Топлинен датчик -Голф 3 ?
- tankishev
- Автомобил:
- Двигател:
Топлинен датчик -Голф 3 ?
Здравейте. Разходих се из форума и тук явно има хора които бая си разбират от колата на народа bowdown . Сега да ви попитам...карам Golf III 1.6 ми /75кс. и имам следния проблем. Когато колата е студена (не говоря зимата... вън може да е 30 градуса) и я паля ми държи 200-400 оборота. Така държи поне докато не измина някой друг километър после се оправя. Проблема е по скоро досаден защото докато загрее като натисна спирачката или взема по остър завой колата ми гасне веднага (колата е със серво). Другото е, че докато работи на 200-400 оборота на празен ход ми трака двигателя. Един познат ми каза, че имало някакъв топлинен датчик който се грижил да се подава повече гориво докато колата е студена. Има ли нещо такова и каде мога да ходя да проверят дали е изпушил (съответно да го сменят). Мерси
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Топлинен датчик ????
tankishev написа:Здравейте. Разходих се из форума и тук явно има хора които бая си разбират от колата на народа bowdown . Сега да ви попитам...карам Golf III 1.6 ми /75кс. и имам следния проблем. Когато колата е студена (не говоря зимата... вън може да е 30 градуса) и я паля ми държи 200-400 оборота. Така държи поне докато не измина някой друг километър после се оправя. Проблема е по скоро досаден защото докато загрее като натисна спирачката или взема по остър завой колата ми гасне веднага (колата е със серво). Другото е, че докато работи на 200-400 оборота на празен ход ми трака двигателя. Един познат ми каза, че имало някакъв топлинен датчик който се грижил да се подава повече гориво докато колата е студена. Има ли нещо такова и каде мога да ходя да проверят дали е изпушил (съответно да го сменят). Мерси
Намира се някъде то веригата за водно охлаждане. Най-лесно можеш да разбереш като го откачиш и ако колата почне да робати на по-високи обороти, занчи ти е заминал. Разбира се варианта с измерване с мултицет е най-добър, но и бабешкия способ работи

- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
Ако посочиш и кода на двигателя, точна година на производство и дадеш един и-меил на лични предполагам, че ще мога да ти изпртатя картинка и описание къде е датчика и как да го провериш. Има и начин да минеш на "ръчно управление" ако датчика ти е здал багажа.
Братята от Новосибирск одавна са решили проблема със студения старт (по разбираеми географско-температурни причини)
и разхода на гориво.
Братята от Новосибирск одавна са решили проблема със студения старт (по разбираеми географско-температурни причини)

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
На служебният самолет го имах същият проблем и се оказа, че ми смуче допълнително въздух след дебитомера.Ама ега да не вземете да биете,че карам служебно друга марка кола.На Голфа се качвам само в неделя и то за поредната среща защото трябва "тунджа".
Огледай са спукани сцепнати въздуховоди или неплътно затворен въздушен филтър/може и да е спукана кутията/. Не поипай дебитомета преди да провериш за пропуски. Може и да не ти е наред и термодачика който дава инфо на професора.
При мен се оправяше като стопли на 70 градуса и заспиваше на ПХ.Но на студено палене ад докато не вдигне температура.
Огледай са спукани сцепнати въздуховоди или неплътно затворен въздушен филтър/може и да е спукана кутията/. Не поипай дебитомета преди да провериш за пропуски. Може и да не ти е наред и термодачика който дава инфо на професора.
При мен се оправяше като стопли на 70 градуса и заспиваше на ПХ.Но на студено палене ад докато не вдигне температура.
- G3CL_AEE_1.6FI
- Автомобил:
- Двигател:
- tankishev
- Автомобил:
- Двигател:
Ice___Cool написа:Намира се някъде то веригата за водно охлаждане. Най-лесно можеш да разбереш като го откачиш и ако колата почне да робати на по-високи обороти, занчи ти е заминал. Разбира се варианта с измерване с мултицет е най-добър, но и бабешкия способ работи
Аз не разбирам много, но ако правилно чета когато го откача чипа ще приеме че колата е студена, а когато е изпушил и закачен приема че е топла ????????????????? ... между другото какви характеристики трябва да му меря с мултицет-а gruebel
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Датчика по принцип е син и е с 2 крака. Мериш между двата крака и трябва да има съпротивление от порядъка на 100ома ако не се лъжа, (може и да не е толкова) което да се променя при загряване. По принцип като го откачиш компа решава че имаш откачен датчик и слага на авариен режим - колата гори повече така. Око се променят оборотите - отивай за датчик, цената му е около 10-15лв. нов
- tankishev
- Автомобил:
- Двигател:
Ша ме извините за невежеството ама де да го търся този датчик. Колата е Golf III 1.6 92' моноинжекция 75hp двигател ABU.
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tankishev написа:Ша ме извините за невежеството ама де да го търся този датчик. Колата е Golf III 1.6 92' моноинжекция 75hp двигател ABU.
Пробвай около двигателя да го намериш

По-горе съм ти написал, някъде по охладителната система - там където един дебел маркуч влиза в двигателя - датчика е син на цвят с букса
- G3CL_AEE_1.6FI
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”