Придърпване при 1800-2050 rpm Vento 1,9 TDI '94?!?!
- stanpantel
- Автомобил:
- Двигател:
Придърпване при 1800-2050 rpm Vento 1,9 TDI '94?!?!
ЗДРАВЕЙТЕ СКЪПИ КОЛЕГИ! Наскоро се сдобих с VW Vento 1,9 TDI '94. Значи какъв е проблема...?!?
В движение (на 3,4 или 5 скорост), някъде между 1800 - 2050 оборота се появява странно придърпване (като треперене). Като пусна педала спира... като го натисна повече пак спира... Ходих при изявени майстори, които правиха нужните диагностики и единия ми каза че се съмнява за помпата, а другия че според него причината въобще не е от двигателя. Някой може ли да ми даде някаква идея от къде може да е проблема?
PS: видях че подобни теми бяха разисквани и преди, но поради неясното описание на проблема неразбрах дали ме засяга дебата...
Благодаря ви искрено
mod edit: dobrinb
В движение (на 3,4 или 5 скорост), някъде между 1800 - 2050 оборота се появява странно придърпване (като треперене). Като пусна педала спира... като го натисна повече пак спира... Ходих при изявени майстори, които правиха нужните диагностики и единия ми каза че се съмнява за помпата, а другия че според него причината въобще не е от двигателя. Някой може ли да ми даде някаква идея от къде може да е проблема?
PS: видях че подобни теми бяха разисквани и преди, но поради неясното описание на проблема неразбрах дали ме засяга дебата...
Благодаря ви искрено
mod edit: dobrinb
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- stanpantel
- Автомобил:
- Двигател:
Първо искам да ви благодаря за бързото включване, колеги
!
Вибрациите се усещат само в движение. В скоростния лост НЯМА вибрации може би се усещат леко във волана. Скоро правих центровка на стенд и се оказа, че на колата ми са сложени джанти от Рено лагуна
(те не пасват съвсем точно на VW - малко по-широка им е дупката...), въпреки това няма някъкви луфтове и всичко беше ОК. Механикът ми каза че е добре скоро да се сменят, но не е кой знае какъв проблем за сега...
Имам предвид че се усещат в цялата кола и леко във волана...
когато искаш да добавиш нещо към предходното си мнение, използвай бутона промени горе в дясно на мнението ти mod edit: dobrinb

Вибрациите се усещат само в движение. В скоростния лост НЯМА вибрации може би се усещат леко във волана. Скоро правих центровка на стенд и се оказа, че на колата ми са сложени джанти от Рено лагуна

Имам предвид че се усещат в цялата кола и леко във волана...
когато искаш да добавиш нещо към предходното си мнение, използвай бутона промени горе в дясно на мнението ти mod edit: dobrinb
- stanpantel
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Имах подобен проблем на пасата ми - същия мотор.
При мен се получаваше в диапазона между 1700-1500 оборота(на 3-та, 4-та,5-та).Съвсем леко доловимо прихълцване.И то като педала на газта е съвсем леко натиснат.Като му подавах газ или отнемах - изчезваше.
Това си се води като извстен "проблем" на ТДИ.
Една корекция с ваг-кома и вси4ко е 6 - оправих си го
Не 4е беше болка за умиране - но вкарах стойностите в граници и сега е 6.
На брат ми пасата Б5 АФН 110 к.с. подобни симптоми имаше - и при него се оправи.
Иначе ELSAwin казва - смени помпата
Същото му намекнали и на брат ми в унитрейд
демек абее маййй помпа нали да смениме
Така, че най-вероятно ти е от това, но може и да греша , само споменавам при нас как е било.
Това се води - Slow down "Shuddering" проблем - така го пишат в tdiclub
При мен се получаваше в диапазона между 1700-1500 оборота(на 3-та, 4-та,5-та).Съвсем леко доловимо прихълцване.И то като педала на газта е съвсем леко натиснат.Като му подавах газ или отнемах - изчезваше.
Това си се води като извстен "проблем" на ТДИ.
Една корекция с ваг-кома и вси4ко е 6 - оправих си го

Не 4е беше болка за умиране - но вкарах стойностите в граници и сега е 6.
На брат ми пасата Б5 АФН 110 к.с. подобни симптоми имаше - и при него се оправи.
Иначе ELSAwin казва - смени помпата

Същото му намекнали и на брат ми в унитрейд

Така, че най-вероятно ти е от това, но може и да греша , само споменавам при нас как е било.
Това се води - Slow down "Shuddering" проблем - така го пишат в tdiclub
- stanpantel
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
stanpantel написа:То ако се размина само с корекция.. ООХХХОООО.. Ами дано!
Мисля да се обадя на така известния Мишо от Горубляне..Доста четох за него из различните форуми... Вие, драги ми колеги, какво мислите по въпроса? С кого да се свържа?
WastelandTD на ЛС.Не съм ходил при тоя Мишо ма знам че само трие грешки и чете директно кво му изкарва компа

