Заглъхва и то доста при рязко подаване на газ.защо?
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Заглъхва и то доста при рязко подаване на газ.защо?
Такааа проблема е следния:ставам сутрин рано,колата студена/замръзнала от всякаде.давам на котакт,изчаквам 5 секунди и паля.подавам плавно газ...вс нормално,подавам рязко газ до доло...пак нормално рязка се като тея бегачките.всичко без проблем до тук,тръгвам да карам,затопля се вече двигателя и щом подам рязко газ(на свободна или на скорост)колата заглъхва до такава степен че почти угасва и едва след 5 секунди се изрязва.когато подам бавно газ при топъл двигател си се реже както тряя,но дам ли рязко(както правя при тръгване на светофар) забива моцуна и чак след 5 сек възпламенява.не зависимо от кубатурата всеки един двигател с вътрешно горене има за цел при подаване на рязко газ да възпламени,но моя заглъхва бая.какво да проверя.кое е проблемно по бензиновата,въздуховата и токовата система.колата е АБД,карам я на бензин А98
- dj_nako
andro_ написа:TPS - Throttle position sensor - Сензор за положението на газта (колко си натиснал газта).Едно почистване може да го закрепи - то представлява един потенциометър.Но според мен причината е в мързелива ламбда сонда.Хубаво е да отидеш на ел.диагностика.
дай малко инфо за тая ел диагностика.а тва ТПС едвали го има при мен,щото аз съм с жило на газ-та.натискам педала,жилото опъва и отваря там клапите в моно инжекцията
-
- Автомобил:
- Двигател:
dj_nako написа:andro_ написа:TPS - Throttle position sensor - Сензор за положението на газта (колко си натиснал газта).Едно почистване може да го закрепи - то представлява един потенциометър.Но според мен причината е в мързелива ламбда сонда.Хубаво е да отидеш на ел.диагностика.
дай малко инфо за тая ел диагностика.а тва ТПС едвали го има при мен,щото аз съм с жило на газ-та.натискам педала,жилото опъва и отваря там клапите в моно инжекцията
Хуу де,ама нали на компо (ЕКУ) някой трябва да му каже за колко време да отвори дюзата,че да пусне точното количество гориво.
Ей го на къде се намира:

- dj_nako
andro_ написа:dj_nako написа:andro_ написа:TPS - Throttle position sensor - Сензор за положението на газта (колко си натиснал газта).Едно почистване може да го закрепи - то представлява един потенциометър.Но според мен причината е в мързелива ламбда сонда.Хубаво е да отидеш на ел.диагностика.
Хуу де,ама нали на компо (ЕКУ) някой трябва да му каже за колко време да отвори дюзата,че да пусне точното количество гориво.
Ей го на къде се намира:
с какво да почистя тези пластинки че да не взема да ги зацапам повече.тези пластинки са от дясно на моно инжекцията нали...или не съм разбрал правилно картинката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Де да беше толкова просто.Само с почистване на пластинките нищо няма да стане.Ако причината за прекъсването е наистина в този сензор,то той трябва да се почисти от човек,който вече е правил тази процедура.Понеже аз лично не съм разглобявал ТПС на моноинекция не мога да ти помогна по-нататък.Трябва си сервиз.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”