rqХалогени на B4
- bobaka_01
- Автомобил:
- Двигател:
rqХалогени на B4
Колеги,как се сменяват халогенните крушки на VW Passat B4 94 година? Смисъл отдолу ли се бърка под бронията или през капака ?
МЕРСИ предварително ! ! ! ! !

- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
- swissmad
- Автомобил:
- Двигател:
nikolai_ignatov написа:колега вземаш една отверка и сваляш блендата.Бъркаш между блендата и халогена има една пластинка натискаш я и сваляш блендата.Халогена е хванат с две винтчета отвиваш ги и от другата страна има пак една пластина натискаш я и вадиш халогена.Цялата работа е за 10 минути.
Така е.Става много бързо и лесно.
- bobaka_01
- Автомобил:
- Двигател:
rqХалогени на B4
Мерси много колеги,довечера ще ги сменя.
Ще пиша какво съм направил. 

- bobaka_01
- Автомобил:
- Двигател:
rqХалогени на B4
Колеги,проблем! Свалих блендата без проблем,до тук добре ...но няма да позаете какво открих отдолу! Няма халогени!
Та тук е времето да Ви попитам,колко биха стрували комплкет такива на старо,в някоя автоморга или нещо от сорта ....? 

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
nikolai_ignatov написа:колега вземаш една отверка и сваляш блендата.Бъркаш между блендата и халогена има една пластинка натискаш я и сваляш блендата.Халогена е хванат с две винтчета отвиваш ги и от другата страна има пак една пластина натискаш я и вадиш халогена.Цялата работа е за 10 минути.
Обаче от задната страна на халогена има едно бяло пластмасово кръгче за регулиране на светлиния поток. Та това кръгче е издадено и халогена не може да се издърпа напред защото пречи да мине през отвора на бронята. Аз не мога да си го сваля.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
ABSOLUT написа:Обаче от задната страна на халогена има едно бяло пластмасово кръгче за регулиране на светлиния поток. Та това кръгче е издадено и халогена не може да се издърпа напред защото пречи да мине през отвора на бронята. Аз не мога да си го сваля.
От страната на халогена която е към номера има една пластина - като тази на блендата. Трябва да се натисне с тънка отверка и излиза. Първо от тази страна трябва да излезе.
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
ABSOLUT написа:nikolai_ignatov написа:колега вземаш една отверка и сваляш блендата.Бъркаш между блендата и халогена има една пластинка натискаш я и сваляш блендата.Халогена е хванат с две винтчета отвиваш ги и от другата страна има пак една пластина натискаш я и вадиш халогена.Цялата работа е за 10 минути.
Обаче от задната страна на халогена има едно бяло пластмасово кръгче за регулиране на светлиния поток. Та това кръгче е издадено и халогена не може да се издърпа напред защото пречи да мине през отвора на бронята. Аз не мога да си го сваля.
колега не си ли видял че съм написал че и на халогена има пластина
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Ясно е че има пластина и съм я виждал, но самия халоген е с формата на дупката в бронията и когато има нещо стърчащо, като колелцето за регулиране на светлиния поток например, някак си не може да излезе. Просто това колелце стърчи извън периферията на халогена и не може да мине през отвора на бронията, когато се дърпа целия халоген да излезе.

- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател: