Коминни тела - с какво да ги зидам?!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
Коминни тела - с какво да ги зидам?!
За днес съм си поставил за задача да вдигна нивото на комина на кооперацийката с метър... Коминните тела са ясни, ама с какво да ги зидам?! За варта - то е ясно, ама в мазето имам останал теракол, цемент - дали ще стане, ако ги смеся и с така получената смес зидам телцата?!
Благодаря на отзовалите се!!!
Благодаря на отзовалите се!!!
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
- К.Одаджийски
- VW експерт
Ами понеже коминните тела са циментови дори измазани с вар пак кондензират и по комина се стича черен и гаден конденз който излиза през всяка пукнатина по комина. Аз още не съм сложил изолация и естествено още тече, но съм приготвил 5 см. стереопор дето е за външна изолация на стени, но при мен комина от парното котле е по - скоро студен и стереопора няма шанс да се стопи или нещо от сорта.Щом ще го увеличаваш на височина над покрива, на теб мисля също ще ти свърши работа. Ако комина се нагрява много там е хубаво да се сложи стеродур /или както му е там името/, щото е по - температуро устойчив.Изолацията е лепиш за комина с лепилото и я шпакловаш отвън, мисля че това ще е достатъчно.
П.С А зощо искаш да вдигаш комина, липса на тяга или!?
П.С А зощо искаш да вдигаш комина, липса на тяга или!?
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
К.Одаджийски написа:С цимента и теракола става, но за да не кондензира после комина и да тръгнат чернилките надолу по етажите е хубаво да му се сложи изолация.Стеродур, фибран, неко от сорта, че моя комин външен само го измазах с вар и нема ти приказвам кви реки текат по двора.
Честон казано колеги незнам да ли изолацията е решение. Аз лично мисля че има значение височината на сградата, защото имах следното приключение:
Преди три години започнах да се топля на дърва. Живея на първия етаж във блок пълзящ кофраж 18 етажен. Първата година бях доволен, топло и готино беше. Обаче започнаха оплаквания от съседите нагоре че им се навлажняват коминните тела и миришело на сажди, тапетите им взеха да се отлепят (това до 8-я етаж, от там нагоре оплаквания нямаше). Искаха да спра да се топля, ама аз продължих. Втората година също продължих, но до края на януари, защото при мене започна буквално да тече черна вода от комина, който е вътрешен. Моето обяснение е, че до осмия етаж като височина дима се охлажда а влагата заминава надолу, така че самата влага не може да излезе нагоре. Според мен това е някаква пределна височина след която има отрицателни прояви по долните етажи.
- К.Одаджийски
- VW експерт
С братовчеда заедно си правихме комините, неговия изолиран, моя не и неговия не тече, а моя прави реки.И двамата сме с правени котлета за парното, с което не отричам, че и височината сигурно е от значение, на като се грееш само с печка, комина се нагрява на доволна температура и първоначалния конденз изсъхва, докато температурата на отделяните газове от котлите е достатъчна само да направи конденз /при 60градуса температура на водата в системата мога да сваля и да сменя кюнците на котела/. За това може би изолацията помага при нас да не се образува изобщо конденза, като направя уточнението че тука говориме за комини с височина 11 и 7 метра.
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
П.С А зощо искаш да вдигаш комина, липса на тяга или!?[/quote]
Тяга си има, но при силни и с променлива посока ветрове ми връща дим, а това е много неприятно.
Живея в 5 етажна кооперация на 5 етаж. Ходих в една фирма за камини, комини и разни там шукарийки на комините, споделих за проблема си и от там ме посъветваха да вдигна нивото на МОЯ комин поне с 50 см над нивото на останалите комини на кооперацията. Та затова съм се вкарвам в приключение!
Тяга си има, но при силни и с променлива посока ветрове ми връща дим, а това е много неприятно.
Живея в 5 етажна кооперация на 5 етаж. Ходих в една фирма за камини, комини и разни там шукарийки на комините, споделих за проблема си и от там ме посъветваха да вдигна нивото на МОЯ комин поне с 50 см над нивото на останалите комини на кооперацията. Та затова съм се вкарвам в приключение!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
- К.Одаджийски
- VW експерт
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Над другите комини и по възможност над билото на покрива.
Изолация с керамичен картон б 5 мм 1000х1000 мм . реже се лесно с нож,ъглошлайф, ножовка. Картона е с раб. температута +850 гр.

Лепи се лесно с ВТлепило. Лепилото лепи картон за метал, здрава мазилка, стъкло, картон за картон.
Справки на лични.

- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен твоето решение е да си иззидаш комина малко над останалите и ако решиш да слагаш капаци на самия комин да оставиш отвора по-малък отколкото си е по дефолт. Така винаги ще ти дърпа и няма да ти връща пушека вътре. Също така си мисля, че от тези изолации няма да имаш нужда.
Успех и пиши какво е станало!
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
trunner написа:Според мен твоето решение е да си иззидаш комина малко над останалите и ако решиш да слагаш капаци на самия комин да оставиш отвора по-малък отколкото си е по дефолт. Така винаги ще ти дърпа и няма да ти връща пушека вътре. Също така си мисля, че от тези изолации няма да имаш нужда.
Ами какво - вдигнах го с 5 тела, за сега се държи добре, като се има предвид вятъра вън... Но горещо ми препоръчаха да ги измажа от вън - щели да паднат?!?!?!
А ти какво ме съветваш за отгоре?!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”