4oroi4o написа:Колеги, нека някой да пусне, снимчица на тези свещи!!!
Нещо за търсачка да сме чували ?
ЦЪК
4oroi4o написа:Колеги, нека някой да пусне, снимчица на тези свещи!!!
gr_kanev написа:4oroi4o написа:Колеги, нека някой да пусне, снимчица на тези свещи!!!
Нещо за търсачка да сме чували ?
ЦЪК
да, има 2 релета - LowHeat i HighHeat. но като гледам по AUTODATA - са в един корпус. преполагам, че LowHeat сработва всеки път, когато е по-студено от 5 градуса и свеща е заминала. не знам на колко градуса се пуска второто реле. за сега не съм намерил данни за това. утре ще си поиграя да видя състоянието на свещитеrallyfan написа:По ел. схемите съм виждал ,че релетата са две,на едното е закачена една свещ, а на другото две и в зависимост от нуждата се комбинират.Иначе и моята загрява много бавно и май нещо не се пускат
значи аз съм с 1,9ТДИ 1Z. и при мен парното се появява много бързо, но колата много трудно загрява. от порядъка на 10км докато загрее до 90 градуса. по принцип ТДИ-тата загряват малко, затова си имат допълнителен електрически подгревател за антифриза - 3 свещи, подобни на тези за нафтата. палят се при определени условия - темп. на въздуха под 9 градуса и на антифриза - под 43 градуса. в зависимост от датчица за темп на поемания въздух се палят 1 или повече свещи. има опция - с поставяне на съпротивление 10k, поставено между компа и датчика и реле, което да затваря или не веригата - компа да се лъже, че темп на въздуха е много по-ниска и респективно да го кара да пуска повече свешите. и като стигне 80 градуса - релето се изключва. има вариант за тази схема и с бутон в купето - натискаш, палиш свещите и на 80 градуса сами се гасят. това е.gr_kanev написа:drju, извинявай - може да си писал по-горе, ама темата стана много дълга. Каква е колата, и какъв е проблема със загряването ? Защото на моята (пише под аватара каква е) за 2 км в града парно се появява. Е, стрелката не е на 90*С, но пък се топля. Условието - тези 2 км са с изключено парно, и с макс. обороти 2000. Понякога минавам през един баир, ама то е силно казано - взема се и на пета.
gr_kanev написа:drju, извинявай - може да си писал по-горе, ама темата стана много дълга. Каква е колата, и какъв е проблема със загряването ? Защото на моята (пише под аватара каква е) за 2 км в града парно се появява. Е, стрелката не е на 90*С, но пък се топля. Условието - тези 2 км са с изключено парно, и с макс. обороти 2000. Понякога минавам през един баир, ама то е силно казано - взема се и на пета.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 55 госта