Търся си канал (монтьорски ) за неделя - решено!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Търся си канал (монтьорски ) за неделя - решено!

Мнениеот zfa159 » Пет 07 дек 2007 21:13

Става въпрос за София да поясня.Трябва ми канал за не повече от 2-3 часа (за да си монтирам тръбичката за газовата уредба).Ако струва нещо ще си платя ама не иксам да лежа по асфалта пък и ще е безкрайно неудобно колата да е на крика и аз отдолу да се боря с 6 метра тръба да я прекарвам,закрепвам и т.н.
Благодаря предварително!

Последна промяна от zfa159 на Нед 09 дек 2007 18:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 07 дек 2007 21:29

Ааа НЕ, тебе и тръби на едно място не ща да ви виждам :evil:
:dummy: :dummy: :dummy: :dummy:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 07 дек 2007 21:36

The_Machine написа:Ааа НЕ, тебе и тръби на едно място не ща да ви виждам :evil:
:dummy: :dummy: :dummy: :dummy:
що

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 07 дек 2007 21:46

Щот съм му прекарвал тръби за газ на Тъпото преди... после 3 дни не можех чаша с вода да хвана... :evil:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 07 дек 2007 21:57

The_Machine написа:Щот съм му прекарвал тръби за газ на Тъпото преди... после 3 дни не можех чаша с вода да хвана... :evil:
:shock :shock :shock

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 07 дек 2007 21:57

The_Machine написа:Щот съм му прекарвал тръби за газ на Тъпото преди... после 3 дни не можех чаша с вода да хвана... :evil:

Айде айде не се оплаквай ...тогава това ти беше работата :P
Пък и аз тогава ти помагах даже.....даже помня че си накиснах маратонката в канала на канала ти......можеше да ми кажеш че е там :twisted:
Сега съм намислил същата работа ама все ми се вижда по-удобно (все пак VW е по-удобно замислен автомобил).Пък и аз казах,че сам ще си я прекарвам и искам само терен :) .Така че аз няма да мога да хвана чаша вода три дни после...дишай спокойно :Mr Green Fun

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 07 дек 2007 22:01

То на Пасат е мега лесно и най-много да се направи една дупка и то в гумена тапа. Не е проблем и да се легне и да се прокара тръбътъ :P

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 07 дек 2007 22:17

The_Machine написа:То на Пасат е мега лесно и най-много да се направи една дупка и то в гумена тапа. Не е проблем и да се легне и да се прокара тръбътъ :P

Ами аз с тази за пълнене (дето на теб ти взе здравето) вече се справих.Точно през едната тапа минах.Ама тази другата е длъжка и аз затова предпочитах да е на канал.Иначе ми се ще да мина през същата тапа.Щом така мислиш утре ще залегна да огледам какво се случва отзад макар че като слагах другата ми се видя малко сложно изпълнението на тази.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 07 дек 2007 22:45

Нищо сложно, под седалката като минеш (оттам влиза тръбата под пода вече , преди това е вътре в купето :) ) покрай бензиновата помпа едно леко кръгче и тва е,после се нащраква тръбата през оригиналните щипки по пода (има една писта свободна) и се намушва покрай другите тръби , които влизат в десния рог на предницата и излиза зад мотора.

П.С. откъде дявол те взел си си прокарал зарядното този път? :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 07 дек 2007 23:02

Аааа значи все пак мога да я намушкам през рога :lol: - аз се чудех дали ще мине или няма да успея да я набутам.
Иначе за щипките - да,забелязах,само трябва да си понаредя по-добре тръбичките защото сегашната празна магистрала е горе-долу в средата на трасето.
Бутилката е тороид на мястото на резервната гума и е с вътрешна сонда (нали знаеш че ми е голяма мъка да си срежа или пробия дупка на колата).Та....тръбичката за пълнене минава над бутилката,покрай нея и тръгва към блока за централно заключване.Малко преди него излиза през една тапа отдолу и оттам минава покрай бронята и в зарядното (което е отстрани на бронята).Идеята ми беше през същата дупка да мина и с тръбичката за отпред ама трябва да пообиколя резервоара (епопеята от предишния път,в който се забавлявахме с теб) ама трябва да огледам по-подробно как е най-удачно (100% има по-далаверска тапа за минаване към навън).

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 07 дек 2007 23:15

zfa159 написа:Аааа значи все пак мога да я намушкам през рога :lol: - аз се чудех дали ще мине или няма да успея да я набутам.
Иначе за щипките - да,забелязах,само трябва да си понаредя по-добре тръбичките защото сегашната празна магистрала е горе-долу в средата на трасето.
Бутилката е тороид на мястото на резервната гума и е с вътрешна сонда (нали знаеш че ми е голяма мъка да си срежа или пробия дупка на колата).Та....тръбичката за пълнене минава над бутилката,покрай нея и тръгва към блока за централно заключване.Малко преди него излиза през една тапа отдолу и оттам минава покрай бронята и в зарядното (което е отстрани на бронята).Идеята ми беше през същата дупка да мина и с тръбичката за отпред ама трябва да пообиколя резервоара (епопеята от предишния път,в който се забавлявахме с теб) ама трябва да огледам по-подробно как е най-удачно (100% има по-далаверска тапа за минаване към навън).

Не бее... не така... ще си спестиш много мъки ако я изкараш от легена за резервната гума по има там един като улей в пода, след това точно в най-десния край долу на задната седалка(облегалката) минаваш с тръбата, после под самата задна седалка има тапи, през които като минеш вече си подминал и резервоар , и бензинова помпа и заден мост... само махаш капака над помпата да ти е по-удобно , мушиш си тръбата , няколко свински преди самите горивопроводи и връщаш обратно капака - чисто и културно.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 08 дек 2007 5:50

Препоръчвам Хоби Сервиз в Лозенец.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 09 дек 2007 0:01

Има един канал тук над нас при БАН, то е естакада де , още по-удобно за целта, днес не беше заключено, но преди съм виждал тръба там...

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 09 дек 2007 2:43

The_Machine написа:Не бее... не така... ще си спестиш много мъки ако я изкараш от легена за резервната гума по има там един като улей в пода, след това точно в най-десния край долу на задната седалка(облегалката) минаваш с тръбата, после под самата задна седалка има тапи, през които като минеш вече си подминал и резервоар , и бензинова помпа и заден мост... само махаш капака над помпата да ти е по-удобно , мушиш си тръбата , няколко свински преди самите горивопроводи и връщаш обратно капака - чисто и културно.

Днес гледах - няма такова улей.Отзад мястото около резервната гума си е обособено само и си се затваря с капаците отгоре.....няма как да мина с тръба освен ако не надига покривалото отзад.Ще се мъча през пода да я муша някак.
myrshavija написа:Препоръчвам Хоби Сервиз в Лозенец.

Което е какво и как точно стои въпроса с използването?
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 09 дек 2007 18:42

Точно този сервиз използвах днес (Хоби сервиз Хари) и макар че нямаше свободен подемник свърших идеално работата за която отидох.Струваше ми 15лв за 3 часа с използване не следните инструменти :
-крик маслен (доста виското вдига а не като обикновенните)
-количка за лежане (на колелца)
-клещи секачки
-халогенна лампа тип вана
-удължител 50м (макара)
-струна (проволка) с дължина 1.5 метра
Човека беше доста любезен и даже ми помогна на няколко пъти (че то с тази тръба голяма борба беше).
Успех!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”