от къде мога да разбера с какви гуми трябва да ми е голф-а. лепенка на която да го пише няма или поне аз не намерих никъде по колата. иначе колата пристигна с 195/50/15 обаче нещо ме съмнява да е заводски с тези гуми понеже стои адски смешно с толкова ниски гуми. аз си сложих преди време 195/55/15 летни и сега се чудя какви зимни да си купя. та има ли от къде да разбера с какви гуми трябва да е за да са верни показанията на километража и да влезнат нормално под калниците без да стържат и опират.
фаровете ми са едносекционни и светят отчайващо слабо. ако сменя крушките сще се подобри осветеността и евентуално какви крушки да сложа.
и още един малко глупав въпрос ама някой може ли да ми каже като пусна задната чистачка от къде се спира, че ми къса нервите секи път като я пусна а си играх с лостовете и нещо не ми се получи.
мерси предварително.
въпрос на тема гуми и фарове
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Задната чистачка: изходно положение -> натискаш веднъж към таблото и започва да пръска и да чисти. Ако оставиш така нещата - продължава да чисти. За да я спреш - натискаш пак напред към таблото
По-горе го написаха, ама може да не си разбрал нещо. Ако пак не спира, направи като мен - вдигни я от стъклото 

- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Отвори си капачката на резервоара,от вътрешната страна трябва да има лепенка на която да пише с какви размери гуми можеш да караш, ако не виж- http://www.avtogumi.com/ -конфигуратор за гуми - въвеждаш марка , модел, година -там пише.
с чистачката ми се получи явно преди като съм пробвал нещо се е объркало.
а относно гумите лепенка при резвоара има ама не пише размера пиша само колко трябва да са напомпани. иначе се получава малко раминаване м/у това което колегата jims ми е показал и конфигуратора на avtogumi.com но като цяло и в двата случая отклонението поне според мен е допустимо и в двта случая.
остана само проблема с фаровете колегата koci каза да си проверя рефлекторите. ще помоля някой да ми го обясни това по подробно че не съм голям разбирач.
а относно гумите лепенка при резвоара има ама не пише размера пиша само колко трябва да са напомпани. иначе се получава малко раминаване м/у това което колегата jims ми е показал и конфигуратора на avtogumi.com но като цяло и в двата случая отклонението поне според мен е допустимо и в двта случая.
остана само проблема с фаровете колегата koci каза да си проверя рефлекторите. ще помоля някой да ми го обясни това по подробно че не съм голям разбирач.
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=2835 Само да имаш време да четеш !!
Ефекта е доста изразителен от релетата
Може също да си замениш фаровете с двусекционни,аз така направих .... и сега имам много добра светлина
Преди
След....малко мръсен ама сняг,кал....

Ефекта е доста изразителен от релетата
Може също да си замениш фаровете с двусекционни,аз така направих .... и сега имам много добра светлина

Преди
След....малко мръсен ама сняг,кал....
jims написа:..... Колкото до твоите гуми отклонението ти е 3 km/h. Можеш и сам да го сметнеш от тук http://gumi.bg/public/calculator/calculator.php
Честно казано и на моята много смешни ми изглеждат гумите защото съм с 195/50/15 и много мислех да слагам по високи (на 55 или на 60). Не заради външния вид, а заради нашите "хубави" пътища. Така и си останах с 50
За фаровете не знам... Моите са двусекционни.
именно 3 км/ч на 100 според мене е допустимо отклонение(както вече написах) и ще си взема такива и зимни. и аз по същата причина като си купих летните минах на по високи 1-че с ниските е смешно 2-заради пътищата. така че тази седмица си взимам 195/55/15 и зимни и готово.
а за фаровете ще мина на двусекционни ама понататък.
ксенон още по скъпо решение на проблема не е по моя джоб.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”