Застраховка ГО + Автокаско против кражба в Бул Инс??

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 22 ное 2007 13:03

Това е от сайта на Булинс.

НОВО
При сключване на застраховка ”Гражданска отговорност” с новата комбинирана полица на ЗД “БУЛ ИНС” АД за една година с еднократно плащане получавате:
“Гражданска отговорност за период от 12месеца;
Застраховка автокаско за кражба и грабеж на цяло МПС до 10 000,00лв. За 10лв.;
Засстраховка злополука с покритие от 5 000лв.само за 5лв.

http://www.bulins.com/civil.html

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Чет 22 ное 2007 16:03

Dancho M написа:През последните две години за колата ми, оценена съответно за 8000 и 7500 лв. съм сключвал договори с "Бул Инс", за същата комбинирана застраховка. Сумите които заплатих само за клаузата "Кражба" бяха 8 и 7.50 лв., като допълнително се плащаше около 20-тина лева за смяна на стикерите. Колата ми през тези години никой не я е пипал, независимо че я гарирам пред блока или на най-удобната ми улица, когато ходя с нея по страната.
Моля, колегата който изрази мнение, че ако ми откраднат колата ще чакам "от умрял писмо" да даде повече яснота за аргументите си, защото с мнението си е напът да ми развали съня. Досега сключеният писмен договор, упражняваният от държавата застрахователен надзори и факта, че застрахователните компании са на лицензионен режим ми бяха достатъчни, за спокойствието ми. Благодаря.

Дано да е вярно и все пак човек ако има проблеми с кражба да не му кажат да речем: "да ама то има овехтяване амортизации и т.н. и ще ви платим да речем 2000лв." а колата да е оценена на 8000-9000 лв.
Аз все още много се колебая и ми се вижда нещо съмнителна цялата работа...

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 22 ное 2007 16:05

miro82 написа:Дано да е вярно и все пак човек ако има проблеми с кражба да не му кажат да речем: "да ама то има овехтяване амортизации и т.н. и ще ви платим да речем 2000лв." а колата да е оценена на 8000-9000 лв.
Аз все още много се колебая и ми се вижда нещо съмнителна цялата работа...

По тази логика каква е гаранцията, че ако си направиш каско пак няма да ти извадят същите аргументи?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 22 ное 2007 16:13

при каско и кражба се плаща по застрахователна стойност
при катастрофа вече се отчита овехтяване
санто да каже

Dancho M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dancho M » Чет 22 ное 2007 17:18

Дано да е вярно и все пак човек ако има проблеми с кражба да не му кажат да речем: "да ама то има овехтяване амортизации и т.н. и ще ви платим да речем 2000лв." а колата да е оценена на 8000-9000 лв.
Аз все още много се колебая и ми се вижда нещо съмнителна цялата работа...[/quote]
В поста си съм написал, че през 2006 г. колата ми беше оценена на 8000 лв., а през 2007 г. - на 7500. Следователно застрахователният агент е отчел овехтяването, настъпило през тази една година. В настоящият ми застрахователен договор е записано, че колата ми е оценена на 7500 лв. Изобщо не мога да си представя, че при настъпване на застрахователното събитие - кражба на ЦЕЛИЯТ автомобил, застрахователя би могъл да намери вратичка в закона, за да ми заплати по-малка сума от фиксираната в договора. Трябва да се знае, че тази застраховка важи само при кражба на целия автомобил. При кражба на касетофон или на какъвто и да е детайл от автомобила, както и при катастрофа, застрахователя няма никакви ангажименти.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 22 ное 2007 17:27

Трябва да се знае, че тази застраховка важи само при кражба на целия автомобил. При кражба на касетофон или на какъвто и да е детайл от автомобила, както и при катастрофа, застрахователя няма никакви ангажименти.[/quote]
    Е това е най-вярното дори от колата да е останало или намерено само голо купе или някоя друга част обезщетение не ти се изплаща :idea: Това ми го обясни и моя агент като го питах миналата година за тая застраховка. :cry:

Потребителски аватар
raiders
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raiders » Чет 22 ное 2007 23:27

занимавам се от 9год. със застраховане и този продукт не мога да го предложа на клиентите си

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Пет 23 ное 2007 15:08

raiders написа:занимавам се от 9год. със застраховане и този продукт не мога да го предложа на клиентите си

Добре къде човек може да сключи автокаско против кражба на по ниски цени??
Да речем премия 2-2.5%??
Благодаря!!

Потребителски аватар
VooDoo-74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VooDoo-74 » Пет 23 ное 2007 20:18

Привет на всички!
Днес бях във UNIQA да си платя втората вноска на ГО и ги питах колко ще ми струва каското при тях, и ми казаха 500 лв. Не са ли много тези пари? Колата е Фиат Браво-99г.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пет 23 ное 2007 20:50

Теодор написа:
    Е това е най-вярното дори от колата да е останало или намерено само голо купе или някоя друга част обезщетение не ти се изплаща :idea: Това ми го обясни и моя агент като го питах миналата година за тая застраховка. :cry:

Това не важи ли и при нормалното автокаско?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 23 ное 2007 22:35

При положение че се знае колко коли с такива стикери изчезват на година / цифрата е цифра а не число/ без естествено да броим опитите за застрахователни измами какво им пречи да вземат 10лв за клауза кражба и 50лв за 2 лепенки-направо си им е чиста печалба :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 23 ное 2007 22:45

imedarov написа:
Теодор написа:

Това не важи ли и при нормалното автокаско?

При скъпото автокаско се плаща по оценка или отстраняване на щетата в сервиз(ако намерят само купето-ако искат да я правят,ама по скоро ще е тотал)!Иначе ако ти барат клаустрофона и е вкл. в застраховката-плащат...само ако барат джанти и гуми-нъц....(по презумция че може сам да си ги свалил!)

Потребителски аватар
vladote
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladote » Пет 23 ное 2007 22:55

До колкото съм запознат на Булинс не им пипат колите, по какви причини няма да коментирам. Колкото до въпроса какво покрива това каско - само кражба на целия автомобил. Пълното автокаско покрива всички щети по колата - одраскана боя, изкривена джанта, счупено стъкло или огледало, въобще всички възможни щети, без липсващи части (за да не си ги свалите сами)

Потребителски аватар
raiders
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raiders » Пет 23 ное 2007 23:16

miro82 написа:
raiders написа:занимавам се от 9год. със застраховане и този продукт не мога да го предложа на клиентите си

Добре къде човек може да сключи автокаско против кражба на по ниски цени??
Да речем премия 2-2.5%??
Благодаря!!

Веднага ти казвам, само кражба срещу 2%, пусни ми лично да ти обясна повече, да не правим реклама

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 24 ное 2007 10:02

имам приятели ползвали този продукт на Бул инс за по 1 год :wink:
и след по сериозни удари през годината търсят нормална застраховка :wink:
автомобилите са лична собственност и всеки си носи отговорност за тях и прави това което му хареса :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”