-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
sorry za lat. ama toia kurs e ciala sedmica na linux stancii
Blagodaria na Rabbit_TDI za dobrite dumi za men.
Dosega vzemah niakoi lev za diagnostikata i centrovka, tyi kato iskah da se izbie niakakva 4ast ot parite za kabela koito brat mi kupi specialno kato mu trysehme B5 TDI.
Chast ot parite se vyrnaha , taka 4e veche vsi4ko go pravia free, v smisal diagnostikata.Za centrovkata moga da pomogna na choveka da ia napravi , no az veche ne pipam
Taka che imam li vreme , s udovolstvie shte pomagam.
btw.
Iskam da kaja za Misho ot Gorubliane
Hodih pri nego za proverka na abs dat4ik.Pogledna ia toi s VAG-COM-a, i kaza koi e.Pomolih go da proveri turboto i centrovkata.
Kaza che vsi4ko e 6, a az vidiah toi kade gleda.Sled kato vzeh kabela, si proverih centrovkata v menuto deto toi vaobshte ne vlezna i se okaza che kolata vaobshte e niamala centrovka - s ogromno zakysnenie(Rabbit-TDI beshe svidetel).
Da ne govorim che turboto se meri pod tovar, t.e. v dvijenie.
I za tia 5min rabota mi vze 20lv.
Bez komentar.
Moje i da razbira ot TDI i t.n. moje i men da me e pretupal...ama tova e

Blagodaria na Rabbit_TDI za dobrite dumi za men.
Dosega vzemah niakoi lev za diagnostikata i centrovka, tyi kato iskah da se izbie niakakva 4ast ot parite za kabela koito brat mi kupi specialno kato mu trysehme B5 TDI.
Chast ot parite se vyrnaha , taka 4e veche vsi4ko go pravia free, v smisal diagnostikata.Za centrovkata moga da pomogna na choveka da ia napravi , no az veche ne pipam

Taka che imam li vreme , s udovolstvie shte pomagam.
btw.
Iskam da kaja za Misho ot Gorubliane
Hodih pri nego za proverka na abs dat4ik.Pogledna ia toi s VAG-COM-a, i kaza koi e.Pomolih go da proveri turboto i centrovkata.
Kaza che vsi4ko e 6, a az vidiah toi kade gleda.Sled kato vzeh kabela, si proverih centrovkata v menuto deto toi vaobshte ne vlezna i se okaza che kolata vaobshte e niamala centrovka - s ogromno zakysnenie(Rabbit-TDI beshe svidetel).
Da ne govorim che turboto se meri pod tovar, t.e. v dvijenie.
I za tia 5min rabota mi vze 20lv.
Bez komentar.
Moje i da razbira ot TDI i t.n. moje i men da me e pretupal...ama tova e
- stanpantel
- Автомобил:
- Двигател:
Първо искам да благодаря на WasteLand_TDi затова че приятелски дойде погледна наживо проблема, консултира ме и т.н.! БЛАГОДАРЯ ТИ! ДЕ ДА ИМАШЕ ПОВЕЧЕ ХОРА КАТО ТЕБЕ!
Днес ходих в Супер Дизел...
Казаха ми че проблема е в електронния блок за управление (ЕБУ, електрониката и както още му се вика).. и поискаха 660 кинта за смяна с друг - втора употреба, щото новия струвал 1200 лв. НАПРАВО МИ СЕ ПРИИСКА ДА СЕ ГРЪМНА! Не им дадох да я сменят, че нямах толкова парички.. а и исках да се консултирам с вас първо...
Гледам, че Ventoman се е "борил" вече с този Ел. блок ... Чудя се ей тъй както си седя дали и аз да пипам там дето не ми е работа.. (щото аз хал хабер си нямам)...
Днес ходих в Супер Дизел...

Гледам, че Ventoman се е "борил" вече с този Ел. блок ... Чудя се ей тъй както си седя дали и аз да пипам там дето не ми е работа.. (щото аз хал хабер си нямам)...
- stanpantel
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера след ожесточена бораба м/у..
Вчера след ожесточена бораба м/у Вентоман и моя ел. блок на помпата, помпата бе победена! Алелуйа! БЛАГОДАРЯ ВЕНТОМАН! ТИ СИ ЧОВЕКА.. АКО ПИТАШ МЕНЕ - ТВОИТЕ ПОЗНАНИЯ И ТАЛАНТ СА ПРИТЕЖАНИЕ НА ГЕНИЙ!
Благодаря!
Благодаря!
Благодаря!
Благодаря!
Благодаря!
Благодаря!
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”