Имате ли трети стоп?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Имате ли трети стоп?

Да
79
53%
Не
69
47%

Общо гласове: 148
Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 09 сеп 2005 23:21

dude написа:а предишната ми реплика не беше към теб, а към мариян

Няма значение брат, няма смисъл от напрежение.

П.С. Утре ако имаш път към магазина на Dosy/до колкото разбрах си в района на Младост май/, може да се видиме да ти покажа точно при мен как е.

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот SkyWalker » Пет 09 сеп 2005 23:22

Да на БМВ-ти серийно, а на Голф-а в тунинговото крило!
И двата са с LED технология :D

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 10 сеп 2005 8:10

Айде да се похвалим :D взех си 3-ти стоп и днес ще го монтирам...малък,светодиоден...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 10 сеп 2005 12:11

Maks написа:Айде да се похвалим :D взех си 3-ти стоп и днес ще го монтирам...малък,светодиоден...

Не му трябват дебели кабели. 0,5кв мм многожичен е достатъчен.Консумацията на светодиодните стопове е малка/зависи от броя на светодиодите/, но във всички случаи е под 5 вата / 32 бр. х 0,05 А /макс/=1,6 Вата

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 10 сеп 2005 15:41

Току що го сложих :D готино стана :D сега Drive

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Съб 10 сеп 2005 23:47

Земи покажи да вида на Polo как седи таквоз де....

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 12 сеп 2005 7:56

Сега след като изчетох всички мнения по темета и разбрах истинския смисал на третия стоп мисля и аз да си сложа. Въпреки че не ме кефи много (на служебния Партнер е много готин, но е оригинално така) ще си сложа при първа възможност. Въпреки че веднъж ме подбутна едно такси (ако има такива членове да не ми се обиждат но 90% от таксиметраджиите не могат да шофирта нормално) като слязах въпреки че имам застраховка ми идваше да го удоша.Колата си я бях взел преди 2-3 месеца!!! Та излезе с оправданието че си търсел запалката да си запали цигара.Добре че на колата и нямаше абсолютно нищо.Така се ядосах че нямаше кой да ме спре. Та в крайна сметка ще си сложа та да съм от полза и безопасност на пътя!!!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 12 сеп 2005 14:11

имам и на двете коли..дано да е от полза на тия зад мен

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пон 12 сеп 2005 14:22

Не се съмнявай че е от полза. Аз лично винаги съм предпочитал автомобила пред мен да има трети стоп

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 13 сеп 2005 10:26

Аз също имам такъв стоп и мога да кажа ей тия неща:
1. Относно ползата от него, в смисъл за безопасността, съм сигурен че има такава, защото когато погледна коли с трети стоп, наистина ги виждам по отдалеч,през една кола и определено ми заострят вниманието
2. Че придава по готин вид на автомобила - също няма спор. Преди да си купя такъв стоп, първо видях как през ноща светеше много красиво на едно друго комби Opel.От тогава се заразих и още на др ден бях вече с трети стоп.
3. И аз имах определено проблем със залепването, тъй като при нагряване от слънцето винаги падаше.Бях вземал едно двупластно тиско от Office 1, уж много силно, но и то издаваше багажа когато се нагрее. Та накрая си реших проблема с безцветен силикон на Master, много е силен и от тогава стопа не мърда, така че ви го препоръчвам!
4. Относно прекарването на кабела (говорим за комби) от стоповете до него - хванал съм го на левия стоп (поглед отзад),излиза през ъгълчето на вратичката през която имаме достъп до стопа и след 5 см влиза в гуменото уплътнението на багажника. Така избягвам отваряне/сваляне на тапицерии, глупости, има достатъчно място под уплътнението където да си върви спокойно кабела. Накрая остава по сложното, когато вече трябва да отиде към самия трети стоп.За да избегна дупчения, както го беше описал един колега, за целта кабела стига до горната хоризонтална част на уплътнението, вървейки си под него.И точно там където трябва вече да излезе из под уплътнението и да тръгне към третия стоп е необходимо самия кабел един вид да се прехвърли през ръбчето върху което е сложено уплътнението. Тук има опсаност от прекъсване на кабела, или от недобро уплътняване на багажника,но това се избягва с по тънко кабелче. Стопа го имам от 1 г. и никакви проблеми за сега. Времето което ми беше необходимо за това прекарване е 10 минути, като определено си спестих много време,нерви и усилия.

Потребителски аватар
afrikalion
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот afrikalion » Нед 18 сеп 2005 14:47

Изображение Изображение

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 18 сеп 2005 18:01

И аз имам трети стоп Хелла на кората, но пак е достатъчно високо, за да се вижда през няколко коли :wink: С 4 крушки като за осветлението на номера, но не помня с каква мощност са :roll:

Потребителски аватар
Payton
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Payton » Вто 20 сеп 2005 10:28

Afrikalion добре е станало, на стъклото ли е залепен? Аз се чудя доста моя дали да не го заклепя на кората на тавана защото прекарването на жицата ще е по лесно, ама дали ще се вижда добре?

Потребителски аватар
afrikalion
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот afrikalion » Вто 20 сеп 2005 10:32

моя е точно там

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот SkyWalker » Вто 20 сеп 2005 16:22

Тоя на Хелла и аз съм го слагал на една друга кола. Много качествено е направен. Лепилото е 3М и не влиза никаква влага вътре!!!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”