Деактивиране на сензора за дъжд на пасат 5.5?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Деактивиране на сензора за дъжд на пасат 5.5?

Мнениеот jungleboy » Нед 02 дек 2007 19:40

Има ли начин да се деактивира сензора за дъжд на пасат 5.5 и чистачките да останат да си работят на нормалния интервален режим?
Ужасно дразнещо е това нещо! :evil: Изглежда работи, но "чувствителноста" му не мога да я настроя та да чисти когато искам , или цялото стъкло става мокро и нищо не се вижда , или стърже на сухо когато му падне. Прерових темите, обаче не можах да видя дали има начин да се деактивира и да си работи както на шкодата примерно която има същото лостче за интервала и може много прецизно да си го настроиш както искаш.
Електроники :rocketwhore

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 02 дек 2007 20:25

Дааа и в Авто Билд писаха че тази екстра понякога е доста дразнеща,за съжаление не мога да ти помогна със информация но все си мисля че с компа трябва да може да се изключи !

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 03 дек 2007 18:37

аз предполагам че трябва да се закачи на компа и да се спре от там

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Re: Деактивиране на сензора за дъжд на пасат 5.5?

Мнениеот bobidi » Вто 04 дек 2007 0:00

jungleboy написа:Има ли начин да се деактивира сензора за дъжд на пасат 5.5 и чистачките да останат да си работят на нормалния интервален режим?
Ужасно дразнещо е това нещо! :evil: Изглежда работи, но "чувствителноста" му не мога да я настроя та да чисти когато искам , или цялото стъкло става мокро и нищо не се вижда , или стърже на сухо когато му падне. Прерових темите, обаче не можах да видя дали има начин да се деактивира и да си работи както на шкодата примерно която има същото лостче за интервала и може много прецизно да си го настроиш както искаш.
Електроники :rocketwhore

А сигурен ли ис че самите чистачки чистят хубаво мястото където е сензора.

Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jungleboy » Вто 04 дек 2007 20:32

Чистачките ги смених преди 2 месеца , те са безшарнирни , по принцип фабрично са Aerotwin на Bosch обаче аз сложих някакво друго Aero... на Champion. Добре чистят.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 05 дек 2007 17:21

Аз съм много доволен от тоя сензор. Вчера на път за Хасково имаше адския порой. Пуснах си ги на автоматично и си чистиха перфектно. Това което ти казваш за цялостното мокрене на стъклото и че чак тогава се пускали и при мен става, но иначе съм много доволен. Много рядко пипам ръчката. А от горе на ръчката има едно палче за настройка на интервала .... него пипал ли си го ?

Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jungleboy » Съб 08 дек 2007 13:52

Да, пробвал съм го на всички възможни позиции, само че ако с това лостче си работи на обикновен режим щеше да е супер, тоя сензор само му пречи да се пуска на равни интервали от време.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 08 дек 2007 14:25

Сензора не може да се изключи софтуерно.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

За сензора за дъжд

Мнениеот krraynov » Сря 12 дек 2007 10:09

Ако забравиш лоста на чистачките на позиция 'сензор'и изключиш мотора и после при повторно палене чистачките въобще не работят. Трябва да върнеш лоста на '0' и тогава пак на позиция (сензор). А този палец отгоре много не мога разбера какво означава минимум (най чисто стъкло) и максимум (стои по-намокрено) - или може би обратното ;-) пробвах го и да го сложа по средата - като че ли не оказва влияние. А някой знае ли точно къде се намира тоя сензор за дъжд? По средата на таблото отпред до жалузите за обдухване на стъклото има едно издадено овално пъпче - да не би да е то?

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Re: За сензора за дъжд

Мнениеот bobidi » Сря 12 дек 2007 12:35

krraynov написа:Ако забравиш лоста на чистачките на позиция 'сензор'и изключиш мотора и после при повторно палене чистачките въобще не работят. Трябва да върнеш лоста на '0' и тогава пак на позиция (сензор). А този палец отгоре много не мога разбера какво означава минимум (най чисто стъкло) и максимум (стои по-намокрено) - или може би обратното ;-) пробвах го и да го сложа по средата - като че ли не оказва влияние. А някой знае ли точно къде се намира тоя сензор за дъжд? По средата на таблото отпред до жалузите за обдухване на стъклото има едно издадено овално пъпче - да не би да е то?

На огледалото се намира сензора или по точно там където е залепено, Палчето би трябвало да регулира чуствителноста на сензора, и оттам съответно по мокро, по сухо стъкло

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Сря 12 дек 2007 14:22

Хора от време на време е хубаво да се изчисти сензорчето(особенно ако се пуши в колата), най-лесно става със спирт и клечки за уши ;)

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Oooo това е идея

Мнениеот krraynov » Сря 12 дек 2007 15:49

shenko написа:Хора от време на време е хубаво да се изчисти сензорчето(особенно ако се пуши в колата), най-лесно става със спирт и клечки за уши ;)

Ооо товае идея..за почистването, аз даже несъм гопогледнал къде сенамира все още-послекато сляза ще видя ;-)

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Oooo това е идея

Мнениеот shenko » Сря 12 дек 2007 16:03

Да ама Не, оказа се, че сензора не е в огледалото а в основата на огледалото, което е залепено за предния джам, така че не може да се изчисти :?

Последна промяна от shenko на Сря 12 дек 2007 22:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 12 дек 2007 16:53

принципно трябва да може да се изключи. с long coding става тая работа... :wink:

Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jungleboy » Нед 16 дек 2007 22:05

long coding? Това пък какво е? :)

Върни се в “Passat”