днес сутринта колата не иска да запали, стартера издава доста странен звук, след 5 или 6 опита колата започна да проявява някакви признаци на живот и с подаване на газ запали на 2 цилиндъра, върна ли газта гасне моментално, по едно време взе че се събуди и трети цилиндър и някак я подкарах след около два километра всичко се успокои и колата си вървеше без проблеми, спирам тръгвам, паля гася и т.н.
Отидох на работа, тръгвам си по обед и изненада не иска да запали - същата история като сутринта поне 20 мин сме се мъчили и нищо, тръгнахме да я палим на скорост то пък съединителя нещо му стана и не иска да отлепи, както и да е оправи се от самосебе си (съединителя де) след 5 минути маене и обкаляне в кръг около колата при поредния опит за палене - при завъртане на стартера започна да се чуват едни неприятни глухи удари откъм двигателя - неуспешни опити да запали на един цилиндър та от там нататък историята с паленето цилиндър по цилиндър се повтори (ебати кефа че не е осем цилиндров).
в началото си мислех че е стартер но като дам на контакт и врътна ключа всички ремъци се въртят и т.н, но звука е доста странен (не знам как да го обясня явно ми е бедна терминологията)
колата е на газ, но всички тези проблеми ми се появиха на бензин, вчера задръстванията ми свърши газта и реших да си я карам на бензин, карал съм вчера към 20км на бензин, и след като запали сутринта пак съм карал около 20 км на бензин - кат си тръгне на 4 цилиндъра върви кат змей и няма никакви ядове
по принцип колата си пали на бензин и след кат мине 2000 оборота прехвърля на газ, маз и т.н. има си реле за ресет на компа, пък и днес откачах клемите за 10 мин
та понеже не искам да съм сам с мъката си реших да я споделя с колкото се може повече хора

та отворен съм към всякакви предложения и идеи, защото откровенно казано почти нищо не разбирам
поздрави