Проблем с отваряне на предната дясна врата отвътре

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с отваряне на предната дясна врата отвътре

Мнениеот plamen_at » Нед 04 фев 2007 12:24

Искам да попитам дали се маха лесно кората на вратата или да отида на майстор, става въпрас за предна дясна врата на Голф 3. Отвътре не се отваря, а от вън само. А между другото и дясната задна ми направи проблем 1, 2 пъти отвътре ама кото се отвори от един път отвънка и се оправя, а предната не. Дали е нещо от централното, някои има ли идея?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 04 фев 2007 12:34

Не е от централното.И аз го имах този проблем.Реших го като смазах много добре цялата брава обилно с спрей за смазване WD-40,има и други марки.Става въпрос за заключващия механизъм отвътре във вратата под кората.Аз го бях свалил целия и буквално го накиснах във WD-40.Проблемът се състои в това,че едно лостче се заклещва и не проявавя желание да се върне,когато отключваш вратата.

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Нед 04 фев 2007 12:48

Трудно ли се маха кората?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 04 фев 2007 13:19

Туториал (кратък):
1.Разглобяваш дръжката на вратата:
1.1.Ако нямаш ел.стъкла,трябва да свалиш манивелата за стъклото.
Изображение

2.Отвиваш двата винта:
Изображение

3.Отвиваш си чопчето за заключване:
Изображение

Кората се държи от щипки.Почваш да я напъваш ОТДОЛУ - ако не стане с ръка си помогни с отвертка,като внимаваш да не си надереш боята.Чуват се звуци - храс-прас :lol: После като откачиш кората отдолу в горния край,откъм огледалото започни да я дърпаш към теб.Ще излезе от ръба на вратата.После надигаш кората над телта за заключване :lol: .Ако имаш говорител отдолу трябва да му извадиш буксата.И тва е кората е свалена.Под нея има сива изолация,залепена за ламарината.Теб те интересува само тази част откъм бравата.Внимателно с нож я отделяш от ламарината (залепена е с нещо като асфалт или черен силикон.Отдолу ще се покаже механизма за заключване - бяла пластмаса.
Слагаш тръбичката на ВД-40 и където видиш възможност да пръснеш - пръскай яката.Ще прокапе течност отдолу - обираш с парцал. :D
Дано се оправиш.
Сглобяването протича по обратния ред.Наместваш кората на правилното място и с точни и силни удари с юмрюче я "щракваш" в щипките.Ако се счупи някоя щипка по време на свалянето се залепва.Става с хелметекс или подобно.Пробвано.

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Нед 04 фев 2007 13:31

Много благодаря за подробното обяснение, чесно казано толкова подробно не очаквах, още веднъж благодаря, тез дни като намеря време ще пробвам да я сваля но преди това ще си купя това WD-40.

nassterbiter
Автомобил:
Двигател:

А дали някой знае...

Мнениеот nassterbiter » Съб 28 апр 2007 18:45

Как мога след като сваля тази кора, да извадя от вътре механизма за затваряне на вратата(шофьорска) тъй като днес като излязох от колата и повече неможах да я затворя тази врата стои си все отворена. Искам да извадя механизма за да видя какво се е откачило или счупило, но немога, развил съм всичко възможно, но проблемът е от ключалката, която е вързана по някакъв начин с целият механизъм, но незнам по какъв. Ако някой може да помогне, със съвет, снимки, схеми или с каквото и да било, може да пише тук или на nass_bg@abv.bg!

Предварително благодаря!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 28 апр 2007 21:17

Развиваш болт номер 30 - торкс е - цялата дръжка,с ключалката ще излезе.Бравата се държи на 2 или 3 болта,отстрани на вратата.Помня,че видях зор със свалянето или на телта за отваряне на вратата отвътре или за тази за заключване,но не помня коя.Внимателно откачай вакуумното маркуче на централното да не счупи нещо,че после много ядове...
Изображение

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Нед 29 апр 2007 16:41

Аз мойта я оправих точно както ми каза andro_ за което съм му много благодарен, ама както виждам при теб проблема е друг.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пон 30 апр 2007 16:02

Съвет от мен.
Ако преди това кората не е сваляна и колата е с ръчно регулиране на огледалото, под капачето (гъбката) от което се регулира страничното огледало има винтче. Ако то не се махне се рискува да се спука кората. Веднъж спукана няма лепене, пък и като се покаже цепнатината от външната страна става грозна картина.

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Пет 23 ное 2007 12:37

Колеги темата е стара а ази имам проблем с отварянето на дясната врата.Въпросът ми е може ли да се отвори кората при затворена врата, и после как да стигна до отваряне?

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Колеги отвори се

Мнениеот iurimil » Нед 25 ное 2007 17:48

Колеги отвори се,
много съм благодарен на топлото време-явно полека лека отпусна мазната мръсотия в бравата.
Разглобих веднага кората за да стигна до механизма,исках да сваля бравата ама не можах да намеря брадчеда с торксовете и до тук.
Обилно напръсках бравата отвътре и отвън с WD-40.Започна да се затваря много леко и приятно.
Дано е само това,че се бях притеснил доста.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”