Проблем вътрешно каре Golf II GTI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Вто 11 дек 2007 11:28

iurimil написа:Как са тампоните на двигателя,да не би да имаш някой скъсан?

Имал ли си удар отпред?-отиди при някой майстор на предници да ти погледнат моста:да не би да има отклонения в следтвие на удара?Ако е така следва корекция при тенекеджия.
Има някаква причина за да къса карето,или си попаднал на несполучливо такова.
Уплътнението е към диференциала,вътрешното каре се монтира без начукване просто се нанизват шайбите,карето и се поставя сигурката.
Най-важното е да се движи свободно във всички посоки ако запира някъде следва да се пренареди-това е критерия за правилна сглобка на карето ако е разглобявано.

Предния тампон на мотора е нов,задните скоро ги гледах и бяха здрави,колата има реглаж на преден мост и всичко е точно каза ми само,че е тръгнал да си заминава вътрешен накрайник на рейка.
Значи правилно сме го сложили с уплътнението към дифа,не сме ползвали чук :!: А самото каре не сме го разглобявали както си беше в кутията,иначе с външно каре съм патил и вече знам как се сглобява и че трябва да се движи свободно :roll:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Вто 11 дек 2007 11:42

Аз сьщо сьм се напатил от карета напоследьк и мнението ми е ,че трябва само ново оргинално каре :!: Ако се сьмняваш,че е нещо различно от карето и не го откриваш,защо не го дадеш да ти го вьзстановят.Ще ти излезе ефтино и няма да сьжаляваш ако пак стане беля и ще бьдеш сигурен дали е от каретата или от нещо друго.Имам познати ,които се занимават с това,дават 6 месеца гаранция и аз лично сьм с техни вьншни кареста и сьм доволен.Едното 1 майстор ми го сложи лошо (с чук) и сега се е разхлопало,но другото си е екстра.Ако искаш ще ти кажа кьде се намира сервиза(ако си от СФ) :)

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 11 дек 2007 15:48

Каква е марката на карето което си сложил :?: Голяма мистерия, няма ли някой от форума, който да дойде да огледа на място, аз бих дошъл, но съм далечко :( По принцип е възможно ново каре да блокира, но предимно външно...и все пак, да предположим, че новото, което си сложил, е менте.Тогава, защо старото се е счупило, имаше ли симптоми на разбито каре :?:

Потребителски аватар
negodnika
Контакти:

Мнениеот negodnika » Вто 11 дек 2007 18:38

Аз сьщо сьм се напатил от карета напоследьк и мнението ми е ,че трябва само ново оргинално каре Exclamation Ако се сьмняваш,че е нещо различно от карето и не го откриваш,защо не го дадеш да ти го вьзстановят.Ще ти излезе ефтино и няма да сьжаляваш ако пак стане беля и ще бьдеш сигурен дали е от каретата или от нещо друго.Имам познати ,които се занимават с това,дават 6 месеца гаранция и аз лично сьм с техни вьншни кареста и сьм доволен.Едното 1 майстор ми го сложи лошо (с чук) и сега се е разхлопало,но другото си е екстра.Ако искаш ще ти кажа кьде се намира сервиза(ако си от СФ)

Замислям се с такъв варянт с гаранцията,че инече не ми се сменят карета през 2дни :roll:

Каква е марката на карето което си сложил Question Голяма мистерия, няма ли някой от форума, който да дойде да огледа на място, аз бих дошъл, но съм далечко Sad По принцип е възможно ново каре да блокира, но предимно външно...и все пак, да предположим, че новото, което си сложил, е менте.Тогава, защо старото се е счупило, имаше ли симптоми на разбито каре Question

Незнам каква му е марката дадоха ми го за хубаво,преди това не съм имал симптоми на разбито каре,и странното е,че започна да ги чупи скоро след като правих скоростна кутия,та имам някакви съмнения за дифа нали се регулира луфта,та незнам дали не е от там,но пък и полуоската не ми харесва как стои на EZ-та стои по друг начин :(

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 11 дек 2007 19:22

Да питам ли какво се случи със стария диференциал :?: :D

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Вто 11 дек 2007 20:08

Е те на EZ не са ли различни каретата и полуоските?Другата не седи ли по сьщия начин :oops: :?

Потребителски аватар
GTI-bega4ka
Автомобил: GOLF IV GOLF II GTI-1.8I
Двигател: AGR 2000 PB 1991

Мнениеот GTI-bega4ka » Вто 11 дек 2007 23:24

сложи в греста малко трици обещавам ти чудо

Потребителски аватар
vipra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vipra » Вто 11 дек 2007 23:44

огледай си магарето

Потребителски аватар
GTI-bega4ka
Автомобил: GOLF IV GOLF II GTI-1.8I
Двигател: AGR 2000 PB 1991

Мнениеот GTI-bega4ka » Вто 11 дек 2007 23:46

огледаи си го ти така съм подал поне 20 коли с преебани карета

Потребителски аватар
negodnika
Контакти:

Мнениеот negodnika » Сря 12 дек 2007 8:44

Да питам ли какво се случи със стария диференциал Question Very Happy

Здрав е не съм късал нитове,идеята беше да сложа късия диференцял и има малък ефект в ускорението 8)

Е те на EZ не са ли различни каретата и полуоските?Другата не седи ли по сьщия начин Embarassed Confused

Да на EZ-та са малките карета и полуоски но разликата е само в големинете,трябва а стоят по-един и същи начин :? Другата полуоска седи нормално :roll:

огледай си магарето

Мерси,ще огледам хубаво :wink:

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Re: Проблем вътрешно каре Golf II GTI

Мнениеот pavkomk2 » Сря 01 юли 2015 19:06

Колеги може ли малко помощ и на мен... Моята полуоска на вътрешното каре опира пък във чашката където ляга карето и къса гумената тапа и изтича маслото и следователно ми се сцепи маншона защото беше стар и от там разбрах. Полуоската е стъргала доста щом в края където е зегерката има около 1-2мм фаска. Не знам какво да правя скоро смених полуоска направо с друго каре защото преди пък ми срина карето и взех направо комплект 90мм карета но ето проблема пак го има. Двигателят е 1.8 пб обаче съм с малки карета 90 а не 100мм но не мисля че това е проблема като отдясно на голяма полуоска нямам никакви проблеми.. !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”