няма топло???
-
mytanta
- Автомобил:
- Двигател:
няма топло???
нямам парно??? смених термостата,радиаторчето на парното е ново,тръбите които влизат кам парното са горещи но топло няма,духа само хладко.незнам каде да търся проблема. може ли да е от самите клапи на парното/да са заяли/ защото не ми регулира правилно потока въздух.предварително благодаря на отзовалите се.
имах сьщия проблем и се окаэа че клапите които регулират топлия и студения въэдух имат някаква обвивка която се беше раэпаднала,вьэдуха се смесваше и духаше хладко.Эа да го оправиш трябва да свалиш цялото табло и да облепиш клапите с някакьв плат,кожа или нещо подобно.Вьв форума имаше писано по вьпроса
Re: няма топло???
вариантите са няколко,ако тръбите към вход/исход на топлообменника са топли а вътре духа студено зна4и съобразяваме се с варианта за жалузите,или така наре4ените клапи-има проблем.ония ден имах проблем с един дат4ик за да го сменя се наложи да се изпразни малкия-вътрешния кръг на охлаждане,така-и така щях да го по4вам отидох и купих продукт на ликуи моли за промиване на охлаждаща система към която спада и парното.след цялата гимнастика с промиването,пълненето на системата с нов антифриз и тн.има добър резултат-колата по бързо загрява до допустимите стоиности топлото идва ве4е за два пъти по кратко време.успех колега
дори и да нямаш филтър и да е забит топлообменника пак 6те духа в слу4ая топло-с тая разлика 4е ще намалее силата на потока на входяштия въздух.слагаи филтър-в твоя вреда е ако го няма,след време ще се забие така 4е глава ще заболи.
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- THE BATUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
6esti е наи точен особено ако излиза дунапрен от духалкитеmytanta написа:нямам парно??? смених термостата,радиаторчето на парното е ново,тръбите които влизат кам парното са горещи но топло няма,духа само хладко.незнам каде да търся проблема. може ли да е от самите клапи на парното/да са заяли/ защото не ми регулира правилно потока въздух.предварително благодаря на отзовалите се.
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз имах същият проблем!оказа се че има дунапренена преграда която с течение на времето се разрушава и почва да смесва студения въздух с топлия и не духа добре топло!Един приятел ми я оправи сваля се цялото табло!иначе в сервиз ми искаха 140 лева

Последна промяна от mitakathvp на Сря 27 окт 2010 18:43, променено общо 1 път.
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега НЕ бързай да сваляш цялото табло щом мъркучите ти са топли, а духа студено проблема ти е в клапата топло-студено, ако не ти се занимажа да го оправяш можеш да направиш следното Сваляш пласмасата която е под жабката(държи се на 5 болтчета) като я махнеш зад нея има нещо като дунапрен сваляш го и него. От там нататък вече имаш пряка видимост към жилата и лостчетата на калапите и можеш да ги преместиш ръчно
при мен проблема се оказа че лостчето се беше откачило от клапата УСПЕХ
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”