Paдиатор парно-РЕШЕНО
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Paдиатор парно-РЕШЕНО
Нормално ли е да се затисне радиаторчето,парното ми се струва слабичко(температура),а снощи карах друго МПС и направо ме изгори,а и до колкото знам да се смен(изчисти) се сваля цялото табло или не е така.
Последна промяна от vanko_VW на Вто 20 ное 2007 15:29, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Лоша работа...в най-добрия случай счупени жила на клапите...в най-лошия запушен радитор от присадки против теч.....ако си слагал такива хич и не се чуди....100 лв за труд и 60 лв за радиаторчето+4 часа време за работа от професионалисти(за препоръчване да са алармаджии,защото има страшна паяжина от кабели.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай с препарат за промиване на уредбата, може да извадиш късмет. Че иначе разглабянето е доста, струва парички и риск да ти изпочупят пластмасариите. От тия препарати дето се сипват в антифриза и после се кара ден-два с тях.
След промиването сипи вода за проба, ако се е оправил проблема - антифриз, ако не - както са писали колегите - разглобяване яко и т.н. Ако можеш сам да си смениш радиаторчето ще спестиш доста парици от разглобяване/сглобяване.
След промиването сипи вода за проба, ако се е оправил проблема - антифриз, ако не - както са писали колегите - разглобяване яко и т.н. Ако можеш сам да си смениш радиаторчето ще спестиш доста парици от разглобяване/сглобяване.
Re: Paдиатор парно
IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:Нормално ли е да се затисне радиаторчето,парното ми се струва слабичко(температура),а снощи карах друго МПС и направо ме изгори,а и до колкото знам да се смен(изчисти) се сваля цялото табло или не е така.
Ми ако някой преди тебе е слагал уплътнители, за да не тече през водният радиатор, то е възможно де е задръстено и
радиаторчето за парното. Провери дали са ти топли маркучите на радиаторчето за парното.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Здр. започвам да се съмняавам,че е от радиаторчето,но вие знаете по-добре и ще ме посаветвате какво да правя.1.Колата не вдига повече от 70 градуса 2.Двата маркуча за парното са горе-долу топли 3.Долния маркуч на радиатора е студен 4.Парното духа хладнор 5.В събота минах 500км и умрях от студ ПОМАГАИТЕ МОЛЯ ВИ,СТУДЕНО Е.
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Колега, правилно ли съм разбрал че температурата до която се нагрява двигателя е 70 градуса? Защото ако е така,то тази температура според мен е много ниска и поради това трябва да се замислиш дали причината не е някъде другаде, а не в радиатора на парното
.
Причините за ниска температура на двигателя може да са много - термостат, водна помпа, издухала гарнитура на главата, може и да е неточно отчинане на температурата ( от датчика за температура, от показанията на таблото ).
Но в твоя случай е факт че нямаш добро парно и може би термодатчика и неправилното отчитане можем да ги отхвърлим като причини.

Причините за ниска температура на двигателя може да са много - термостат, водна помпа, издухала гарнитура на главата, може и да е неточно отчинане на температурата ( от датчика за температура, от показанията на таблото ).
Но в твоя случай е факт че нямаш добро парно и може би термодатчика и неправилното отчитане можем да ги отхвърлим като причини.
IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:Здр. започвам да се съмняавам,че е от радиаторчето,но вие знаете по-добре и ще ме посаветвате какво да правя.1.Колата не вдига повече от 70 градуса 2.Двата маркуча за парното са горе-долу топли 3.Долния маркуч на радиатора е студен 4.Парното духа хладнор 5.В събота минах 500км и умрях от студ ПОМАГАИТЕ МОЛЯ ВИ,СТУДЕНО Е.
Здрасти приятелю, я ми кажи случвало ли ти се е когато пуснеш парното, да ти издухва едни малки късчете, които приличат на парцали. Преди време някой беше писал във форума, че нещо се късало с времето и така се развалял някакъв въздуховоден канал. При мен поне, се случва чат пат да изхвърля разни такива парцалчета и също нямам добро парно.