Мнениеот doktora » Вто 13 сеп 2005 10:26
Аз също имам такъв стоп и мога да кажа ей тия неща:
1. Относно ползата от него, в смисъл за безопасността, съм сигурен че има такава, защото когато погледна коли с трети стоп, наистина ги виждам по отдалеч,през една кола и определено ми заострят вниманието
2. Че придава по готин вид на автомобила - също няма спор. Преди да си купя такъв стоп, първо видях как през ноща светеше много красиво на едно друго комби Opel.От тогава се заразих и още на др ден бях вече с трети стоп.
3. И аз имах определено проблем със залепването, тъй като при нагряване от слънцето винаги падаше.Бях вземал едно двупластно тиско от Office 1, уж много силно, но и то издаваше багажа когато се нагрее. Та накрая си реших проблема с безцветен силикон на Master, много е силен и от тогава стопа не мърда, така че ви го препоръчвам!
4. Относно прекарването на кабела (говорим за комби) от стоповете до него - хванал съм го на левия стоп (поглед отзад),излиза през ъгълчето на вратичката през която имаме достъп до стопа и след 5 см влиза в гуменото уплътнението на багажника. Така избягвам отваряне/сваляне на тапицерии, глупости, има достатъчно място под уплътнението където да си върви спокойно кабела. Накрая остава по сложното, когато вече трябва да отиде към самия трети стоп.За да избегна дупчения, както го беше описал един колега, за целта кабела стига до горната хоризонтална част на уплътнението, вървейки си под него.И точно там където трябва вече да излезе из под уплътнението и да тръгне към третия стоп е необходимо самия кабел един вид да се прехвърли през ръбчето върху което е сложено уплътнението. Тук има опсаност от прекъсване на кабела, или от недобро уплътняване на багажника,но това се избягва с по тънко кабелче. Стопа го имам от 1 г. и никакви проблеми за сега. Времето което ми беше необходимо за това прекарване е 10 минути, като определено си спестих много време,нерви и усилия.