Увиснала врата
А така както е отворена вратата, ако се развие болта, който държи пантата към купето, възможно ли е да се надигне врата малко нагоре, т.е. има ли такъв луфт при билта или не? Без, обаче, да се измества пантата навън, защото вратата ще стърчи от купето. Или при горната панта като се развие болта, пантата да влезне малко навътре?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
точно си написах поста преди теб
няма как да стане с шайба.вратата ще се изметне на вън а и е под такъв ъгъл че ако сложиш шайба ....а бе ефект равен или по малък от 0
погледни на снимката където е болта.15 номер мисля че беше.главата му влиза в малка фаска към НЕПОДвижната част на механизма.а самата му резба с подвижната където е и проблема.би било възможно разпробиване неподвижната част на пантата с цел разширение на отвора но навън.тогава няма да изглежда виснала вратата но пък ще стърчи на вън когато е затворена.аз лично предпочитам да си виси вместо да обира всичкия въздушен поток в движение на автомобиля
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kam_tod написа:Пантата към вратата заварена ли е или се държи на болт с гайка отвътре? Там имах предвид да се подлагат шайби. Така вратата ще се повдигне и няма да стърчи навън.
Ако е заварена пантата, обаче става сложна работата.
за пореден път ще напиша едно и също
П.С.Аз одих за снимки .твой ред е .иди виж има ли болтове или е заварена
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако е заварена може би с ъглошлайфа.ама след като се премахне старата идва кофти момента.нагласянето на новата.с малко да я кривнеш и нещо друго ще и куца на тая врата.ако е заварена след 22 декември може да се изнеса към гаража на село и да сваля вратата.от там режа квото режа и ще мъча да я оправям.не ми е за грозното че виси ама като се качвам в колата и се налага да удрям като на москвич за да затворя.а и си прецаках уплътненията вече.
Smoke написа:kam_tod написа:Днес нямах време да гледам, а сега е тъмно. Някой провери ли вече дали е на заварка?
утре мисля да проверя.само да не вали че да имам време после да си оправя найлоните.
п.с. ще черпиш една панта ако е на болтове
OK. Макар че ако е на болт, не ти трябва нова панта, а шайби. Защото може да се окаже халтава другата част на пантата, която е към купето, а там ме съмнява да е на болт.
Радо, браво, че си проверил! Дано и на голфа се окаже болт, а гайката ще я отвъртим, ако трябва и със секача - после нова.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”