1. Необходим ми е двигател+скоростна кутия (читави)
2. Необходим ми е майстор, но не в кавички, който да го "трансплантира"
3. Може би ще е нужно да се пипне и окачването, тук искам да задам някои въпроси:
- смятам, че има разлика в окачването на Джета 1.3 карбуратор и Джета 1.8 карбуратор/моно примерно, прав ли съм?
- ако е така какво трябва да се смени по ходовата част.
4. Прави ми силно впечатление, че при скорости от сорта на 120 км/ч този автомобил е много нестабилен и податлив към губене на контрол, вятърът много му пречи (как няма, все пак вижте му дизайна). Как стоят нещата при останалите коли, но с по-мощни двигатели? Гледам външно нямат разлика, представям си да летя със 180 км/ч с тази кола, може би ще летя, но в буквалния смисъл.
5. Как стои въпросът с регистрацията в КАТ след тези интервенции, смисъл каква сума пари ще трябва да си заделя?
6. Как стои въпросът със спирачната система, смятам, че е е необходимо да се сложат дискове и на задните колела въпреки малкото тегло на колата. Става ли да се присадят просто спирачните дискове от друг ФауВе. Освен задните, да се сменят и предните с вентилирани дискове.
7. И не на последно място струва ли си цялата тази работа всички пари, които евентуално ще се хвърлят или да се ориентирам към по-нова кола.
Ако трябва да съм честен съм реалист и знам, че все пак това е кола модел 1986г. но купето й е все още в приличен вид, има тук-таме ръжда, но тя може да бъде отстранена за много малко пари. Наясно съм, че колата е с почти нулева система за пасивна/активна безопасност и това няма как да бъде променено. Няма ABS и другите "благинки" за по-спокойно шофиране.
Най-накрая реших да пиша такава тема, бях инспириран от едно момче в квартала, което си е направило страшно добре Голф 1 (то работи в Аутохит - Стара Загора, може би оттам малко си е помогнал), просто изглежда като нов, освежен е много добре с нови фарове, дискови спирачки на всички колела и т.н. Обещавам при първа възможност да го снимам. Може да прозвучи глуповато и сантиментално, но си обичам колата, въпреки, че не искам да й служа, а просто да изпитвам удоволствие от карането й (което към момента не е така никак). Не искам цигански тунинг-изпълнения, не искам да бъда гледан, искам просто да ми прави кеф да я карам... Очаквам предложения и съвети, не се стеснявайте да давате такива

Поздрави