голф 2 не пали

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

голф 2 не пали

Мнениеот boje » Пет 26 окт 2007 15:25

здравейте :) видях една тема подобна до мойта има ма при мене ми се струва че е по различно или не разбирам.колата е golf 2 1.6 автоматик EZ е двигателя.от както я купих като се,пали стартера докат върти се чува страннен шум се едно нещо се дере.карах я на сервиз некъв уж го смазаха не го знам кво го е правил но не го смени защото не се намирали много такива...и днеска кат се опитах да я запаля върти стартера пак дере,върти,върти и нищо не става не пали...по едно време закачи и запали ,в смисъл разтресе се два пъти и загасна...дано горе долу сте ме разбрали и да ви питам от какво може да е проблема и ако може да кажете как да го отстраня... :roll: мерси предварително

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Пет 26 окт 2007 18:23

Както го описваш проблема може и да ти е заминал бендикса на стартера. Накараи някой да гледа отпред докато въртиш на стартер дали се върти алтернатора или стартера върти напразно.Ако е така значи е бендикса.

Последна промяна от Bobcho_82 на Нед 25 ное 2007 18:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Вто 20 ное 2007 10:06

съжелявам че чак сега отговарям след толкова време...значи от опити беше паднал акомулатора,та заредих го и запали от раз.но цялото щастие беше 2 дена .на третия пак същата работа.та гледам отпред като върти стартера ремъка се върти ма не знам какво ще рече да е напразно :oops:
другото което ми направи впечетление е че откакто спря да пали веднага дигнах капака и минуса на акомулатора беше във вода от дъжда и се беше окислил..може ли да е от това ? мерси :roll: а лошото е че нямам зарядно за акомулатора сега иначе да го зареда и да видя...

Потребителски аватар
IHT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IHT » Вто 20 ное 2007 10:45

Явно стартера ти е прецакан!:)Щом върти причината не е в акумолатура!:)

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Вто 20 ное 2007 10:51

ахаа а целия стартер ли трябва да се сменя или само нещо от него ? горе долу кви пари ще е а и се пак защо веднъж пали от раз друг път не :(

Потребителски аватар
SpoileR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SpoileR » Вто 20 ное 2007 12:58

има и друга възможност... един път (преди доста време) бях забравил да изключа от скорост и отпуснах рязко съединителя (беше на задна на наклон). Не знам как стана, изкърти се целия стартер и след проверка се оказа, че е останал на един болт(може и от преди това да си е бил изкъртен от друго, не знам...)та и при мене така:
пак палеше ноо...странно беше...веднъж да, веднъж не... ту стърже, ту не стърже...

ходи на канал някъде да го видят да не е изкъртен случайно по някъква причина... ако натискаш съединитела и нещо пука, значи е това. Само го казвам като вариант...шанса да е това е много малък.

Може и хлабави връзки при свещите, или пречупен кабел някъде, може и заминали свещи да са... но това пък няма общо с "стърженето"...

Иначе или бендикс, или нов стартер. :?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 20 ное 2007 14:15

Какъв нов стартер, бе хора!?!
Едни 3 броя втулки за десетина лъвчета, бендикс за 4-5 лева, четки за 5-10 и е отново в джаза!

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 20 ное 2007 14:23

radotom написа:Какъв нов стартер, бе хора!?!
Едни 3 броя втулки за десетина лъвчета, бендикс за 4-5 лева, четки за 5-10 и е отново в джаза!

:beer

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Вто 20 ное 2007 15:11

Stoi написа:
radotom написа:Какъв нов стартер, бе хора!?!

:beer

Толко ли е евтин бендикса ? Или това е втора употреба ?

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Вто 20 ное 2007 19:03

ми тва със съединителя не е защото е автоматик...то доколкот разбрах и затова не може да се тегли :cry: та остава да я мъча докат не запали да я закарам някъде но...та даите плс съвет къде може да стане при читав майстор защото един идваше да я гледа уж го смазва пък нищо... :roll: мерси :roll:

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_ignatov » Вто 20 ное 2007 19:44

колега незнам дали си свалял стартера на Г2 автоматик но той е само на 2 втулки 3-тата която на другите голфове е в кутията на автомата няма такава и поради тази причина бил така шумен.На моят Г2 е същата работа и няма оправяне втулки-четки сменях и пак така стърже яко

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 20 ное 2007 23:09

rexpitbul написа:Толко ли е евтин бендикса ? Или това е втора употреба ?

Ако не греша, толкова беше за Пассата нов. Но може и да съм забравил!
При всички случаи е доста под 20 лева. Това гаранция! Е, поне този, който взех, де, но вече почти година никакви грижи! ;)
nikolai_ignatov написа:колега незнам дали си свалял стартера на Г2 автоматик но той е само на 2 втулки ...

Това за автоматика не го знаех... ама и че е автоматик колата не знаех :oops: Не бях дочел...

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Сря 21 ное 2007 0:38

хах дано найстина мина под 20 лева :P а за автоматика че дере нека дере мене не ми пречи само да пали :) и в мотоекцперт така казаха ма я карах за друго ако знаех и стартера да оправят...мерси много на всички отзовали се но моля ви ми кажете къде мога да я закарам където ще я оправят добри майстори а не някви да претупат работата и след седмица пак да не пали :roll:

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 21 ное 2007 10:22

Колега,
при завъртане на стартера на автоматика(визирам Г2) се получава голям шум,защото стартера върти една ламарина.Т.Е венаца е закачен на ламарината.При което ламарината поддава и при разместване на зъбите се получава това шумене.Или с други думи няма оправяне.

Не си играй със стартера като за начало.
1.Стартера първо мн трудно се изважда,защото е отзад под колекторните тръби.
2.Стартера няма втулка в скоростната кутия.

По добре пробвай с нов акумулатор.

P.S. На Radotom трябва да му забранят да пише за Г2.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 21 ное 2007 14:17

Vasseto написа:P.S. На Radotom трябва да му забранят да пише за Г2.

Па ти вземи се появи най-накрая на някоя от сбирките! :mrgreen: По възможност с Г2 автоматика, че да мога да разгледам и да знам ;)
P.S. Че и бирата, дето те чака, ще взема да се вкисне, деа! :lol: :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”