Колеги, какво ми се случи от неделя насам - свърши ми газта близо до Шел до Пикадили парк и си викам, така и така съм тук, да сложа и малко бензин да имам за палене. И какво стана - сложих аз 10 литра (имах и 1-2 литра останали от преди), запалих на бензин и веднага както винаги превклчих на газ. Дотук всичко добре, колата си върви идеално на газ. И вчера сутринта, тръгвам аз за работа, паля на бензин (винаги паля на бензин) и като се почна едно претрисане, придърпване, пърпорене, все едно съм се качил в трабант. Не мога изобщо да карам на бензин - то не беше давене, гаснене, придръпване, страшна работа. Минах си аз на газ, всичко нормално и така до вечерта като тръгвам от работа, пак същата история. Тази сутрин също. Прочетох тук във форума, и колеги ми казаха да сипя спирт във резервоара - около 10 милилитра на 1 литър бензин. Сипах аз, покарах малко и о, чудо - колата си работи идеално на бензин, както и преди. Е какво е това - не съм очаквал от Шел да имат подобни некачествени горива, служебните коли само там ги зареждаме, не сме имали досега проблеми. Просто не знам какво да кажа. по принцип винаги зареждам от Лукойл или Омв, понякога и от Еко, но след този случай няма да стъпя повече в Шел.
Този проблем го бях преживял и още веднъж преди няколко месеца, когато заредих от една квартална бензиностанция, че после трябваше да карам и да се мъча по този начин, докато не изхабя гадния бензин - тогава не знаех че се слага спирт при такива случаи.
Благодарен съм на форума, защото оттук съм научил доста неща, а ето и сега научих нещо полезно.

Оплакване относно лош бензин зареден от Шел
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Re: Оплакване относно лош бензин зареден от Шел
Damian01 написа:Прочетох тук във форума, и колеги ми казаха да сипя спирт във резервоара - около 10 милилитра на 1 литър бензин. .
Има добавка за вода в резервоара. По - добре слагай от нея щото и в спирта има вода. Ако държиш на спирт обаче запали малко в метален съд за да си сигурен, че наистина е чист

- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
myrshavija написа:Geleto, не се заяждам, но би ли дефинирал понятието "чист спирт"? И как се познава "чистия" спирт?
Имам предвид без вода!
п.п. И аз не се заяждам ама ако искаш мога да ти покажа "чист" спирт

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
сори за ОФА ама заведи НИИ тамGeleto написа:myrshavija написа:Geleto, не се заяждам, но би ли дефинирал понятието "чист спирт"? И как се познава "чистия" спирт?
Имам предвид без вода!
п.п. И аз не се заяждам ама ако искаш мога да ти покажа "чист" спиртМога да те заведа в лабораторията на СУ за особено чисти вещества. Там има. Има и бяла стая!

- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе става въпрос за метилов спирт (метанол) от него има смисъл да се сипе - той абсорбира водата. Даже старите майстори по хладилниците слагат по малко метанол в системата, когато зареждат хладилник, за да обере влагата и да не се запуши системата. Аз лично съм слагал на стария москвич и свърши работа, само дето не се сещам каква беше пропорцията. Обаче имам останало почти 0.5л от тогава, ако на някой от Пловдив му потрябва 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”