Проблем с дълги светлини на ГОЛФ3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Проблем с дълги светлини на ГОЛФ3

Мнениеот flash » Пон 26 ное 2007 18:23

Здравейте колеги днеска докато пътувах за София на околовръсното ми се включиха сами дългите светлини :!: :!: опитвам се да ги изключа по нормалния начин доста пъти нестава , отбих и реших да махна бушоните за дългите на левия и десния фар (11 и 12 бушон) и да ми останат само късите за да не влизам в София на дълги. Махам 11 бушон дългия ляв огасва , махам 12 десния остава да свети на дълги :shock :shock махам бушона за късите светлини на десния пак продължава да свети :shock , стигнах до нас (кой знае колко псувни сам отнесъл :( ) гася колата десния фар си остана да свети! Махнах аз буксата на фара за да не ми падне акумулатора и огасня (нямаше вече как) .

Кажете от какво може да е проблема с дългите ? И другото което много се чудя как като махна бушоните за къси и дълги фара продължава да свети?

Потребителски аватар
MasteR_G
Автомобил: AUDI A3 1.8T
Двигател: AGU 1999

Мнениеот MasteR_G » Пон 26 ное 2007 19:25

:hmmmm :woooow: :gruebel олелеле това е доста странна работа.Успех в ремонта.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 26 ное 2007 20:48

Амчи лоста за смяна на къси и дълги ве пич.Сменяй.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 26 ное 2007 20:58

andro_ написа:Амчи лоста за смяна на къси и дълги ве пич.Сменяй.

Ми той лоста - лост, ама... предпазителите не са ли след него? :gruebel
Наистина не знам!

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 26 ное 2007 21:16

пробвай с махането на бушоните на габаритите .звучи като стопени кабели и окъсени с габаритите

Потребителски аватар
flash

Re: Проблем с дълги светлини на ГОЛФ3

Мнениеот flash » Вто 27 ное 2007 11:39

За габаритите не бях се сетил. Ако е от лостчето проблема няма ли да бъде и с двата фара , защото сега само десния ми прави проблеми?

flash написа:Здравейте колеги днеска докато пътувах за София на околовръсното ми се включиха сами дългите светлини :!: :!: опитвам се да ги изключа по нормалния начин доста пъти нестава , отбих и реших да махна бушоните за дългите на левия и десния фар (11 и 12 бушон) и да ми останат само късите за да не влизам в София на дълги. Махам 11 бушон дългия ляв огасва , махам 12 десния остава да свети на дълги :shock :shock махам бушона за късите светлини на десния пак продължава да свети :shock , стигнах до нас (кой знае колко псувни сам отнесъл :( ) гася колата десния фар си остана да свети! Махнах аз буксата на фара за да не ми падне акумулатора и огасня (нямаше вече как) .

Кажете от какво може да е проблема с дългите ? И другото което много се чудя как като махна бушоните за къси и дълги фара продължава да свети?

Сутринта трябваше да ходя с колата на работа. Отварям аз капака слагам буксата на десни фар и светва за 1-2 секунди и огасва (това се случва без да сам включил светлините и без бушон 12 ) :shock .Стигнах до работа двата къси работят като превключа на дълги само левия (всичко нормално без бушон 12 би трябвало десен дълъг да не свети). Реших да сложа 12 бушон да видя дали ще светне и десния дълъг , превключвам и бушона изгоря.

Сега колата ще седи на сухо цял ден да видим дали ще се оправи вечерта , мисля че някъде е дало на късо от влагата!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 27 ное 2007 16:28

с разделни лупи ли си за дълги и къси или фар с крушка Н4.
Ако е Н4 има мн. голяма вероятност стопена нишка да закъсява къси и дълги на десния фар. Смени крушката

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 27 ное 2007 17:53

браво!колега крис 11.много вероятна причина ,но е в левия фар.flash извади буксата от левия фар и си нареди бушоните да видиш има ли ефект

Потребителски аватар
flash

Мнениеот flash » Вто 27 ное 2007 18:14

kris11 написа:с разделни лупи ли си за дълги и къси или фар с крушка Н4.
Ако е Н4 има мн. голяма вероятност стопена нишка да закъсява къси и дълги на десния фар. Смени крушката

Извинявам се че не съм уточнил с H4 крушка съм.

Колега ifidik какъв трябва да е ефекта , левия фар ще си работи перфектно , а десния няма да свети - съответно и бушона с дълъг десен няма да изгори.

ПС: Мисля че се получава когато вали дъжд , преди 3-4 седмици се получи така но за 10-20 мин и се оправи , от тогава не се беше случвало , въпреки че съм карал на дъжд от тогава.

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 27 ное 2007 18:26

това с дъжда все повече ме замисля ,че кабелите са престъргани и окъсяват.пиши какъв е ефекта с бушон на габарита?така ще се насочим на някъде.при изваден бушон на къси и дълги все от някъде му е дошло захранване.като изгаси колата и фара продължи да свети габаритите бяха ли изкл.?

Потребителски аватар
flash

Мнениеот flash » Вто 27 ное 2007 18:47

ifidik написа:това с дъжда все повече ме замисля ,че кабелите са престъргани и окъсяват.пиши какъв е ефекта с бушон на габарита?така ще се насочим на някъде.при изваден бушон на къси и дълги все от някъде му е дошло захранване.като изгаси колата и фара продължи да свети габаритите бяха ли изкл.?

Еми тая сутрин се оправи вече си свети нормално къси ама гори бушона на дългите , тая вечер като я изкарвам ще сложа нов бушон да видим дали ще изгори или ще се оправи :)

Иначе ще прегледам кабелите някъде да не са се оголили и като ги намокри да окъсява.

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Вто 27 ное 2007 19:02

Аз залагам на протрита изолация някъде по сноповете защото 3-ката както и 2-ката е без релета на фаровете (ако нее побългарявана) Така че от влага е невъзможно да светне крушката на фара все пак са и нужни 5А за 60W крушка :!: Най - вероятно взима ток от габарита а сега щом и бушона гори значи протритото място се пипа някъде по купето.

Потребителски аватар
flash

Мнениеот flash » Вто 27 ное 2007 20:13

Нищо не е побългарявано , ако някой е пипал преди мене е начи е погерманявано :lol:

Като остане време по светло ще разгледам снопа от фара до където мога да го проследя , надявам се да е от това.

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Сря 28 ное 2007 3:34

а нещо да се губи масата не ви ли хрумва ? моята колица така правече с фаровете - но само като е влажно навън ..

Потребителски аватар
flash

Мнениеот flash » Чет 06 дек 2007 14:27

Сагата продължава ....

Няколко дена оглеждах кабелите , свалях крушките , търсих някъде да няма оголен кабел откъдето да дава на късо и нищо :!: Та днеска си купих 5-6 бушона 10А и слагам на дългите и всичко ОК , къси - дълги идеално , и викам си аз да си провера бушона за перката на радиатора (няколко пъти ми гори лятото) ако е изгорял да го сменя , че някое задръстване да не ме завари неподготвен. Бушона - 30А пак изгорял , сменям го с нов и хоп дългите се включиха , върта превключвателя - фаровете не гаснат :shock , точно както ми се случи първия път , махам бушоните за къси , дълги , габарити фаровете не огасват :shock Махнах бушона за перката на радиатора и фаровете огаснаха , наслагах всички бушони за светлините и всичко работеше както трябва :)

Явно проблема е що годе локализиран , но това си е временно решение да карам без перка , като дойдат горещините ще имам проблеми.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”