След ХОНДА ДЖАЗ (1,1 литра) от няколко дни се качих на ГОЛФ-3; 1,4 литра, модификация GL, май 1994 г., т.нар. "нов внос" от Италия. На таблото на скоростомера има дигитален дисплей, вдясно - голям кръгъл аналогов часовник.
При първоначалното изпробване, а и после, след като го купихме, но го карахме само в градски условия - не ми направи впечатление някакъв проблем по таблото, освен че не му работи осветлението.
Имах работа обаче на около 50-тина километра извън София, и на магистрала Тракия установих, че и колкото и да вдигам над 80 км/ч -все си показва 80.
Нямам опит с Голф, а и не знам италиански, ще търся някакъв английски, руски или български справочник.
Моля ви, ако някой има идея - какво ознаава това, да я сподели, или да посочи къде да търся отговор.
Имам съмнение, че може нещо да е повредено докато е превъртан километража, но не ми е ясен принципът на действие - сензорът-брояч на импулси ли е, таходатчик ли е?
ИСКРЕНО БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ, който се отзове!!!
Виктор
скоростомера показва до 80км/ч.-Golf 3 ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И ПРИ МЕНЕ ПОКАЗВА САМО ДО 80 КМ/Ч
ГОЛФ-3, от по-семплите табла. Спидометърът е със стрелка, но в долната му част има дисплейче, което показа изминатото разстояние. Вероятно е и напомнящо цифрово устройство, което в момента проучвам как се програмира. И аз не знам италиански и ще търся някакъв български наръчник.
При мене стрелката на спидометъра не прескача делението 80, колкото и да издуваш. Освен това не ми работи и осветлението на таблото /свети само дисплейчето при пуснати габарити/. Днес разбрах и че не работи обдухването с парното - в най-страшния порой бях на път и стъклата се запотяваха и странно се омазняваха сякаш.
Не ми е ясно какъв е проблемът.
Дали подобни болежки са разглеждани вече във форума?
Някой да знае свястно българско или руско ръководство /наръчник или нещо подобно/ с илюстрации за ориентиране?
Или пък да се обърна към специалист?
При мене стрелката на спидометъра не прескача делението 80, колкото и да издуваш. Освен това не ми работи и осветлението на таблото /свети само дисплейчето при пуснати габарити/. Днес разбрах и че не работи обдухването с парното - в най-страшния порой бях на път и стъклата се запотяваха и странно се омазняваха сякаш.
Не ми е ясно какъв е проблемът.
Дали подобни болежки са разглеждани вече във форума?
Някой да знае свястно българско или руско ръководство /наръчник или нещо подобно/ с илюстрации за ориентиране?
Или пък да се обърна към специалист?
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re: И ПРИ МЕНЕ ПОКАЗВА САМО ДО 80 КМ/Ч
valentus написа: ...............
1.за дисплея:http://vw.noxis.net/articles.php?id=11
2.стрелката за да не минава определена позиция значи нещо я задържа механично.
3.за смяна на крушките на таблото виж тук:http://vw.noxis.net/forum/viewtopic.php?t=40
4.радиаторчето на парното явно е сменяно/старото се е спукало и въздуховодите са омазнени от антифриз.
може би при поставянето на новото радиаторче въздуховодите не са сложени както трябва за да не ти обдухва добре стъклата.
следващия път ползвай търсачката

БЛАГОДАРЯ ТИ, ГОЛФЪР
Наистина избързах с въпросите. Снощи рових почти до полунощ и открих отговори на повечето проблеми. Наистина не трябва да се бърза, а да се рови из дебрите на сайта.
БЛАГОДАРЯ за ориентацията.
Valentus
БЛАГОДАРЯ за ориентацията.
Valentus