Фучене, мучене и т.н. - РЕШЕНО

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 16 дек 2007 17:16

Ще се постарая, ама за са нищо не намирам ... няма къде да влезне и това си е :(

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 16 дек 2007 17:19

На дизел да му играят оборотите особено по-нов :no-no има нещо гнило в Дания :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 16 дек 2007 19:45

Интересното е че качих колата на компютър в Бош Дружба преди 10 дена долу горе и нямаше грешки... а сега ... :(

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 16 дек 2007 19:54

Но причината може да е съвсем проста като например реостата /ако това му е точното име/ който контролира електронното подаване на газта да се е поизносил !

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 16 дек 2007 19:58

От утре се започва по сервизите ...

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Нед 16 дек 2007 20:15

Има хора от форума, които може да ти помогнат повече от сервизите към които си се упътил, а и вземат значително по малко от тези кожудери кадето немогат и една диагностика да ти направят като хората...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 16 дек 2007 20:35

По принцип си имам майстор и ще го видя кво ще направи ... ако той не се справи знам към кой колега от форума да се обърна :) Колкот до тоя сервиз в Бош ... един приятел ми го хвали как човека който работи там им оправил колите .... ама май малко попрехвалена работа :(

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пон 17 дек 2007 9:38

Питаше за оборотите, при мен не се менят /няма топла или студена/, и доколкото знам не е добре да се менят! Колите ни са еднакви, за това много се интересувам за развитието на въпроса.За маркучето: свали кората на двг и погледни хубаво,но щом си решил в сервиз може да е по добре,и аз не обичам експерименти!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 17 дек 2007 14:52

Довечера ще го видим това маркуче ... намерих още един такъв пасат и ще го изледваме къде отива ... оказа се че май имам проблеми с някое от пътищата на турбото и за това фучи така .... съмнявам се като беше в Порше за удара да не са забравили да сложат нещо или да са спестили нещо :( Колата днеска пак беше на ВАГ .. няма никви грешки .. защо така мени обороти сигурно пак довечера ще видим.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 18 дек 2007 13:09

Погледа се отложи за четвъртак вечер. Вчера реших да погледна какво става с гърнето като подадеш гас ... има някво фу4ене, след което като пуснеш газта от гърнето се чува "фиууууу". Същото ми казаха че се чува и отпред но по силно ... Значи към "самолета" се включва и жестокото "фиуууууу". Под "самолет" имам впредвид подобие на звука от турбините на самолет.

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Вто 18 дек 2007 15:22

longora написа:Погледа се отложи за четвъртак вечер. Вчера реших да погледна какво става с гърнето като подадеш гас ... има някво фу4ене, след което като пуснеш газта от гърнето се чува "фиууууу". Същото ми казаха че се чува и отпред но по силно ... Значи към "самолета" се включва и жестокото "фиуууууу". Под "самолет" имам впредвид подобие на звука от турбините на самолет.
А поне като се чува като самолет, върви ли като самолет? Ако имаш проблем с турбо пътищата, колата би трябвало да не върви и да пуши, защото налягането няма да е достатъчно.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 18 дек 2007 19:08

Ами, има няква тяга, но мисля че тъпче малко. За пушене не знам като я карам как е отзад, но на място не пуши нищо друго освен бяло. Зад мен прави мъгла като седя на място и като има някой с фарове да свети зад мен се виждат облаците, но все си мисля че това е конденз.

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Сря 19 дек 2007 1:47

longora написа:Ами, има няква тяга, но мисля че тъпче малко. За пушене не знам като я карам как е отзад, но на място не пуши нищо друго освен бяло. Зад мен прави мъгла като седя на място и като има някой с фарове да свети зад мен се виждат облаците, но все си мисля че това е конденз.
Забрави да е конденз, пушек е със сигурност. Провери си турбо пътищата, щом колата не върви как си требе, от някъде изтърва налягането. :roll:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 19 дек 2007 11:51

Ще ги проверя утре вечер. А когато седи на място че чува едно свирене около турбината .... дали и това е от турбо пътища.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 19 дек 2007 18:05

ох, откачена ти е системата на егра,има един тройник от който е излезлият маркуч,като го сложиш на мястото му и ще ти спрът всякакви шумове

Върни се в “Дизелови агрегати”