Здравейте, колеги! Аз съм нов в този форум и моят Пассат е италианец В4 1994 ABS 1,8 моно мотор, с климатик, пълен ел. пакет, газова уредба - ланди ренцо и т.н....
Проблема ми е следния: От около 3 г. колата дърпа на ляво (даже не разбрах от какво се е получило - то може и така да съм я купил и да си въобразявам, бях толкова щастлив с нея, че може и да не съм се усетил), даже когато примерно спирам на сфетофар волана се върти сам на ляво. Дори като съм спрял и само за момент пусна спирачката и колата мръдне дори и 10 см. волана пак се върти на ляво. Писна ми да не мога като хората дори и за момент да си отпусна ръцете при шофиране. Стана дълго - дано съм описал нещата достатъчно разбираемо. Моля Ви, помогнете да си разреша проблема!

Проблем с хидравликата може би ....
Проблем с хидравликата може би ....
Последна промяна от amiable на Съб 15 дек 2007 15:59, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем с хидравликата може би ....
А да ти загрява главината на лявото колело? (по-точно- диска?)amiable написа: даже когато примерно спирам на сфетофар волана се върти сам на ляво.
И Добре Дошъл!

Ами за загряване поне видимо в смисъл да си задими - не, абе аз съм един шофьор - мазохист, добре че открих този форум, нищо не разбирам и само ми вземат парите майсторите и никакъв ефект. Гледаха я колата на повдигач, сменяха втулки някякви, сменяха спирачни накладки, правиха реглаж на предницата, гумите смених и нищо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ewfw
колега проблема ти е в хидравличната реика!!!! 

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Когато си купих колата при мен също имаше подобен проблем-дърпаше ми наляво и това е. Но доста бързо откриха причината-крива греда на предният мост. Не знам дали на този реглаж на предница който си ходил показва (би трябвало, ако са поне малко читави). При мен явно някога са скачали в яка дупка и едното колело беше по-назад от другото. Като мерихме моста беше крив по спомени с 5мм. Един познат с голф3 имаше абсолютно същият проблем а и когато отидох да си купувам греда втора употреба от четири две също бяха криви с по 5мм., явно поддават до там по думите на майстора. Намерих си права греда и колата заспа, голям кеф 

-
- Автомобил:
- Двигател:
"колега проблема ти е в хидравличната реика"
Рече и отсече.
Да беше част за 5лв., хубаво, ама нито е евтина нито се сменя лесно, не е ли малко смело да пишеш че е от нея без да си видял колата дори на снимка?
Може и от нея да е разбира се, но може и друго да е!
Според мен или задържа спирачката, или има нещо изкривено, по-вероятно второто.
Колегата да търси свестен сервиз. Тези дето не могат да открият причината за толкова силно изявено теглене встрани, определено не са в категорията "свестни".
Рече и отсече.

Според мен или задържа спирачката, или има нещо изкривено, по-вероятно второто.
Колегата да търси свестен сервиз. Тези дето не могат да открият причината за толкова силно изявено теглене встрани, определено не са в категорията "свестни".
dlug написа:Когато си купих колата при мен също имаше подобен проблем-дърпаше ми наляво и това е. Но доста бързо откриха причината-крива греда на предният мост. Не знам дали на този реглаж на предница който си ходил показва (би трябвало, ако са поне малко читави). При мен явно някога са скачали в яка дупка и едното колело беше по-назад от другото. Като мерихме моста беше крив по спомени с 5мм. Един познат с голф3 имаше абсолютно същият проблем а и когато отидох да си купувам греда втора употреба от четири две също бяха криви с по 5мм., явно поддават до там по думите на майстора. Намерих си права греда и колата заспа, голям кеф
Колега, може и да си прав - имам спомен, че аз веднъж минах яко през една голяма дупка на асфалта, но беше много отдавна и не мога да свържа нещата. Ще ходя да търся майстор който да измери и установи дали е крива гредата (кой знае колко работа е смяната на това чудо) да имаш случайно спомен колко пари струваше?
Последна промяна от amiable на Пон 17 дек 2007 17:51, променено общо 1 път.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако е както казва колегата едното колело по - назад от другото можеш да си го измериш при калника. Аз имах един приятел с тройка който беше умерил твърде голям камък и между дясната предна гума влизаха 2 пръста, а между лявата /от която страна беше удара/ и калника и един пръст трудно влизаше.
Това е грубо, но за първо впечатление върши работа, пък и с ролетка ще се хване по явно отклонение.
Това е грубо, но за първо впечатление върши работа, пък и с ролетка ще се хване по явно отклонение.
К.Одаджийски написа:Ако е както казва колегата едното колело по - назад от другото можеш да си го измериш при калника. Аз имах един приятел с тройка който беше умерил твърде голям камък и между дясната предна гума влизаха 2 пръста, а между лявата /от която страна беше удара/ и калника и един пръст трудно влизаше.
Сега е вече тъмно но утре вземам рулетка и линийка и ще меря. Уф не знам дали ще е много скъп ремонта и частите, ама ще трябва да се прави.
Колега тези симптоми са и в резултар на криви гуми или джанти, каза че си сменил гумите а джантите сигурен ли си, че на наред?
Аз имах такъв проблем и смених цялата предница и лагер и накладки
и се така докато не хварлих траялките!Поне преди да мериш завърти гумите ако не си го правил - веднага че се извърти на някъде другаде болана ако е от гуми или джанти де!
Аз имах такъв проблем и смених цялата предница и лагер и накладки
и се така докато не хварлих траялките!Поне преди да мериш завърти гумите ако не си го правил - веднага че се извърти на някъде другаде болана ако е от гуми или джанти де!