Шофьорската врата и студът.
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз взех един флакон със течна грес поне така ми казаха механниците които поддържат мотокарите,със това пръскат веригите на повдигащата стрела.Взех това ти ми нещо свалих дражките на вратите и си напръсках всички механизми по бравата и дражката.За сега вратите се отварят много лесно без никакви дърпания и блъскания а механизмите работят перфектно.Питаи някаде за този спрей
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
nikolai_ignatov написа:колега аз взех един флакон със течна грес поне така ми казаха механниците които поддържат мотокарите,със това пръскат веригите на повдигащата стрела.Взех това ти ми нещо........Питаи някаде за този спрей
Такъв сигурно по трудно ще се намери, но масло за шевна ще се пробва. Само да не ме види жената, че само на масло ще стана

- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Това си е всеобща болест на пасатите, но затова се прави подготовка за зимни условия:
- всички гумени уплътнения на вратите и багажника се почистват с кърпа и спирт, след като изсъхнат пръскаш със силиконов спрей /както колегата по-горе е казал/, спрея освен смазващо и водоотблъскващо действие има и предпазващо действие за гумените уплътнения /запазват гъвкавоста си и не стареят/. Флакона със силиконов спрей струва около 6.50 лв. и го има в Бриколаж и Практикер. Количеството спрей те изкарва 3 години.
- бравите на вратите - смазката от миналия сезон е пълна с прах и се втвърдява, затова махаш пластмасовия капак на бравата и обилно пръскане с WD-40 да се разтворят всички мръсотии, и след като я почистиш и изсушиш хубаво смазваш вече кеф ти със силиконов спрей, кеф ти с тефлонова бяла грес /пак е във флакон/. И за финал с последната смазваш и разпределителния механизъм /или там както се казваше/ на скоростите отпред в двигателното отделение за да няма после ох, трудно ми влизат скоростите.
- и като си почнал е добре да си дозаредиш акумулатора с зарядно и да си сложиш зимна течност за чистачки направена на поне -30С, както и да свалиш налягането в гумите на 1.9 атм.
... и може би си готов за зимата
- всички гумени уплътнения на вратите и багажника се почистват с кърпа и спирт, след като изсъхнат пръскаш със силиконов спрей /както колегата по-горе е казал/, спрея освен смазващо и водоотблъскващо действие има и предпазващо действие за гумените уплътнения /запазват гъвкавоста си и не стареят/. Флакона със силиконов спрей струва около 6.50 лв. и го има в Бриколаж и Практикер. Количеството спрей те изкарва 3 години.
- бравите на вратите - смазката от миналия сезон е пълна с прах и се втвърдява, затова махаш пластмасовия капак на бравата и обилно пръскане с WD-40 да се разтворят всички мръсотии, и след като я почистиш и изсушиш хубаво смазваш вече кеф ти със силиконов спрей, кеф ти с тефлонова бяла грес /пак е във флакон/. И за финал с последната смазваш и разпределителния механизъм /или там както се казваше/ на скоростите отпред в двигателното отделение за да няма после ох, трудно ми влизат скоростите.
- и като си почнал е добре да си дозаредиш акумулатора с зарядно и да си сложиш зимна течност за чистачки направена на поне -30С, както и да свалиш налягането в гумите на 1.9 атм.
... и може би си готов за зимата

Да колега и аз имах този проблем преди няколко години и до като карах си държах вратата....като загрееше колата и се оправяше.....
Питам се какво ли щеше да ми е така и задната врата??
Пръскам със силиконовия спрейна мотип мисля гумените уплътнения и механизмите преди първият сняг и нямам никакви проблеми след това цяла зима!!!

- brainstorm
- Автомобил:
- Двигател:
sasho07 написа:Brainstorm, как се казва този спреи и колко струва?
Често минавам от там.
Как се казва този спрей немога да кажа, защото вече изхвърлих опаковката, но струва шест лева и някакви стотинки и е на стелажа за автокозметика при всички останали спрейчета за колата. В сива опаковка на упътването доколкото си спомням пиешеше, че се използва за смазване на гумени уплътнения, велосипедни вериги и куп др. щуротий.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Е те това е РЕШЕНИЕТО!
Stenly написа:Стане ли студено замръзва бравата тва е цялата галимация - Препарати не помагат дори и да е идеално смазана трябва да се стопли от и се оправя.
Е те това е РЕШЕНИЕТО! И аз имах такъв проблем.. и съм карал с вързана врата отвътре ;-П но като се позатопли купето- и се оправяше!