Оплакване относно лош бензин зареден от Шел

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Оплакване относно лош бензин зареден от Шел

Мнениеот Damian01 » Вто 20 ное 2007 19:18

Колеги, какво ми се случи от неделя насам - свърши ми газта близо до Шел до Пикадили парк и си викам, така и така съм тук, да сложа и малко бензин да имам за палене. И какво стана - сложих аз 10 литра (имах и 1-2 литра останали от преди), запалих на бензин и веднага както винаги превклчих на газ. Дотук всичко добре, колата си върви идеално на газ. И вчера сутринта, тръгвам аз за работа, паля на бензин (винаги паля на бензин) и като се почна едно претрисане, придърпване, пърпорене, все едно съм се качил в трабант. Не мога изобщо да карам на бензин - то не беше давене, гаснене, придръпване, страшна работа. Минах си аз на газ, всичко нормално и така до вечерта като тръгвам от работа, пак същата история. Тази сутрин също. Прочетох тук във форума, и колеги ми казаха да сипя спирт във резервоара - около 10 милилитра на 1 литър бензин. Сипах аз, покарах малко и о, чудо - колата си работи идеално на бензин, както и преди. Е какво е това - не съм очаквал от Шел да имат подобни некачествени горива, служебните коли само там ги зареждаме, не сме имали досега проблеми. Просто не знам какво да кажа. по принцип винаги зареждам от Лукойл или Омв, понякога и от Еко, но след този случай няма да стъпя повече в Шел.

Този проблем го бях преживял и още веднъж преди няколко месеца, когато заредих от една квартална бензиностанция, че после трябваше да карам и да се мъча по този начин, докато не изхабя гадния бензин - тогава не знаех че се слага спирт при такива случаи.

Благодарен съм на форума, защото оттук съм научил доста неща, а ето и сега научих нещо полезно.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 20 ное 2007 19:28

Ти пак добре си запалил, аз и това не можах да направя вчера.. :? Въртях 15 мин като ненормален...не ще и не ще. Накрая ми писна, викнах един съсед и бутнахме стабилно та запали. Не сипвайте бензин от ШЕЛ и ще живеете спокоен живот, особено сутрин. :wink: Аз лично смятам да сипвам само в Лукойл или ОМВ :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 20 ное 2007 20:05

Охоооооо.... аз това го установих още преди 2 години... когато за първи е единствен път сипах бензин от ШЕЛ-Тракия Изток и за първи и единствен за сега път Пассата почна да ми прекъсва и гасне!
Добре, че имах бутилка спирт в багажника! (то там какво ли няма, де!)

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 20 ное 2007 20:16

Зареждане в ШЕЛ - никога :no-no

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 20 ное 2007 20:18

....има голяма вероятност компира да ти е натрупал грешки заради газта .... и заради това да е раборил като фуражомелка

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Re: Оплакване относно лош бензин зареден от Шел

Мнениеот Geleto » Вто 20 ное 2007 20:25

Damian01 написа:Прочетох тук във форума, и колеги ми казаха да сипя спирт във резервоара - около 10 милилитра на 1 литър бензин. .

Има добавка за вода в резервоара. По - добре слагай от нея щото и в спирта има вода. Ако държиш на спирт обаче запали малко в метален съд за да си сигурен, че наистина е чист :wink:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 20 ное 2007 20:30

Geleto, не се заяждам, но би ли дефинирал понятието "чист спирт"? И как се познава "чистия" спирт?

Потребителски аватар
Geleto
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 20 ное 2007 20:39

myrshavija написа:Geleto, не се заяждам, но би ли дефинирал понятието "чист спирт"? И как се познава "чистия" спирт?

Имам предвид без вода!

п.п. И аз не се заяждам ама ако искаш мога да ти покажа "чист" спирт :wink: Мога да те заведа в лабораторията на СУ за особено чисти вещества. Там има. Има и бяла стая!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 20 ное 2007 20:44

Geleto написа:
myrshavija написа:Geleto, не се заяждам, но би ли дефинирал понятието "чист спирт"? И как се познава "чистия" спирт?

Имам предвид без вода!

п.п. И аз не се заяждам ама ако искаш мога да ти покажа "чист" спирт :wink: Мога да те заведа в лабораторията на СУ за особено чисти вещества. Там има. Има и бяла стая!
сори за ОФА ама заведи НИИ там mhihi mhihi при чистите продукти :lol:

Потребителски аватар
Geleto
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 20 ное 2007 20:49

santo_trafficante написа:сори за ОФА ама заведи НИИ там mhihi mhihi при чистите продукти :lol:

Като черпи за новата кола :twisted:

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Вто 20 ное 2007 21:34

Абе става въпрос за метилов спирт (метанол) от него има смисъл да се сипе - той абсорбира водата. Даже старите майстори по хладилниците слагат по малко метанол в системата, когато зареждат хладилник, за да обере влагата и да не се запуши системата. Аз лично съм слагал на стария москвич и свърши работа, само дето не се сещам каква беше пропорцията. Обаче имам останало почти 0.5л от тогава, ако на някой от Пловдив му потрябва :)

Потребителски аватар
caco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caco » Вто 20 ное 2007 22:00

Колега аз близо година зареждам на ШЕЛ,и не съм имал никакви проблеми с горивото.Не ги защитавам просто са ми близо и затова зареждам при тях

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Вто 20 ное 2007 22:08

А аз мислих че Шел са свесни :lol: :shock

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 20 ное 2007 22:33

Vento_Power написа:А аз мислих че Шел са свесни :lol: :shock
:lol: :lol: :lol:

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Вто 20 ное 2007 22:43

няма значение вида на спирта - най-лесно е с етилов, най-евтин е като е за промишлени цели, важно е да бъде 90 и няколко процента.
Тъй като в уроците по химия пише, че алкохолите разтварят водата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”