Когато запали двигателя нормално включва автоматичния смукач. Оборотите се дигат над 1000 и след като загрее слизат на към 800.
Ако колата поддържа нормална температура всичко е наред.
Обаче, ако по някаква причина( например при студено време се спускам дълго време н апо висока предавка или я изгася за известно време и пак запаля) температурата падне под "нормалната" започва да губи обороти(основно на празен ход) и дори изгасва. Проблема е и при движение се усеща губене на мощност дори, когато двигателя е над 2000 оборота. Стигна се до там, че вчера ми изгасна на пътя. След няколко опита да я запаля(палеше и въобще не можех да вдигна оборотите и с подаване на газ), поизстина още(около 10 минути престой), след което запали без проблем се прибрах до София.
Забелязал съм, че ако температурата е малко над втората черта на термометъра(незнам каква е абсолютната температура) проблема не се появява. Ако температурата се върне дотам, че стрелката е в/у втората черта се появява проблема.
Имам няколко инжекцион глави и съм ги сменял, но проблема си остава.
Миналата зима я карах с вестник в/у радиатора

Колата е GOLF II с двигател PN 1.6 моноинжекция. Няма газова уредба.
Ако някой има някаква идея или това е коментирано в някоя тема(прегледах доста но не намерих този проблем), ще му бъда много благодарен, ако ме насочи към решаване на проблема.
Бих се радвал и ако някой ме насочи към сервиз, които може да ми реши проблема. Ходил съм на доста места , но досега само дигат рамене и ми взимат пари

Предварително благодаря за всякакви съвети.