Здравейте колеги,
Интересува ме какво кара задната чистачка на Polo 6N да спира в крайно ляво и крайно дясно положевние? Краен изключвател ли има и може ли да се настройва?
Ще ви кажа и защо питам, забелязах преди време, а от тогава и на много половери че задната чистачка не стой хоризонтално от лявата страна, след което се заглевдах в начиан на работа на моята и установих че когато тръгва да чисти (от ляво на дясно) първо тръгва наляво, за да застане в гхоризонтално положение и чак след това трръгва надясно и си прави ходчето до крайно дясно, пак хоризонтално и се връща до 20 градуся някъде, след което при тръгване компенсира отново от 20 до 0 и след това от 0 до 180 градуса.
Преди не му обръщах внимание, но откакто сложих отзад Aerotwin-чето и ми е кофти че не работи като хората и само усуква раменцето на чистачицата, тя нестига че е нюню, ами и това и .... мамата!
Благодаря предварително!
Поздрави
Какво кара задната чистачка да спира в дадено положени?
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Да , има краен изкючвател - представляват едни финни контактни пластинки вътре в самото задвичване на чистачката. То едни зъбни колелца,то едни чудесии са - направо ти трябва часовникар от старата школа
Аз лично нямам нерви за такива работи , от рада на : разглобява се за 5 мин и се сглобява за 5 часа.
Дали неможе да се завърти по някакъв начин цялото тяло на чистачката (онова дето е в самата 3-та врата)? И по този начин да се нааправи така ,че когато е спряла чистачката да лежи абсолютно хоризонтално

Дали неможе да се завърти по някакъв начин цялото тяло на чистачката (онова дето е в самата 3-та врата)? И по този начин да се нааправи така ,че когато е спряла чистачката да лежи абсолютно хоризонтално
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами колега .... Първо да благодаря за бързият отговор.
Второ .... аз точно това направих, при монтирането на Aerotwin-a ама сега седи хоризонтално, и като тръгне пада на -20 градуса и след това тръгва и върти до 160
и именно при това тръгване след като е слязла надолу, много гадно усуква пластините на Aerotwin-a!
Значи май ще я носиме на часовникарче
Други мнения???
Второ .... аз точно това направих, при монтирането на Aerotwin-a ама сега седи хоризонтално, и като тръгне пада на -20 градуса и след това тръгва и върти до 160

Значи май ще я носиме на часовникарче

Други мнения???
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
- vladko_g40
- Контакти:
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ааааааааааа .... сега видях какво си ми написал!
Ама то при мен, май оста на електромотора е тази която излиза отвън и на нея се поставя рамото с чистачката ... т.е. няма никаква лостова система ... явно ще трябва да свалям кората и да гледам ... ако е лостова системата от долу ти разбрах идеята и ще стане ... ама тя май не е лостова ми происто се сменят полюсите на двигателя и той се върти в различни посоки!
Обещавам д апогледна днес или утре!!!

- vladko_g40
- Контакти:
почти съм сигурен, че отдолу има лостова система, но да не гадаемеKoksan написа:ааааааааааа .... сега видях какво си ми написал!Ама то при мен, май оста на електромотора е тази която излиза отвън и на нея се поставя рамото с чистачката ... т.е. няма никаква лостова система ... явно ще трябва да свалям кората и да гледам ... ако е лостова системата от долу ти разбрах идеята и ще стане ... ама тя май не е лостова ми происто се сменят полюсите на двигателя и той се върти в различни посоки!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”