Май някои газстанции на "ПЕТРОЛ" лъжат най-безсрам

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Май някои газстанции на "ПЕТРОЛ" лъжат най-безсрам

Мнениеот joker » Съб 08 дек 2007 11:08

След като пуснаха новата си наистина хубава газ моля менажерите на ПЕТРОЛ да засилят контрола на точността на газколонките си...особено във Варна....разлики от 5 л/100 при едни и същи модифициращи фактори не са нищо друго освен лъжа в зареждането от онези "пъргави" момченца и момиченца дето щракат с пистолета за газ като ,че ли са каубои от ретроуестърн!Резултата -нарастване на разхода с 5/100!!!!!!!-ако продължават така от мен ПЕТРОЛ имат загубен клиент и лоша реклама...ще разказвам как лъжат по газстанциите на ПЕТРОЛ....!

Последна промяна от joker на Съб 08 дек 2007 13:06, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Съб 08 дек 2007 11:42

Точно заради това от "Петрол" се отказах и аз да зареждам.Винаги гледат да те набутат с някой друг литър по-малко :evil:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 08 дек 2007 13:01

aми нагледен пример как в България едно хубаво начинание и предпприемачество могат да се компрометират от нискостоящи фактори по веригата(когато останат без контрол)....чудесен продукт в чиито качества лично се убедих и вече два месеца карах само с тази газ-даваше ми -1 л в сравнение с другата газ....но.....сега се замислих-заредих от обикновената газ и то от Топливо(най-рисковата),ще сравня ,пак ще опитам и ако трети път ми даде +5л отгоре -край с Блуфорса!

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: газстанциите на "ПЕТРОЛ" лъжат най-безсрамно!!

Мнениеот Lisho » Съб 08 дек 2007 13:13

joker написа:"....моля менажерите на ПЕТРОЛ да зесилят контрола на точността на газколонките си...
Не искам да те отчайвам, но няма как да стане. Ще се опитам да го обесня защо.
Колкото по-големи са продажбите толкова по-големи са бонусите в края на месеца. За това никой няма да промени статуквото като почнеш от този с "пищова" след това отговорника на бензиностанцията, след него регионалния мениджър. Всички са на хранилката и са в комбина с тарикатчетата от Петрол Техникс (фирмичката където бърничка помпите на колонките и ги "настройва"). Ако се вдигне много шум ще въведат някакъв контрол докато проблема се "позамъгли" и "поизчезне", а после газ "...че сме назад с приходите..". Идат светли празници няма хорицата да разчитат само мизерните си заплатки.Иначе като няма "далавера" няма бонуси като няма бонуси има текучество, за тези заплатки няма мераклий, трудно се намира персонал, а това говори лошо за управителят на обекта и следва конкурс за нов управител. И за това всеки си затваря едното око, а с другото примижава. А новата им газ може и да е гот, но ето такива тарикатчета и е....ват ма..та. Сипват ти малко, плащаш повече, минаваш по-малко километри. Извода е: мания я тази боза не струва.
Аз отдавна не зареждам на "Петрол" въпреки, че имам карта за отстъпка. Айде моля моля няма нужда ще ми смъкнат 3 ст., ама ще ме избомбят с 3 л.Помежду другото навсякъде ги има такита гяволета и на Лукойл съм случвал. Там пък любимата им "играчка" е налягането - зареждат на 7-8 bar като ги запиташ защо на други Лукойски е 10-11 bar ти отговарят "...ми то ние само зарежаме други се занимават с поддръжката".

Успех

Потребителски аватар
ipget
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ipget » Съб 08 дек 2007 13:26

И какъв е извода?
Как и къде човек да зарежда без измами - ????

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Съб 08 дек 2007 18:45

ipget написа:И какъв е извода?
Как и къде човек да зарежда без измами - ????

Няма такова място :)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 08 дек 2007 19:09

ей тука ще видиш мнението ми за тез бензиностанции и така прехвалената от теб блу...незнам к'во си.

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Съб 08 дек 2007 22:48

В темата "Газстанциите крадат?" имаше обяснено от колега, как се получават аномалиите в литрите изписани на колонката и това, което реално е напълнено, особено при ниско налягане на газта по време на зареждане. Откъм газовата бутилка на автимобила налягането пада поради малкото сечение на тръбата - малко сечение=по-голяма скорост=по-ниско налягане, пада налягането в цялото отчитащо устройство и газта прави газови мехури отчитани като литри. Като си влезе в бутилката налягането се нормализира и пак се втечнява, ама са отчетени литри в газообразно състояние и ето я лъжата. За да се избегне до някъде това, кранчето за пълненето не се отваря докрай, а се оставя притворено, като по този начин прави спад на скоростта на флуида (газта) следователно налягането при зареждане не получава големи падове, не се образуват газови мехури и през отчитащото устройство минава само течна фаза и по тоя начин поне по-малко ще ви лъжат. По бавно се пълни бутилката колеги, но поне реално количесто ще си платите. Успех! :wink:

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Нед 09 дек 2007 11:04

auubau написа:...кранчето за пълненето не се отваря докрай, а се оставя притворено, като по този начин прави спад на скоростта на флуида (газта) ....

Това е вярно.
От 2 месеца съм на този вариант и вече не ми зареждат странни количества :shock (напр. 42,8 л. в 43 л. бутилка с работещ поплавък). Е вярно, че с тази "магия" по-бавно се зарежда, но аз не бързам за никъде :D .

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 09 дек 2007 16:07

auubau написа: кранчето за пълненето не се отваря докрай, а се оставя притворено
Направих така.Ще пробвам.

Потребителски аватар
Shtukata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Shtukata » Нед 09 дек 2007 17:53

Тая врътка с кранчето не я знаех но ще пробвам.
Иначе за въпросната БлуФорс - според мен е пълен ташак!!!
Веднъж заредих и все едно се качих на друга кола - тотално спънат
кон харчещ като ламя! Заредих на друго място и колата се оправи.
Помислих си че съм попадал на кофти газ и реших пак да пробвам
БлуФорса...трети път не е имало,няма и да има...
Дори един път газта ми свършва на 100м преди Петрол...предпочетох
да мина 10км на бензин отколкото да мъча колата с тая пумия! :lol:

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Нед 09 дек 2007 20:45

А аз да попитам докога пълните бутилките си , докато почне да трака и да набутва още газ или изчаквате окончателно да спре зареждането ?
Предполагам се сещате за какво тракане говоя - това когато бутилката се напълни и почва някакъв шум от колонката и по-бавно зареждане

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 09 дек 2007 22:50

спирай като започне да трака.Преди 2 г. незнаех и на ОМВ Ботевградско шосе ми прецакаха дюзата за пълнене

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Нед 09 дек 2007 23:58

R@do написа:спирай като започне да трака.Преди 2 г. незнаех и на ОМВ Ботевградско шосе ми прецакаха дюзата за пълнене

:да: мерси за инфото

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Пет 28 дек 2007 14:55

и на Екопетролиум и на ОМВ ми напълниха по 42 литра на 40-литрова бутилка , незнаех какво да правя-скандали ли да вдигам, да се смея ли, да плача ли, да търся управители, т.н., момчетата от колонките ме гледаха изумени и с тъп поглед :No , единия ми вика ама то е студено и затва събра повече(ОМВ Дупница), другия ми вика ама ние зареждаме на еди-колко си бара и за тва. ебати глупостите, нямах сили да се разправям, честно!!! :mad: :fight: :laser

Върни се в “Автогазови уредби”