rqХалогени на B4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bobaka_01
Автомобил:
Двигател:

rqХалогени на B4

Мнениеот bobaka_01 » Нед 16 дек 2007 14:36

Колеги,как се сменяват халогенните крушки на VW Passat B4 94 година? Смисъл отдолу ли се бърка под бронията или през капака ? :roll: МЕРСИ предварително ! ! ! ! !

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_ignatov » Нед 16 дек 2007 23:13

колега вземаш една отверка и сваляш блендата.Бъркаш между блендата и халогена има една пластинка натискаш я и сваляш блендата.Халогена е хванат с две винтчета отвиваш ги и от другата страна има пак една пластина натискаш я и вадиш халогена.Цялата работа е за 10 минути.

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Пон 17 дек 2007 3:06

nikolai_ignatov написа:колега вземаш една отверка и сваляш блендата.Бъркаш между блендата и халогена има една пластинка натискаш я и сваляш блендата.Халогена е хванат с две винтчета отвиваш ги и от другата страна има пак една пластина натискаш я и вадиш халогена.Цялата работа е за 10 минути.

Така е.Става много бързо и лесно.

Потребителски аватар
bobaka_01
Автомобил:
Двигател:

rqХалогени на B4

Мнениеот bobaka_01 » Пон 17 дек 2007 11:28

Мерси много колеги,довечера ще ги сменя. ;) Ще пиша какво съм направил. ;)

Потребителски аватар
bobaka_01
Автомобил:
Двигател:

rqХалогени на B4

Мнениеот bobaka_01 » Нед 23 дек 2007 22:41

Колеги,проблем! Свалих блендата без проблем,до тук добре ...но няма да позаете какво открих отдолу! Няма халогени! :x Та тук е времето да Ви попитам,колко биха стрували комплкет такива на старо,в някоя автоморга или нещо от сорта ....? :D

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 24 дек 2007 11:24

аз съм си купувал на старо от колега от форума за 40лв. Пусни си тема в "купува" и ще получиш конкретни предложения.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пон 24 дек 2007 13:14

Аз си ги купих преди време за 60лв... Пусни си тема в КУПУВА и ще изпадне нещо ;)

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 24 дек 2007 18:47

nikolai_ignatov написа:колега вземаш една отверка и сваляш блендата.Бъркаш между блендата и халогена има една пластинка натискаш я и сваляш блендата.Халогена е хванат с две винтчета отвиваш ги и от другата страна има пак една пластина натискаш я и вадиш халогена.Цялата работа е за 10 минути.

Обаче от задната страна на халогена има едно бяло пластмасово кръгче за регулиране на светлиния поток. Та това кръгче е издадено и халогена не може да се издърпа напред защото пречи да мине през отвора на бронята. Аз не мога да си го сваля.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 24 дек 2007 18:51

ABSOLUT написа:Обаче от задната страна на халогена има едно бяло пластмасово кръгче за регулиране на светлиния поток. Та това кръгче е издадено и халогена не може да се издърпа напред защото пречи да мине през отвора на бронята. Аз не мога да си го сваля.

От страната на халогена която е към номера има една пластина - като тази на блендата. Трябва да се натисне с тънка отверка и излиза. Първо от тази страна трябва да излезе.

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_ignatov » Пон 24 дек 2007 22:53

ABSOLUT написа:

Обаче от задната страна на халогена има едно бяло пластмасово кръгче за регулиране на светлиния поток. Та това кръгче е издадено и халогена не може да се издърпа напред защото пречи да мине през отвора на бронята. Аз не мога да си го сваля.

колега не си ли видял че съм написал че и на халогена има пластина

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 25 дек 2007 4:00

Ясно е че има пластина и съм я виждал, но самия халоген е с формата на дупката в бронията и когато има нещо стърчащо, като колелцето за регулиране на светлиния поток например, някак си не може да излезе. Просто това колелце стърчи извън периферията на халогена и не може да мине през отвора на бронията, когато се дърпа целия халоген да излезе. :?: :roll: :shock

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_ignatov » Вто 25 дек 2007 15:41

както е написал колегата Winner25 натискаш пластинката и се изважда първо от към номера после го накланяш леко на долу и халогена излиза.Наистина е много лесно за сваляне.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 25 дек 2007 16:39

Аха, сега ми стана по-ясно. Благодаря ви. :)

Върни се в “Passat”