Шофьорската врата и студът.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 20 ное 2007 18:26

На мене ми се случвало да не може да се затвори веднъж два пъти защото бях мил колата а беше доста студено. Иначе си смазвам заключващия механизъм с масло и нямам проблеми.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 20 ное 2007 18:36

Стане ли студено замръзва бравата тва е цялата галимация - Препарати не помагат дори и да е идеално смазана трябва да се стопли от и се оправя.

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_ignatov » Вто 20 ное 2007 18:39

колега аз взех един флакон със течна грес поне така ми казаха механниците които поддържат мотокарите,със това пръскат веригите на повдигащата стрела.Взех това ти ми нещо свалих дражките на вратите и си напръсках всички механизми по бравата и дражката.За сега вратите се отварят много лесно без никакви дърпания и блъскания а механизмите работят перфектно.Питаи някаде за този спрей

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 20 ное 2007 20:02

Финно машинно масло от това дето го слагат в шевните машини също върши много добра работа.

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_ignatov » Вто 20 ное 2007 20:06

Да.това със машинното масло също върши работа на голфа беше така и нямах грижи.Но тази течна грес е уникална

Потребителски аватар
Kartala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kartala » Вто 20 ное 2007 20:29

за това има гаражи :lol: :lol: :lol:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Вто 20 ное 2007 20:29

nikolai_ignatov написа:колега аз взех един флакон със течна грес поне така ми казаха механниците които поддържат мотокарите,със това пръскат веригите на повдигащата стрела.Взех това ти ми нещо........Питаи някаде за този спрей

Такъв сигурно по трудно ще се намери, но масло за шевна ще се пробва. Само да не ме види жената, че само на масло ще стана :a boi de ....но :gives:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Вто 20 ное 2007 20:33

Kartala написа:за това има гаражи :lol: :lol: :lol:

Май с маслото ще мина по евтино :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Вто 20 ное 2007 20:54

Това си е всеобща болест на пасатите, но затова се прави подготовка за зимни условия:
- всички гумени уплътнения на вратите и багажника се почистват с кърпа и спирт, след като изсъхнат пръскаш със силиконов спрей /както колегата по-горе е казал/, спрея освен смазващо и водоотблъскващо действие има и предпазващо действие за гумените уплътнения /запазват гъвкавоста си и не стареят/. Флакона със силиконов спрей струва около 6.50 лв. и го има в Бриколаж и Практикер. Количеството спрей те изкарва 3 години.
- бравите на вратите - смазката от миналия сезон е пълна с прах и се втвърдява, затова махаш пластмасовия капак на бравата и обилно пръскане с WD-40 да се разтворят всички мръсотии, и след като я почистиш и изсушиш хубаво смазваш вече кеф ти със силиконов спрей, кеф ти с тефлонова бяла грес /пак е във флакон/. И за финал с последната смазваш и разпределителния механизъм /или там както се казваше/ на скоростите отпред в двигателното отделение за да няма после ох, трудно ми влизат скоростите.
- и като си почнал е добре да си дозаредиш акумулатора с зарядно и да си сложиш зимна течност за чистачки направена на поне -30С, както и да свалиш налягането в гумите на 1.9 атм.
... и може би си готов за зимата :roll:

Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEAD » Вто 20 ное 2007 22:28

Да колега и аз имах този проблем преди няколко години и до като карах си държах вратата....като загрееше колата и се оправяше..... :lol: Питам се какво ли щеше да ми е така и задната врата?? :lol: Пръскам със силиконовия спрейна мотип мисля гумените уплътнения и механизмите преди първият сняг и нямам никакви проблеми след това цяла зима!!!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 21 ное 2007 0:03

И аз имам спрей за гумени уплътнения и смея да кажа че наистина помага 2 зими третирам всички гуми уплътнения тампони и тампончета и всичко е в идеално състояние.

Потребителски аватар
brainstorm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brainstorm » Сря 21 ное 2007 18:50

sasho07 написа:Brainstorm, как се казва този спреи и колко струва?
Често минавам от там.

Как се казва този спрей немога да кажа, защото вече изхвърлих опаковката, но струва шест лева и някакви стотинки и е на стелажа за автокозметика при всички останали спрейчета за колата. В сива опаковка на упътването доколкото си спомням пиешеше, че се използва за смазване на гумени уплътнения, велосипедни вериги и куп др. щуротий.

Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEAD » Сря 21 ное 2007 21:37

Марката е МОТИП флакона е сив със зелени две ивици ,в които пише "siliconenspray"400мл!!! Наистина върши страхотна работа........

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Е те това е РЕШЕНИЕТО!

Мнениеот krraynov » Сря 21 ное 2007 22:01

Stenly написа:Стане ли студено замръзва бравата тва е цялата галимация - Препарати не помагат дори и да е идеално смазана трябва да се стопли от и се оправя.

Е те това е РЕШЕНИЕТО! И аз имах такъв проблем.. и съм карал с вързана врата отвътре ;-П но като се позатопли купето- и се оправяше!

Върни се в “Passat”