Дали е за основен ремонт ?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И на моя голф имам подобни проблеми ... пуши отзад ( казват че го преследва беля дух ) има масло в ауспуха, имам масло във кутията на въздушния филтър и по капака на клапаните .... случая е идентичен с твоя. За основен ремонт съм който ще излезе около 300лв. Голфа е 1.6 ЕЗ. Един приятел на GTI PL или KR не помна къв беше направи основен за около 400лв такаче мисля че 1000лв са много. Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
SnowMaster написа:е стига де основен ремонт-едни сегменти,основни и биелни лагери + гарнитура вложки и пасване клапани,ново масло филтър и още нещо може би.
двигатела на вагена е корав-карай така според мен.маслото в/у филтъра е доста срещано явление
точно така........това не е определящо дали колата е за основен ремонт...........компресията и налягането на маслото според мен най добре говорят.........
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
колега имаш два вариянта!единия клапани да се препаснат и газ!другия ремонт на мотора като имай на предвид че при тези признаци може да имаш ръб на цилиндрите което е много лошо и не се оправя само със сегменти !!!личен опит!!!иди на майстор да премери компресията и имат един начин да ти кажат дали са сегменти или клапани!след като ти кажат какво е си направи сметката дали да я правиш 

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
kokovas написа:точно така........това не е определящо дали колата е за основен ремонт...........компресията и налягането на маслото според мен най добре говорят.........
не винаги това е основен показател.
При ремонта на моята преди да я отвори Васко имаше компресия между 10 и 10.5 и гореше масло около 1 л на ~8000 км.
При разглобянето са оказа, че всички лагери бяха вече жлътнали, т.е. абсолютно задължително за смяна, клапаните бяха изтъняли и тях съм сменял.
longora, не знам точно какъв ремонт е направил твоя познат, но аз лятото само за части (без труд, парите за главата и детонационния датчик) само за блока - лагери, сегменти, семеринги, гарнитури, болтове за главата, масло и филтър, цената беше около 600 лв
Ако тегля чертата на сметката без излишния разход за радиатор (мамка им циганска!) всичко без труда беше около 1000~1100 лв.
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
При мен беше се получило нещо много интересно!Губеше по 300-400 мл.масло като я карам надълго в по-високи обороти-казано в километри-140-150!Имам отдушник на картера и мъркуча отиващ към филтъра беше прегънат и от налягането маслото излизаше през отдушника на капака на главата!Оправено е!Но мотора ми работи абсолютно тихо,майстора даже стои гледа и се чуди 2 часа как е възможно!С други думи си за ремонт-сиво-синия пушек е изгоряло масло и щом ти трака мотора дори да напаснеш клапани другите хлабини,които вече не са малки си остават!Май се увлякох повечко,та щом така си гледаш колцата не му мисли и направи нужния ремонт,дори да я караш 1-2 год.си знаеш,че е както трябва!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
titi28 написа:...при тези признаци може да имаш ръб на цилиндрите което е много лошо и не се оправя само със сегменти !!!личен опит!!!иди на майстор да премери компресията и имат един начин да ти кажат дали са сегменти или клапани!
titi, загубата на налягане може да е както от свършили сегменти, така и от неуплътняваши сегменти.
Това до известна степен отговаря и на въпроса на Ножицата дали може да е от клапаните. Но не виждам начин от неуплътняващ клапан как да гори масло. Или ще е от гумичките (некадърно сложени или евтини, дето вече са свършили), или сегменти!
Отиде ли се на яко хонинговане на цилиндрите вече значи и бутала ремонтен размер! А там цените скачат сериозно! Над 1 000 лева ще излезе!
Дори и да има ръбче, поне частично закрепване, за около 2 години, може да стане само със смяна на сегментите, ама не си е работа!

Единственото, дето не разбрах е какво го е бъркало майстора да припасне клапаните това, че са мехнични?!
Да не би да е имал предвид 'центровка'? И да го е домързяло пикльото (майстора) да се разходи малко за да намери нужните пулове?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Еми въпросния пиклю (майстор), каза, че не можел, щото нямал тия пулове, а и като гледах не му се занимаваше, а и доста тънко ми взе, 25 лева всичко, гумички и работа, може и гумичките да са някви ментаци
... А компресията я бях мерил след като я купих и беше така : 1-ви цилиндър 9.5 ... 2-ри цилиндър 9.6 ... 3-ти цилиндър 8.9 ... 4-ти цилиндър 9.3

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”