Ключалка на предна дясна врата?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Ключалка на предна дясна врата?

Мнениеот Orlio » Съб 08 дек 2007 17:40

Здравейте.....абе вчера да пробвам да си заключа колата от дясната предна врата въртя ама няма никой.....
Та какво може да се е счупило,че самият патрон се върти без никакво усилие и в двете посоки(отваряне и затраряне)....патрона също така сякаш нещо се е разхлабил щото халтави леко целия.....
Нищо не чух докато въртя сигурно е станало преди време ама чак сега забелязах
Как се сваля този патрон и нужно ли е да се маха кората от вътрешната страна на вратата :?:

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Нед 09 дек 2007 21:09

ади бе хора помагайте да знам дали да се занимавам изобщо с тази ключалка или е трудна история и да я оставям така :?:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Нед 09 дек 2007 21:16

Необходимо е да си свалиш дръжката на вратата, след това ще ти стане ясно какво ти куца.

svetlio p_GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlio p_GT » Нед 09 дек 2007 22:03

Аз пък имам проблем с лявата врата.Нито се отключва нито се заключва с ключа.Иначе централното си работи и със дистанционното на алармата я заключвам.

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Нед 09 дек 2007 22:09

При тебе е необходимо да си свалиш и патрона за да видиш дали зъбчетата се прибират. Това е на самия патрон, ако ти е сменяна някога дръжката може да не става ключа, затова на не можеш да работиш с него. Разглобява се лесно, и можеш сам да си го пренаредиш патрона по ключа.

svetlio p_GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlio p_GT » Нед 09 дек 2007 22:14

Ключа влиза и като го завъртя нищо не става.Май ще се разглобява. :(

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Нед 09 дек 2007 22:18

Отваряш и гледаш, няма как. При тебе може да са се скапали контактите на командната машинка във братата, или някой хитър алармаджия ги е резнал за по-лесно

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Нед 09 дек 2007 22:38

Има едно лостче вътре в бравата, което свързва патрона с механизма за заключване. То се свързва с патрона посредством една кукичка в края си. Точно тя се чупи и от там патрона започва да се върти свободно. Ремонтира се без да се сваля кората на вратата /поне аз успях/. Сваля се дръжката като се развива болта от страни и се приплъзва. После внимателно се хваща това лостче и се изважда от механизма за заключване. Има два варианта - 1-вият е ново лостче /аз си купих от А+ и не беше някаква цифра/ 2-рият е счупеното да се разпробие в края и да се прихване с нещо към патрона /аз от бързане го направих с тел :) ама понеже е на пасажерската врата и не ми пука, а и за сега работи но за шофьорската си купих :D /. После монтаж обратно. И да не се забравя че на патрона има пружина която се прибира максимално преди да се закачи новото лостче и точно тя го държи в изпънато положение и го предпазва от откачване. Малко набързо обясних но като се захванеш и ще ти стане ясно :D

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Нед 09 дек 2007 22:48

http://aukro.bg/item271281606-mimosrod- ... html#photo
Ето я схемата, 21 е лостчето, има го отдолу на снимка, то ти е проблема със сигурност.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Пон 10 дек 2007 20:36

Slav мерси за изчерпателното инфо утре по светло ще видя за какво става въпрос ако ми остане време....а иначе този болт,който държи дръжката(бравата) е явно скрит щото само един път гледах и нищо не видях ...толкоз съм и гледал де то беше тъмно :D

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 10 дек 2007 21:00

Болта който държи дръжката се вижда като се отвори вратата. Откъм тясната страна е. След като го развиеш плъзни дръжката по вратата към предницата, ще се измести може би със сантиметър и чак тогава се опитай да я извадиш ще ти попречи малко може би зъба за отваряне на вратата но ще се ориентираш лесно как да го откачиш. Само внимавай да не я блъскаш много вратата и да падне лостчето вътре във вратата, защото като се счупи /както е при теб/обикновено остава "забито" с другия си край в механизма за заключване /при нормално положение иначе си е фиксирано посредством зъбчето за патрона т.е. за самата дръжка/. Всъщност и да падне не е фатално освен ако няма да се пробваш да правиш него /както аз направих с едното/ и най много да подрънква във вратата докато не махнеш кората някой ден за нещо :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”