Разработка след основен ремонт на 1Z мотор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Пет 07 дек 2007 14:03

Колко км. да карам с първото масло? 1500? Или по-малко? :roll:

Потребителски аватар
if
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот if » Пет 07 дек 2007 21:00

не си сменял бутала.не си шлайфал нито блок нито вал.не мисли за глупости,както я научиш така ще върви,а и колко стотин хиляди км ще минеш само с едни сигменти? те се сменят ако има на какво да ги сложиш.някой мери ли износване на цилиндъра и буталото?

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Вто 11 дек 2007 1:23

Passat_bs написа:Колко км. да карам с първото масло? 1500? Или по-малко? :roll:

lupibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lupibal » Вто 11 дек 2007 15:30

Кара си се за мен като нормалното за смяна на масло.Ти да не очакваш стружки да излизат като са нови сегментите за да се сменя на 1000км?И на 100км да го сменяш файда за мен няма само пари.

Потребителски аватар
andro69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro69 » Сря 12 дек 2007 0:04

Като я разработиш ще ги свериме.Аиде обади се ако намериш наблизо ваг ком.Макар че не знам след ремонта как върви над 120.Ама до 12 000 км. трябва да се отпуши,поне падна разхода.

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Сря 12 дек 2007 2:08

andro69 написа:Като я разработиш ще ги свериме.Аиде обади се ако намериш наблизо ваг ком.Макар че не знам след ремонта как върви над 120.Ама до 12 000 км. трябва да се отпуши,поне падна разхода.
Андрьо, само да я разработя и те чакам на старта. :D

Потребителски аватар
andro69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro69 » Чет 13 дек 2007 21:29

За смяна на маслото трябва да ти каже маистора които е правил ремонта,тои знае със какви луфтове е работил.За реденето няма да избяга,на ниските вече нямам проблем,но се отпушва бавно.В самото начало беше много тромава и двигателя работеше твърдо усещтам как се отпуска и работи по меко.Трябвало да има ощте положителни промяни но иска каране.Имам 1 година гаранция,не зависимо от изминатите км.Но при условие,че колата не се кара спортно.Имало начин,ако аварира да се разбере дали това е причината.При тебе как върви колицата,спъна ли се малко?При мен разхода падна на 7 градско 205/60 гуми.Аз сменям масло утре на 2000км.

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Пет 14 дек 2007 13:09

а, иначе колко ти гори колата, колега? Извънградско и градско, щото при мойта тези дни ми даде смесен разход - 6.2 л/100, та се питам дали не е множко и от какво ще е. При положение че от 400 км изминати 300 бяха извънградко и не повече от 120 км/ч

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Пет 14 дек 2007 13:39

и какво странно има с реалните километри бре? вие луди ли сте, като чивек я ползва да ходи на работа и кара по 15км на ден какъв е проблема? колкото до тея приказки дето дизел се купува за да се кара много, по голями глупости и поговорки и по селата не разказват, бъдещето е на дизела и завзема все по-голям дял, това че човек си купува дизел е много смотано да го тълкуват тукашните разбирачи че щял да не слиза от нея по 6 месеца и ще прави по 700км на ден
:roll:
аман от тъпотии
на брат ми приятелката си купи чисто нов леон тди и му навърта по 100км на седмица, проблем ?

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Съб 15 дек 2007 1:18

daniel_falin написа:и какво странно има с реалните километри бре? вие луди ли сте, като чивек я ползва да ходи на работа и кара по 15км на ден какъв е проблема? колкото до тея приказки дето дизел се купува за да се кара много, по голями глупости и поговорки и по селата не разказват, бъдещето е на дизела и завзема все по-голям дял, това че човек си купува дизел е много смотано да го тълкуват тукашните разбирачи че щял да не слиза от нея по 6 месеца и ще прави по 700км на ден
аман от тъпотии
на брат ми приятелката си купи чисто нов леон тди и му навърта по 100км на седмица, проблем ?

До някъде си прав, колега. Но разстоянията в Германия примерно, не са същите, както тези в България, демек някои хора минават по 200-300 км на ден, за да отидат на работа и обратно. Но всичко е относително, както и да вземеш читава кола 2-ра ръка си е чиста проба късмет. Аз от моята не мога да се оплача, до сега не ми е правила проблеми с двигател, електроника или скоростна кутия. Само окачване съм правил, то си е напълно нормално, като се вземе впредвид какви са ни пътищата. А за мотора, то аз съм си виновен.

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Съб 15 дек 2007 21:45

daniel_falin написа:и какво странно има с реалните километри бре? вие луди ли сте, като чивек я ползва да ходи на работа и кара по 15км на ден какъв е проблема? колкото до тея приказки дето дизел се купува за да се кара много, по голями глупости и поговорки и по селата не разказват, бъдещето е на дизела и завзема все по-голям дял, това че човек си купува дизел е много смотано да го тълкуват тукашните разбирачи че щял да не слиза от нея по 6 месеца и ще прави по 700км на ден
аман от тъпотии

Приятелю, повечето от автомобилите влизат от Германия, а в там ако се возиш по-малко от 30 000 км на година ти излиза по-съпо от колкото на бензин.
Може коментара да ти е валиден за теб, но не и за западноевропейците. Също и цената на нов дизелов автомобил е по- висока, така че който се вози повече си купува дизел, които се вози по 100 км на 7-ца по-принцип не е тъп да си купи нещо, което му е по-скъпо и разходите на година са му по-високи.
Или ти си от горубляне и не ти харесват такива изказвания за реалните км. Ако не си се извинявам официално за последното което написах:)

Върни се в “Дизелови агрегати”