От нафтата ли е ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

От нафтата ли е ?

Мнениеот LuIS » Пет 21 дек 2007 8:44

а добро утро колеги..
тая сутрин транспортерчето неще пак да пали..
т.е. върти си всичко, акумулатора е в ред ,но не иска да запали..

кво ни остава освен да го дръпнем..
паля мерцдесчето и започвам да го дърпам.. дърпах го горе доло 1 км. и тогава запали..

отивам аз пред нас и чакам баща ми да дойде с транспортера да ама 1 мин. го няма.. и както да е идва.. и ми казва: че вкарал 1-ва и подавал газ ,а буса не ускорявал.. вкарал 2-ра и пак същата работа..
покарал така близо 2км. и както си държал 2-ра с подадена газ и буса тръгнал изведнъж да ускорява както си му е реда..

та тоя филм може ли да е от замръзнала нафта..?

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 21 дек 2007 9:18

Принципно може , обаче ако е замръзнала нафта-та колата изобщо не върви.Поне така беше при мен със стария дизел.

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Пет 21 дек 2007 9:44

типичен синдром на "водната нафта" или ако слагаш промишлена от вашата скромна рафинерия изчакаи да се стопли времето че е само парафин .когато е много студено и аз я избягвам

Потребителски аватар
LuIS

Мнениеот LuIS » Пет 21 дек 2007 9:47

нафтата е от бензиностанция.. на VW-то баща ми сложи на няква измислена странция(в Пловдив) щот беше го вкарал в резерва.. а при МБ нямаше проблем щот сложих на OMV(Пловдив)..

а за "нашата" рафинерия.. та то OMV/LukOil/Shell..всичко точи от там .. нафтата си е хубава,но след това в странциите кво слагат в нея.. нямам си и напредстава.. пък на такива без именни бензиностанции НИКОГА.. даже и да трябва да се дърпаме до голяма странция..

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пет 21 дек 2007 10:24

kombito-tdi написа:типичен синдром на "водната нафта" или ако слагаш промишлена от вашата скромна рафинерия изчакаи да се стопли времето че е само парафин .когато е много студено и аз я избягвам

.. аха .. на 100% го потвърждавам от собствен опит .. ако разполагаш със 30лв. в повече сега около празниците ти препоръчвам да се обзаведеш с 2 добавки .. 1. с/у "замръзване" на нафтата .. тя е евтина и се разрежда 1гр./1лт. .. демек по много малко върви и 2. добавка с/у водата .. нея я сложи еднократно за да "изгориш" водата натрупана в резервоара ..
П.С. .. цената е ориентировъчна за добавките на Ликимоли .. аз тях препоръчвам

Потребителски аватар
LuIS

Мнениеот LuIS » Пет 21 дек 2007 10:36

мерси колега.. задължително ще сложа..

Потребителски аватар
LuIS

Мнениеот LuIS » Сря 26 дек 2007 23:31

днес се заехме да правим бусчето.. та кво стана.. сменихме горивния филтър.. щот беше заскрежен(от хубавата нафта)..
да ама.. въртим няколко пъти пак неиска да запали.. в резервоара кво ли нямаше..
викаме си няма да е от това явно..

ще пробваме свещите.. почваме да вадим една по една..

първите три се вадят лесно.. - и трите работят
четвъртата едвам я извадихме - и тя работи - но много трудно се слага и навива.. няква трудност има при навиването незнам защо.. отначала леко се зави.. после стана много тежко..
петата свещ просто неможем в домашни условия да я свалим.. тя е под ГНП-то..

та въпросите са ми:
Защо така трудно се навива четвъртата свещ и може ли да развалим резбата на гнездото?

и другия въпрос..
с 4 работещи свещи неможе да пали.. от кво друго може да е.. ?

маслото, маслен и въздушен филтър са сменени преди 500км.

Потребителски аватар
LuIS

Мнениеот LuIS » Чет 27 дек 2007 15:22

натихме четвъртата свещ, но не до край.. останаха две резби.. просто се натегна много..ще има ли проблем да остане така ? ще си върши ли добре работата?

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 03 яну 2008 14:12

kombito-tdi написа:типичен синдром на "водната нафта" или ако слагаш промишлена от вашата скромна рафинерия изчакаи да се стопли времето че е само парафин .когато е много студено и аз я избягвам

Какво става когато е студено ? Тая сутрин си паля както си му е реда. След 20 метра и хоп гасне колата. Викам си замръзнала нафтата, явно съм попаднал на калпава. Паля след мощно въртене на акумулатора отварям капака и гледам от маркучите смуче само пяна омешена с нафта а от възвратния маркуч пуска само и единствено пяна. В резервоара има около 40 лтр. нафта сложил съм добавка Кастрол, Газ за горене 1 литър. Но не можахме да изтикаме колата до слънце малко да я подгрее :(. Какво следва, моля за мнение.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 03 яну 2008 15:41

топъл гараж .. свали нафтовия филтър .. там най много замръзва ..

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 03 яну 2008 16:05

rado_mit написа:топъл гараж .. свали нафтовия филтър .. там най много замръзва ..

Точно на път съм да го сменя но какво, ще стане утре сутрин пак ли, ще е задръстен филтъра ?

Върни се в “Дизелови агрегати”