Заглъхва и то доста при рязко подаване на газ.защо?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Заглъхва и то доста при рязко подаване на газ.защо?

Мнениеот dj_nako » Съб 24 ное 2007 16:24

Такааа проблема е следния:ставам сутрин рано,колата студена/замръзнала от всякаде.давам на котакт,изчаквам 5 секунди и паля.подавам плавно газ...вс нормално,подавам рязко газ до доло...пак нормално рязка се като тея бегачките.всичко без проблем до тук,тръгвам да карам,затопля се вече двигателя и щом подам рязко газ(на свободна или на скорост)колата заглъхва до такава степен че почти угасва и едва след 5 секунди се изрязва.когато подам бавно газ при топъл двигател си се реже както тряя,но дам ли рязко(както правя при тръгване на светофар) забива моцуна и чак след 5 сек възпламенява.не зависимо от кубатурата всеки един двигател с вътрешно горене има за цел при подаване на рязко газ да възпламени,но моя заглъхва бая.какво да проверя.кое е проблемно по бензиновата,въздуховата и токовата система.колата е АБД,карам я на бензин А98

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 24 ное 2007 16:30

1.Ламбда сонда.
2.ТПС.
3.Запушен катализатор.
4.Горивен филтър.

5.Действай.

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Съб 24 ное 2007 16:52

andro_ написа:2.ТПС.

какво е това

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 24 ное 2007 16:59

TPS - Throttle position sensor - Сензор за положението на газта (колко си натиснал газта :wink:).Едно почистване може да го закрепи - то представлява един потенциометър.Но според мен причината е в мързелива ламбда сонда.Хубаво е да отидеш на ел.диагностика.

koci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koci » Съб 24 ное 2007 17:31

обеднява сместа ,щом си с карборатор може да е ускорителната помпа спукано платно или нащо запушено.Пробваи да го продухаш с помпа или компресор и провери платното

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Съб 24 ное 2007 17:41

Може да е въздушен филтър.Някой да е пипал врътките на карбуратора?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 24 ное 2007 17:49

Какъв карбуратор веее.....?ужаст,форумът запада...

Към възможните точки за проверка да добавя - тампонът между моноинжекцията и всмукателните колектори.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Съб 24 ное 2007 18:04

andro_ написа:Какъв карбуратор веее.....?ужаст,форумът запада...

Към възможните точки за проверка да добавя - тампонът между моноинжекцията и всмукателните колектори.

Точно,имах същия проблем на двойка 1.8GT преди години--това се оказа.Нов беше някъде към 30-40 лв, ама не съм сигурен.

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Съб 24 ное 2007 18:45

andro_ написа:Към възможните точки за проверка да добавя - тампонът между моноинжекцията и всмукателните колектори.

преверихме го днес,здрав е.

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Съб 24 ное 2007 19:05

andro_ написа:TPS - Throttle position sensor - Сензор за положението на газта (колко си натиснал газта :wink:).Едно почистване може да го закрепи - то представлява един потенциометър.Но според мен причината е в мързелива ламбда сонда.Хубаво е да отидеш на ел.диагностика.

дай малко инфо за тая ел диагностика.а тва ТПС едвали го има при мен,щото аз съм с жило на газ-та.натискам педала,жилото опъва и отваря там клапите в моно инжекцията

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Съб 24 ное 2007 19:25

Според мен проблемът е лош кабел за свещите...Премери ги един по един с обикновен мултицет (цифров).Всеки кабел трябвя да има съпротивление 5-6 килоома.Ако е повече или безкрайност-намерил си причината.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 24 ное 2007 19:28

dj_nako написа:
andro_ написа:TPS - Throttle position sensor - Сензор за положението на газта (колко си натиснал газта :wink:).Едно почистване може да го закрепи - то представлява един потенциометър.Но според мен причината е в мързелива ламбда сонда.Хубаво е да отидеш на ел.диагностика.

дай малко инфо за тая ел диагностика.а тва ТПС едвали го има при мен,щото аз съм с жило на газ-та.натискам педала,жилото опъва и отваря там клапите в моно инжекцията

Хуу де,ама нали на компо (ЕКУ) някой трябва да му каже за колко време да отвори дюзата,че да пусне точното количество гориво.
Ей го на къде се намира:

Изображение

Потребителски аватар
daaed3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daaed3 » Съб 24 ное 2007 19:55

сори направо ще отворя нова тема по моя пороблем

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Съб 24 ное 2007 23:09

andro_ написа:
dj_nako написа:

Хуу де,ама нали на компо (ЕКУ) някой трябва да му каже за колко време да отвори дюзата,че да пусне точното количество гориво.
Ей го на къде се намира:

Изображение

с какво да почистя тези пластинки че да не взема да ги зацапам повече.тези пластинки са от дясно на моно инжекцията нали...или не съм разбрал правилно картинката.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 25 ное 2007 0:51

Де да беше толкова просто.Само с почистване на пластинките нищо няма да стане.Ако причината за прекъсването е наистина в този сензор,то той трябва да се почисти от човек,който вече е правил тази процедура.Понеже аз лично не съм разглобявал ТПС на моноинекция не мога да ти помогна по-нататък.Трябва си сервиз.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”