Да се похвалия и аз отново! :)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 06 дек 2007 13:02

N1P0 написа:
POLO GTI написа:Аз вътрешното огледало го използвам само ако искам да погледна към седящите на задната седалка.....не случайно външните огледала се наричат "огледала за обратно виждане" :wink: просто съм си свикнал да карам на тях

A така обясни им :D . Не може да разберете защото не сте се опитвали, наистина почти не е нужно задно стъкло особено на такава малка кола. Имам 75% фолио което ще рече почти нищо не се вижда отзад, камоли да мия стъкло (ако е на зор има ОМВ и може сам да си го миеш) и наистина аз никога не използвам чистачката и също така задната пръскалка не ми работи. Никаква трудност не ми представлява че не се вижда. Помислете микробусите с кви размери са и без задно огледало... а вие егати проблема го направихте ако нямало задна чистачка mhihi

До тука добре ... ама с тая форма ... ако имаш един моторист който кара зад тебе ... и нацепиш спирачките ... нито ще е в лявото, нито ще е в дясното СТРАНИЧНО ОГЛЕДАЛО за ОБРАТНО ВИЖДАНЕ ... а ще е ...... познайте къде ...... ????? ...... в БАГАЖНИК-аааааааа.
А понеше в БГ тия ненормалници са много (с моторите) по добре да си имаш и огледалце и чистачка и всичко! :) Иначе немецът да не я е проектирал изобщи, да си оскъпява колата!

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Чет 06 дек 2007 18:32

Не споменах ,че и доста мръсно стъкло да имаш пак се вижда много :wink: , опитай ако не вярваш :P Ами колко коли има със задни щори?? :D А относно мотористи не смятам ,че трябва да цепиш рязки спирачки, аз и да нацепа колата ми спира плавно или се глъзга шус, незнам другите полота така зле ли са, но май са си е серийно така щот всичко си е изрядно по мойте :wink: (без ABS)

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 07 дек 2007 8:44

Незнам за другите ... ама аз без АБС-а пак мога да те изхвърля през предното стъкло! А спирането ми ... трябва мнооооооого да си играя с педала, за да го нареча плавно - тая кола спира с удар!
Отностно Задните щори .... Пасата на баща ми е със задна щора ... неможе да се сравнява изобщо ... да не говорим че тия щори по принцип се проектират за да имаш максимална видимост през тях, и наистина си се вижда много добре (поне през нашата).
За мръсотията - повярвай ми може да се изцапа и така, че нищо да не се вижда .... направи едно минаване по магистреалата когато има лек снежец и са минали с луга и пясък и да те питам тогава ... отзад става ендо хубаво жълтичко ... все едно си сложил Хамериканско Фолио СънГард Жълто! :)
Явно е че всеки от нас си е прав в някои твърдения и нито аз ще те убедя на моето, нито ти на твоето! :)
Въпреки всичко е кеф да се пише тук! :)

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Съб 08 дек 2007 1:09

Koksan написа:До тука добре ... ама с тая форма ... ако имаш един моторист който кара зад тебе ... и нацепиш спирачките ... нито ще е в лявото, нито ще е в дясното СТРАНИЧНО ОГЛЕДАЛО за ОБРАТНО ВИЖДАНЕ ... а ще е ...... познайте къде ...... ????? ...... в БАГАЖНИК-аааааааа.
А понеше в БГ тия ненормалници са много (с моторите) по добре да си имаш и огледалце и чистачка и всичко! :) Иначе немецът да не я е проектирал изобщи, да си оскъпява колата!

Не искам да те засягам, ама много филми гледаш, брат :wink:
1. Ако ти се наложи да набиваш рязко спирачка, то едва ли ще е за кеф...най-вероятно ситуацията ще го налага, а в такъв случай по-добре моторист да влезе в багажника ти, отколкото ти да влезеш в на някой багажника :!:
2. Аз не мога да мисля за този, който сам не мисли за себе си :!:
3. За да не го видя в страничните огледала, значи моториста е наистина много близо до мен, а това не може да се случи, защото той се изнася леко в ляво и те изпреварва дори да има коли в насрещното...при този вариант ще го видиш по-скоро на страничното огледало отколкото на задното.

ПП. И ми е направило впечатление, че само дядовците, които са свикнали на жигулките и москвичите гледат вътрешното огледало и то не за друго, а най-вече защото нямат външни....за сметка на това някой от тях монтират т.нар. Панорамно огледало, което до голяма степен хит на пазара и от там сериозен бестселър на Илиенци :wink:
Пиша този пост без лоши чувства и се надявам да не засегна никого, защото не това ми е целта в случая 8)

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Съб 08 дек 2007 7:15

ОК. Само за дядовци било. :lol:
А не ти ли се е случвало да ти се зацапат стр. прозорци? А външните огледала?
Ако беше толкова безмислено, най-вероятно нямаше да го слагат по новите коли.
Карал съм доста време и бус мерц, на който реално нямаше нужда от огл в купето, защото страничните бяха огромни и се виждаше, като на кино, какво е положението отзад и встрани за разлика от полото.
А да не говорим за мъртвите зони, които не се покриват от ни едно огледало. Паркирам по бая теснички местенца и определено ми помага.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Съб 08 дек 2007 23:58

При положение, че ти помага да паркираш на бая теснички местенца, считам разговора за приключил mhihi

Потребителски аватар
Larry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Larry » Нед 09 дек 2007 14:17

Това с махането на задната чистачка ми хареса - МНОГО !
От къде да си купя ТАПА ???

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”