Проблем с хидравликата може би ....

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
amiable
Автомобил:
Двигател:

Проблем с хидравликата може би ....

Мнениеот amiable » Съб 15 дек 2007 15:54

Здравейте, колеги! Аз съм нов в този форум и моят Пассат е италианец В4 1994 ABS 1,8 моно мотор, с климатик, пълен ел. пакет, газова уредба - ланди ренцо и т.н....
Проблема ми е следния: От около 3 г. колата дърпа на ляво (даже не разбрах от какво се е получило - то може и така да съм я купил и да си въобразявам, бях толкова щастлив с нея, че може и да не съм се усетил), даже когато примерно спирам на сфетофар волана се върти сам на ляво. Дори като съм спрял и само за момент пусна спирачката и колата мръдне дори и 10 см. волана пак се върти на ляво. Писна ми да не мога като хората дори и за момент да си отпусна ръцете при шофиране. Стана дълго - дано съм описал нещата достатъчно разбираемо. Моля Ви, помогнете да си разреша проблема!

Последна промяна от amiable на Съб 15 дек 2007 15:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 15 дек 2007 15:57

добре дошъл! завиждам ти на търпението - 3 години да караш така :roll: според мен трябва да я закараш на специалист по ходова част!

Потребителски аватар
amiable
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amiable » Съб 15 дек 2007 16:01

Ами бях вече но и тримата при които ходих се тюхкат и нямат идея какво може да е (то едни майстори в Ямбол).

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Съб 15 дек 2007 16:01

Доста си търпелив да караш 3г. така. :-)

Доста неща може да са, трябва да се огледа отдолу кое как е, гуми и джанти, втулки, и т.н. ако всичко е наред - реглаж на предница. Щом проблема е толкова силно изразен, лесно ще се открие причината. Или има нещо изкривено, или някоя втулка тотално е заминала.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с хидравликата може би ....

Мнениеот radotom » Съб 15 дек 2007 16:02

amiable написа: даже когато примерно спирам на сфетофар волана се върти сам на ляво.
А да ти загрява главината на лявото колело? (по-точно- диска?)
И Добре Дошъл! :welcome_to_group

Потребителски аватар
amiable
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amiable » Съб 15 дек 2007 16:15

Ами за загряване поне видимо в смисъл да си задими - не, абе аз съм един шофьор - мазохист, добре че открих този форум, нищо не разбирам и само ми вземат парите майсторите и никакъв ефект. Гледаха я колата на повдигач, сменяха втулки някякви, сменяха спирачни накладки, правиха реглаж на предницата, гумите смених и нищо.

kostov89
Автомобил:
Двигател:

ewfw

Мнениеот kostov89 » Съб 15 дек 2007 20:33

колега проблема ти е в хидравличната реика!!!! :wink:

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Нед 16 дек 2007 11:00

Цилиндърче на спирачките, ляво/задържа и връща бавно/? :?:

Потребителски аватар
amiable
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amiable » Нед 16 дек 2007 17:27

kostov89 - дай повече инфо, скъпа ли е тази хидравлична рейка, кажи трябва ли да се пазя от определни ментета, труден ли е ремота, препоръчай някой в Бургас да я смени както трябва.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Нед 16 дек 2007 23:05

Когато си купих колата при мен също имаше подобен проблем-дърпаше ми наляво и това е. Но доста бързо откриха причината-крива греда на предният мост. Не знам дали на този реглаж на предница който си ходил показва (би трябвало, ако са поне малко читави). При мен явно някога са скачали в яка дупка и едното колело беше по-назад от другото. Като мерихме моста беше крив по спомени с 5мм. Един познат с голф3 имаше абсолютно същият проблем а и когато отидох да си купувам греда втора употреба от четири две също бяха криви с по 5мм., явно поддават до там по думите на майстора. Намерих си права греда и колата заспа, голям кеф :wink:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 17 дек 2007 10:41

"колега проблема ти е в хидравличната реика"

Рече и отсече. :-) Да беше част за 5лв., хубаво, ама нито е евтина нито се сменя лесно, не е ли малко смело да пишеш че е от нея без да си видял колата дори на снимка? :-) Може и от нея да е разбира се, но може и друго да е!

Според мен или задържа спирачката, или има нещо изкривено, по-вероятно второто.

Колегата да търси свестен сервиз. Тези дето не могат да открият причината за толкова силно изявено теглене встрани, определено не са в категорията "свестни".

Потребителски аватар
amiable
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amiable » Пон 17 дек 2007 17:09

dlug написа:Когато си купих колата при мен също имаше подобен проблем-дърпаше ми наляво и това е. Но доста бързо откриха причината-крива греда на предният мост. Не знам дали на този реглаж на предница който си ходил показва (би трябвало, ако са поне малко читави). При мен явно някога са скачали в яка дупка и едното колело беше по-назад от другото. Като мерихме моста беше крив по спомени с 5мм. Един познат с голф3 имаше абсолютно същият проблем а и когато отидох да си купувам греда втора употреба от четири две също бяха криви с по 5мм., явно поддават до там по думите на майстора. Намерих си права греда и колата заспа, голям кеф :wink:

Колега, може и да си прав - имам спомен, че аз веднъж минах яко през една голяма дупка на асфалта, но беше много отдавна и не мога да свържа нещата. Ще ходя да търся майстор който да измери и установи дали е крива гредата (кой знае колко работа е смяната на това чудо) да имаш случайно спомен колко пари струваше?

Последна промяна от amiable на Пон 17 дек 2007 17:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 17 дек 2007 17:32

Ако е както казва колегата едното колело по - назад от другото можеш да си го измериш при калника. Аз имах един приятел с тройка който беше умерил твърде голям камък и между дясната предна гума влизаха 2 пръста, а между лявата /от която страна беше удара/ и калника и един пръст трудно влизаше.
Това е грубо, но за първо впечатление върши работа, пък и с ролетка ще се хване по явно отклонение.

Потребителски аватар
amiable
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amiable » Пон 17 дек 2007 17:50

К.Одаджийски написа:Ако е както казва колегата едното колело по - назад от другото можеш да си го измериш при калника. Аз имах един приятел с тройка който беше умерил твърде голям камък и между дясната предна гума влизаха 2 пръста, а между лявата /от която страна беше удара/ и калника и един пръст трудно влизаше.
Това е грубо, но за първо впечатление върши работа, пък и с ролетка ще се хване по явно отклонение.

Сега е вече тъмно но утре вземам рулетка и линийка и ще меря. Уф не знам дали ще е много скъп ремонта и частите, ама ще трябва да се прави.

Потребителски аватар
Iv0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0 » Пон 17 дек 2007 18:48

Колега тези симптоми са и в резултар на криви гуми или джанти, каза че си сменил гумите а джантите сигурен ли си, че на наред?
Аз имах такъв проблем и смених цялата предница и лагер и накладки
и се така докато не хварлих траялките!Поне преди да мериш завърти гумите ако не си го правил - веднага че се извърти на някъде другаде болана ако е от гуми или джанти де!

Върни се в “Passat”