IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:Благодаря,а колега свалял ли си таблото и ако си можеш ли да ми обиасниш(горе-долу)как става(само на 4 болта отстрани ли се държи,тунела сваля ли се).
Да свалял съм го 2 пъти и един път съм го качвал обратно (първият път Никси помогна).
Сичко се сваля, горе-долу в следната последователност (бъди много търпелив):
1. решетките на духалките (под тях има бинтове);
2. частта със спидомера и километража и часовниците, два болта (ако не се лъжа) в горните ъгли, като махнеш платмасовата рамка ще ги видиш;
3. кората с джобовете и капака на бушоните, която се намира в ляво под волана;
4. кората отдясно под волана, която стига до 'брчето' (май така му казваха навремето);
5. кората под жабката, тя е с един голям джоб (пред дясната седалка);
6. жабката, отваряш и гледаш къде са винтовете;
7. централния панел вадиш всичко от него (копчаляк и прочее) и внимателно развиваш (4 или 6 винта са, не помня съвсем точно, в ъглите има със сигурност, точно с това парче бъди внимателен, много е крехко, пластмасата е кофти;
8. развиваш топката около скоростния лост и махаш 'сичко, което врви с него;
9. извашдаш пепелника за пътниците, намираш двата винта под него и освобождаваш кората около и зад лоста на ръчната спирачка;
10. махаш котата, която е под централната колона на таблото и воала . . .;
11. развиваш двата болта (отляво и отдясно), които свързват централната клона на таблото с две пластини към купето;
12. сваляш корите под волана и махаш волана, може и да не го махаш, но ако го няма е по-удобно (според мен);
13. отваряш широко вратите и махаш капачките и развиваш онези четири болта за които питаш;
14. развиваш болтовете и махаш щипките, които свързват въздуховодите към кутията с топлобменника (радиаторчето) и изтегляш таблото напред и го изваждаш от купето;
15. отваряш предния капак, източваш охладителната течност, разкачаш мъркучите към 'парното';
16. зад двигателя в изолационното покритие има две капачета, под тях развиваш две 'десетки', които пприкрепват паното към купето;
17. в дясно на предното стъкло, непосредствено под него се намира решетката през която 'парното' засмуква въздух, освобождаваш двете щипки и развиваш двата болта (май бяха 13-ки);
18. готово вече можеш да извадиш парното извън купето и да започнеш да го ремонтираш.
Ами това е най-общо, без много подробности.
Успех.