Paдиатор парно-РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Paдиатор парно-РЕШЕНО

Мнениеот vanko_VW » Пет 16 ное 2007 8:56

Нормално ли е да се затисне радиаторчето,парното ми се струва слабичко(температура),а снощи карах друго МПС и направо ме изгори,а и до колкото знам да се смен(изчисти) се сваля цялото табло или не е така.

Последна промяна от vanko_VW на Вто 20 ное 2007 15:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 16 ное 2007 9:05

Как да се затисне ? С камък като зеле в каца ли ? :wink:
Погледни десетина теми по-надолу - поне в 3-4 е обсъждан проблема, с подробни описания как се действа, и какво се проверява.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 16 ное 2007 10:19

Лоша работа...в най-добрия случай счупени жила на клапите...в най-лошия запушен радитор от присадки против теч.....ако си слагал такива хич и не се чуди....100 лв за труд и 60 лв за радиаторчето+4 часа време за работа от професионалисти(за препоръчване да са алармаджии,защото има страшна паяжина от кабели.....

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 16 ное 2007 10:22

А колата е ???

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 16 ное 2007 10:30

Извиняавам се за неточноста,колата еБ3,да сипвал съм един прах за затискане на охлад. с-ма,МЕРСИИИИИИИ :lol:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 16 ное 2007 14:32

Пробвай с препарат за промиване на уредбата, може да извадиш късмет. Че иначе разглабянето е доста, струва парички и риск да ти изпочупят пластмасариите. От тия препарати дето се сипват в антифриза и после се кара ден-два с тях.

След промиването сипи вода за проба, ако се е оправил проблема - антифриз, ако не - както са писали колегите - разглобяване яко и т.н. Ако можеш сам да си смениш радиаторчето ще спестиш доста парици от разглобяване/сглобяване.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 16 ное 2007 14:48

БЛАГОДАРЯ ВИ,ще пробвам с препарата и ако не стане ще свалям да го промивам.

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Re: Paдиатор парно

Мнениеот passi1 » Пет 16 ное 2007 15:26

IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:Нормално ли е да се затисне радиаторчето,парното ми се струва слабичко(температура),а снощи карах друго МПС и направо ме изгори,а и до колкото знам да се смен(изчисти) се сваля цялото табло или не е така.

Ми ако някой преди тебе е слагал уплътнители, за да не тече през водният радиатор, то е възможно де е задръстено и
радиаторчето за парното. Провери дали са ти топли маркучите на радиаторчето за парното.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 16 ное 2007 17:18

Затисне = Запуши.
И да,
задръстило се е за да не духа горещо,
както и трябва да е.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 19 ное 2007 9:57

Здр. започвам да се съмняавам,че е от радиаторчето,но вие знаете по-добре и ще ме посаветвате какво да правя.1.Колата не вдига повече от 70 градуса 2.Двата маркуча за парното са горе-долу топли 3.Долния маркуч на радиатора е студен 4.Парното духа хладнор 5.В събота минах 500км и умрях от студ ПОМАГАИТЕ МОЛЯ ВИ,СТУДЕНО Е.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пон 19 ное 2007 10:15

Така, както го обясняваш проблема ми прилича точно на запушен радиатор и на прецакан термостат. Няма начин - разглабяне му е майката. А след като се разглоби е добре да вземеш нов радиатор (около 30лв.). Смени си и термостата! ;)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 19 ное 2007 10:56

Колега, правилно ли съм разбрал че температурата до която се нагрява двигателя е 70 градуса? Защото ако е така,то тази температура според мен е много ниска и поради това трябва да се замислиш дали причината не е някъде другаде, а не в радиатора на парното :idea: .
Причините за ниска температура на двигателя може да са много - термостат, водна помпа, издухала гарнитура на главата, може и да е неточно отчинане на температурата ( от датчика за температура, от показанията на таблото ).
Но в твоя случай е факт че нямаш добро парно и може би термодатчика и неправилното отчитане можем да ги отхвърлим като причини.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 19 ное 2007 11:19

ей сега ходи да взема термостат,минах около 10км. и духа хладно,а ако термостата е отворил постояно няма ли долня маркуч на радятора да е топъл(тои е студен),другото което ме учудва е,че радятора отгоре е топъл,а от долу е студен :roll:

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 19 ное 2007 11:22

Да питам колегата [b]доктора,какво може да и е на помпата та да не загрява количката ми[/b]

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passi1 » Пон 19 ное 2007 11:27

IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:Здр. започвам да се съмняавам,че е от радиаторчето,но вие знаете по-добре и ще ме посаветвате какво да правя.1.Колата не вдига повече от 70 градуса 2.Двата маркуча за парното са горе-долу топли 3.Долния маркуч на радиатора е студен 4.Парното духа хладнор 5.В събота минах 500км и умрях от студ ПОМАГАИТЕ МОЛЯ ВИ,СТУДЕНО Е.

Здрасти приятелю, я ми кажи случвало ли ти се е когато пуснеш парното, да ти издухва едни малки късчете, които приличат на парцали. Преди време някой беше писал във форума, че нещо се късало с времето и така се развалял някакъв въздуховоден канал. При мен поне, се случва чат пат да изхвърля разни такива парцалчета и също нямам добро парно.

Върни се в “Passat”