Май някои газстанции на "ПЕТРОЛ" лъжат най-безсрам
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Май някои газстанции на "ПЕТРОЛ" лъжат най-безсрам
След като пуснаха новата си наистина хубава газ моля менажерите на ПЕТРОЛ да засилят контрола на точността на газколонките си...особено във Варна....разлики от 5 л/100 при едни и същи модифициращи фактори не са нищо друго освен лъжа в зареждането от онези "пъргави" момченца и момиченца дето щракат с пистолета за газ като ,че ли са каубои от ретроуестърн!Резултата -нарастване на разхода с 5/100!!!!!!!-ако продължават така от мен ПЕТРОЛ имат загубен клиент и лоша реклама...ще разказвам как лъжат по газстанциите на ПЕТРОЛ....!
Последна промяна от joker на Съб 08 дек 2007 13:06, променено общо 2 пъти.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
aми нагледен пример как в България едно хубаво начинание и предпприемачество могат да се компрометират от нискостоящи фактори по веригата(когато останат без контрол)....чудесен продукт в чиито качества лично се убедих и вече два месеца карах само с тази газ-даваше ми -1 л в сравнение с другата газ....но.....сега се замислих-заредих от обикновената газ и то от Топливо(най-рисковата),ще сравня ,пак ще опитам и ако трети път ми даде +5л отгоре -край с Блуфорса!
Re: газстанциите на "ПЕТРОЛ" лъжат най-безсрамно!!
Не искам да те отчайвам, но няма как да стане. Ще се опитам да го обесня защо.joker написа:"....моля менажерите на ПЕТРОЛ да зесилят контрола на точността на газколонките си...
Колкото по-големи са продажбите толкова по-големи са бонусите в края на месеца. За това никой няма да промени статуквото като почнеш от този с "пищова" след това отговорника на бензиностанцията, след него регионалния мениджър. Всички са на хранилката и са в комбина с тарикатчетата от Петрол Техникс (фирмичката където бърничка помпите на колонките и ги "настройва"). Ако се вдигне много шум ще въведат някакъв контрол докато проблема се "позамъгли" и "поизчезне", а после газ "...че сме назад с приходите..". Идат светли празници няма хорицата да разчитат само мизерните си заплатки.Иначе като няма "далавера" няма бонуси като няма бонуси има текучество, за тези заплатки няма мераклий, трудно се намира персонал, а това говори лошо за управителят на обекта и следва конкурс за нов управител. И за това всеки си затваря едното око, а с другото примижава. А новата им газ може и да е гот, но ето такива тарикатчета и е....ват ма..та. Сипват ти малко, плащаш повече, минаваш по-малко километри. Извода е: мания я тази боза не струва.
Аз отдавна не зареждам на "Петрол" въпреки, че имам карта за отстъпка. Айде моля моля няма нужда ще ми смъкнат 3 ст., ама ще ме избомбят с 3 л.Помежду другото навсякъде ги има такита гяволета и на Лукойл съм случвал. Там пък любимата им "играчка" е налягането - зареждат на 7-8 bar като ги запиташ защо на други Лукойски е 10-11 bar ти отговарят "...ми то ние само зарежаме други се занимават с поддръжката".
Успех
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
ей тука ще видиш мнението ми за тез бензиностанции и така прехвалената от теб блу...незнам к'во си.
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
В темата "Газстанциите крадат?" имаше обяснено от колега, как се получават аномалиите в литрите изписани на колонката и това, което реално е напълнено, особено при ниско налягане на газта по време на зареждане. Откъм газовата бутилка на автимобила налягането пада поради малкото сечение на тръбата - малко сечение=по-голяма скорост=по-ниско налягане, пада налягането в цялото отчитащо устройство и газта прави газови мехури отчитани като литри. Като си влезе в бутилката налягането се нормализира и пак се втечнява, ама са отчетени литри в газообразно състояние и ето я лъжата. За да се избегне до някъде това, кранчето за пълненето не се отваря докрай, а се оставя притворено, като по този начин прави спад на скоростта на флуида (газта) следователно налягането при зареждане не получава големи падове, не се образуват газови мехури и през отчитащото устройство минава само течна фаза и по тоя начин поне по-малко ще ви лъжат. По бавно се пълни бутилката колеги, но поне реално количесто ще си платите. Успех! 

auubau написа:...кранчето за пълненето не се отваря докрай, а се оставя притворено, като по този начин прави спад на скоростта на флуида (газта) ....
Това е вярно.
От 2 месеца съм на този вариант и вече не ми зареждат странни количества

- Shtukata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тая врътка с кранчето не я знаех но ще пробвам.
Иначе за въпросната БлуФорс - според мен е пълен ташак!!!
Веднъж заредих и все едно се качих на друга кола - тотално спънат
кон харчещ като ламя! Заредих на друго място и колата се оправи.
Помислих си че съм попадал на кофти газ и реших пак да пробвам
БлуФорса...трети път не е имало,няма и да има...
Дори един път газта ми свършва на 100м преди Петрол...предпочетох
да мина 10км на бензин отколкото да мъча колата с тая пумия!
Иначе за въпросната БлуФорс - според мен е пълен ташак!!!
Веднъж заредих и все едно се качих на друга кола - тотално спънат
кон харчещ като ламя! Заредих на друго място и колата се оправи.
Помислих си че съм попадал на кофти газ и реших пак да пробвам
БлуФорса...трети път не е имало,няма и да има...
Дори един път газта ми свършва на 100м преди Петрол...предпочетох
да мина 10км на бензин отколкото да мъча колата с тая пумия!

- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
- kacho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и на Екопетролиум и на ОМВ ми напълниха по 42 литра на 40-литрова бутилка , незнаех какво да правя-скандали ли да вдигам, да се смея ли, да плача ли, да търся управители, т.н., момчетата от колонките ме гледаха изумени и с тъп поглед
, единия ми вика ама то е студено и затва събра повече(ОМВ Дупница), другия ми вика ама ние зареждаме на еди-колко си бара и за тва. ебати глупостите, нямах сили да се разправям, честно!!!

Върни се в “Автогазови уредби”