juve написа:Благодаря , обнадежден съм ..сега остава да ме посъветвате ( ако ви се пише де ) някоя препоръчителна "гарантирана " марка на елементите ( сигурно има значение ) електронни трансформатори и лампите естествено .... вероятно правилният отговор винаги е "скъпите" и все пак както винаги има някакви със най- добро съотношение цена качество .....
i.e.i написа:Грее ,защото е "слаб".
Колеги , имам следното питане : халогенните лампи на 12 волта ( така наречените лунички ) по издръжливи ли са на често включване и изключване от другите лампи на 220 волта ? Проблема ми е , че след последния ремонт вече нямам ключове в коридорите , банята и тоалетната , гаража..... замених ги с сензори - имам малки деца и да не ги мисля ) ..обаче както знаете нажежаемите лампи много си падат да горят.... сменях Филипс , О-срам ... няма спасениеПосле реших да мина на енергоспестяващи - хем скъпи , хем искат време да се "разгорят" като хората - в коридора това време го няма ..... и пак горят.... за луминесцентни - жената вече не дава - било грозно като ..а бе както и да е
и остават тези на 12 волта ..... слагал съм тук там , ама все на места където светят дълго ..разправят , че били доста издръжливи в този режим , ама никъде не казват какво ще правят , ако започне да цъкат като мигачи
Та на въпроса - има ли някой опит какво се случва в такъв режим или поне наблюдения спрямо обикновени лампи например ..... издръжливост , консумация ...такива неща
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта