скоростомера показва до 80км/ч.-Golf 3 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
viktor vox
Автомобил:
Двигател:

скоростомера показва до 80км/ч.-Golf 3 ?

Мнениеот viktor vox » Пон 12 сеп 2005 20:35

След ХОНДА ДЖАЗ (1,1 литра) от няколко дни се качих на ГОЛФ-3; 1,4 литра, модификация GL, май 1994 г., т.нар. "нов внос" от Италия. На таблото на скоростомера има дигитален дисплей, вдясно - голям кръгъл аналогов часовник.
При първоначалното изпробване, а и после, след като го купихме, но го карахме само в градски условия - не ми направи впечатление някакъв проблем по таблото, освен че не му работи осветлението.
Имах работа обаче на около 50-тина километра извън София, и на магистрала Тракия установих, че и колкото и да вдигам над 80 км/ч -все си показва 80.
Нямам опит с Голф, а и не знам италиански, ще търся някакъв английски, руски или български справочник.
Моля ви, ако някой има идея - какво ознаава това, да я сподели, или да посочи къде да търся отговор.
Имам съмнение, че може нещо да е повредено докато е превъртан километража, но не ми е ясен принципът на действие - сензорът-брояч на импулси ли е, таходатчик ли е?
ИСКРЕНО БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ, който се отзове!!!
Виктор

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 12 сеп 2005 21:09

100% е прецакано, може да поразгледаш в форума, има разни теми за табло ама твойто май ще трябва да се види от някой който разбира

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Вто 13 сеп 2005 12:53

Сега чесно казано аз не разбрах спиидметъра цифров ли е или аналалогов.С Две думи с стрелка някакъв дисплей. Ако е стрелкови по скоро не6то запъва ако е с дисплей някои дат4ик е заминал!!!

valentus

И ПРИ МЕНЕ ПОКАЗВА САМО ДО 80 КМ/Ч

Мнениеот valentus » Сря 14 сеп 2005 20:38

ГОЛФ-3, от по-семплите табла. Спидометърът е със стрелка, но в долната му част има дисплейче, което показа изминатото разстояние. Вероятно е и напомнящо цифрово устройство, което в момента проучвам как се програмира. И аз не знам италиански и ще търся някакъв български наръчник.
При мене стрелката на спидометъра не прескача делението 80, колкото и да издуваш. Освен това не ми работи и осветлението на таблото /свети само дисплейчето при пуснати габарити/. Днес разбрах и че не работи обдухването с парното - в най-страшния порой бях на път и стъклата се запотяваха и странно се омазняваха сякаш.
Не ми е ясно какъв е проблемът.

Дали подобни болежки са разглеждани вече във форума?

Някой да знае свястно българско или руско ръководство /наръчник или нещо подобно/ с илюстрации за ориентиране?

Или пък да се обърна към специалист?

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: И ПРИ МЕНЕ ПОКАЗВА САМО ДО 80 КМ/Ч

Мнениеот golfer » Чет 15 сеп 2005 8:03

valentus написа: ...............

1.за дисплея:http://vw.noxis.net/articles.php?id=11
2.стрелката за да не минава определена позиция значи нещо я задържа механично.
3.за смяна на крушките на таблото виж тук:http://vw.noxis.net/forum/viewtopic.php?t=40
4.радиаторчето на парното явно е сменяно/старото се е спукало и въздуховодите са омазнени от антифриз.
може би при поставянето на новото радиаторче въздуховодите не са сложени както трябва за да не ти обдухва добре стъклата.
следващия път ползвай търсачката :wink:

valentus

БЛАГОДАРЯ ТИ, ГОЛФЪР

Мнениеот valentus » Чет 15 сеп 2005 11:43

Наистина избързах с въпросите. Снощи рових почти до полунощ и открих отговори на повечето проблеми. Наистина не трябва да се бърза, а да се рови из дебрите на сайта.
БЛАГОДАРЯ за ориентацията.
Valentus

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”