Целият двигател се омасли след смяна на маслото

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Целият двигател се омасли след смяна на маслото

Мнениеот mafiota » Чет 20 дек 2007 9:38

От както смених маслото (2000км.) забелязвам че двигателя сякаш протече като раздърпана кошница:(
Първо започна да се омаслява под капака на клапаните, след това забелязвам че се омазни в процепа на гарнитурата между блока и главата.
За капака на клапаните ясно , явно трябва да сменя гарнитурата под самия капак, но за тази на блока ?? тя трябва ли да се сменя или може би да се попретегне самата глава :? :roll:
За информация преди колата е карана с масла:

Лемфьордер - 10W40
Моbil 1- 10W40

и сега и налях Motul 6100 - 10W40

С предните масла не съм имал никакъв проблем, та реших да пробвам с това прехваленото тук в форума, но явно нешщата са други :cry:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 20 дек 2007 9:45

На мене от тази гарнитура на капака на клапаните ми омасляваше целия двигател. Отделно се образуваха "локвички" върху колекторите и като капне върху изпускателните почваше да пуши. Омасляването в процепа между главата и блока може да е от маслото което се е стекло. По-добре смени първо горната и тогава виж кйакво ще стане.

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 20 дек 2007 10:06

Winner25 написа:.................... Омасляването в процепа между главата и блока може да е от маслото което се е стекло. ....

Струва ми се че не е от стичане, а направо си прогизва от там :roll:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 20 дек 2007 10:30

Една от вероятните причини е от гарнитурата на капака.
На мен от там ми пускаши и карах така близо 3 години. Преди 3 месеца я сменихме и нещата заспаха. Самата гарнитурка е евтина. :wink:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 20 дек 2007 11:14

mafiota написа:
Winner25 написа:.................... Омасляването в процепа между главата и блока може да е от маслото което се е стекло. ....

това е най вероятно от мястото където минава маслопровода за главата/едно изпъкнало място от ляво на делкото/ някой от форума ми го беше казал,било слабо място.И при мен се омазнява там но ме мързи да я сменя .

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 20 дек 2007 11:26

vladtod® написа:
mafiota написа:

това е най вероятно от мястото където минава маслопровода за главата/едно изпъкнало място от ляво на делкото/ някой от форума ми го беше казал,било слабо място.И при мен се омазнява там но ме мързи да я сменя .

мммм май да, точно над мястото където пише номера на двигателя

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 20 дек 2007 21:01

Не може да се пристегне главата - ще я изкривиш :)
Ако не е много голям теча - не го пипай и си гледай маслото от време на време... ако много те дразни под 100-150 лв няма да ти излезе смяната със сигурност (сваляне глава, носене в шлайф база за проверка за кривина и задължителен шлайф минимум 0,1мм, нова гарнитура, сглобяване по обратния ред)

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Пет 21 дек 2007 7:40

Да де, ама това се получи като налях Motul - а, с другите масла не е имало такива проблеми :?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 21 дек 2007 9:09

motula има силни почистащи добавки, може би е отмил стари наслагвания от вътре на двигателя.

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Пет 21 дек 2007 12:04

L&R написа:motula има силни почистащи добавки, може би е отмил стари наслагвания от вътре на двигателя.

Това може би е добре, но пък защо ще потича?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 21 дек 2007 14:15

mafiota написа:
L&R написа:motula има силни почистащи добавки, може би е отмил стари наслагвания от вътре на двигателя.

Това може би е добре, но пък защо ще потича?

Явно така добре е прочистил по пътя си, че там където е имало наслагвания от предишните масла по повърхностите с гарнитурите са се отворили малки процепи и ...
:wink: Все пак не си сменял гарнитури до момента, а те си стареят. А може просто да им е дошло времето :dontknow: . Какъв е вискозитета на Мотула с който си сега?

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 27 дек 2007 7:21

Dpop написа: .............и ...
:wink: Все пак не си сменял гарнитури до момента, а те си стареят. А може просто да им е дошло времето :dontknow: . Какъв е вискозитета на Мотула с който си сега?

6100 Синерджи - 10W40

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 27 дек 2007 11:38

Колега, а ако пробваш да налееш ново масло, например от тези които си карал до сега и не си имал проблем с тях?Или евентуално да го смениш но с по гъсто, да не е 10W40 , а 15W40?!Вярно че сега през тези ниски температури, полусинтетичното е за препоръчване, но може би трябва да избереш от двете злини по малката, не че 15W40 е крайно лошо. Аз с такова гъсто масло карах 3 години, докато не се престраших и сложих полусинтетика - определено очаквах да протече от някъде, но за мое щастие полусинтетиката се оказа по-добра и подходяща за мотора.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Чет 27 дек 2007 16:29

Случайно да не си превишил с количеството масло и затова да е почнало да избива?

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Сря 02 яну 2008 14:32

pipi_to написа:Случайно да не си превишил с количеството масло и затова да е почнало да избива?

възможно е и това да е :roll:

Върни се в “Passat”