привет на всички.възнамерявам скоро да се сдобия с голф4.имам голяма дилема между тези мотори.попрочетох доста в форума и въпреки това немога да реша.бихте ли ми дали мнение по въпроса?
относно подръжката.а какво ще кажете за 131ТДИ с 6ск?
благодаря предварително

1,8t или 2.3v5 или 1.9тди131к.с-?
а
естествено и аз си падам по турбинката,но 2,3ж5 не е ли много здрав мотор?все пак тази турбинка малко поубива мотора а?а какво ще кажета за подръжката?тди не е ли много скъпо?
мисля че и трите мотора ще вървят доста.
ще ви разкажа ,че пътувахме 2 коли софия-нова загора,аз имах гси150 и приятел с бора116 6 ск,и направих средна скорост 148км и да ви кажа бората въобще не изостана.сигурно131 е още по звяр,а?
кажете ми нещо за подръжката
мисля че и трите мотора ще вървят доста.
ще ви разкажа ,че пътувахме 2 коли софия-нова загора,аз имах гси150 и приятел с бора116 6 ск,и направих средна скорост 148км и да ви кажа бората въобще не изостана.сигурно131 е още по звяр,а?
кажете ми нещо за подръжката
- FaTDoG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Искаш да се изкефиш максимално-петака... Нищо по хубаво от голям двигател и много цилиндри... Аз бих си взел турбинката,щото мисля,че ще е по лесна и евтина за поддръжка,но тъй като си питал за петака,значи сигурно можеш да го храниш...Чудомир написа:Искаш да караш максимално евтино много километри?
->1,8Т с читава газова инжекция.
Искаш да се кефиш от карането, макар и да е скъпо?
->Дизела
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм с ТДИ 131к.с. 6 скорости и съм страшно доволен,върви като пущоряла се едно нее дизел в града ми дава разход на гориво около 9 а извън града зависимост от това с колко я настъпвам се колебае между 6 и 7,но все пак мойта е автоматик
,карак съм 1,8Т и разликата е минимална по отношение на вървенето за другия не мога да кажа нищо просто до сега не съм карал такъв

zdr
колега,а как е подръжката на тди,колко са ти първонач. разходи-ролки ремъци филтри и някои да каже на 1.8т как са?
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
Re: zdr
подръжката нее евтина ангренажния ремък,ролките и пистовия ремък заедно с труд ми излязоха около 800лв. в Хеед91 при Ицо относто обслужването тоест всички филтри и хубаво масло към 260лв.,но маслото го сменям на около 20000хил.км защото е longlifetet написа:колега,а как е подръжката на тди,колко са ти първонач. разходи-ролки ремъци филтри и някои да каже на 1.8т как са?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”