Топлинен датчик -Голф 3 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Топлинен датчик -Голф 3 ?

Мнениеот tankishev » Пон 19 сеп 2005 17:26

Здравейте. Разходих се из форума и тук явно има хора които бая си разбират от колата на народа bowdown . Сега да ви попитам...карам Golf III 1.6 ми /75кс. и имам следния проблем. Когато колата е студена (не говоря зимата... вън може да е 30 градуса) и я паля ми държи 200-400 оборота. Така държи поне докато не измина някой друг километър после се оправя. Проблема е по скоро досаден защото докато загрее като натисна спирачката или взема по остър завой колата ми гасне веднага (колата е със серво). Другото е, че докато работи на 200-400 оборота на празен ход ми трака двигателя. Един познат ми каза, че имало някакъв топлинен датчик който се грижил да се подава повече гориво докато колата е студена. Има ли нещо такова и каде мога да ходя да проверят дали е изпушил (съответно да го сменят). Мерси

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Топлинен датчик ????

Мнениеот Ice___Cool » Пон 19 сеп 2005 17:52

tankishev написа:Здравейте. Разходих се из форума и тук явно има хора които бая си разбират от колата на народа bowdown . Сега да ви попитам...карам Golf III 1.6 ми /75кс. и имам следния проблем. Когато колата е студена (не говоря зимата... вън може да е 30 градуса) и я паля ми държи 200-400 оборота. Така държи поне докато не измина някой друг километър после се оправя. Проблема е по скоро досаден защото докато загрее като натисна спирачката или взема по остър завой колата ми гасне веднага (колата е със серво). Другото е, че докато работи на 200-400 оборота на празен ход ми трака двигателя. Един познат ми каза, че имало някакъв топлинен датчик който се грижил да се подава повече гориво докато колата е студена. Има ли нещо такова и каде мога да ходя да проверят дали е изпушил (съответно да го сменят). Мерси

Намира се някъде то веригата за водно охлаждане. Най-лесно можеш да разбереш като го откачиш и ако колата почне да робати на по-високи обороти, занчи ти е заминал. Разбира се варианта с измерване с мултицет е най-добър, но и бабешкия способ работи :D

Потребителски аватар
brother_Tom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brother_Tom » Пон 19 сеп 2005 17:54

Ако посочиш и кода на двигателя, точна година на производство и дадеш един и-меил на лични предполагам, че ще мога да ти изпртатя картинка и описание къде е датчика и как да го провериш. Има и начин да минеш на "ръчно управление" ако датчика ти е здал багажа.
Братята от Новосибирск одавна са решили проблема със студения старт (по разбираеми географско-температурни причини) :wink: и разхода на гориво.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 19 сеп 2005 22:09

На служебният самолет го имах същият проблем и се оказа, че ми смуче допълнително въздух след дебитомера.Ама ега да не вземете да биете,че карам служебно друга марка кола.На Голфа се качвам само в неделя и то за поредната среща защото трябва "тунджа".
Огледай са спукани сцепнати въздуховоди или неплътно затворен въздушен филтър/може и да е спукана кутията/. Не поипай дебитомета преди да провериш за пропуски. Може и да не ти е наред и термодачика който дава инфо на професора.
При мен се оправяше като стопли на 70 градуса и заспиваше на ПХ.Но на студено палене ад докато не вдигне температура.

Потребителски аватар
G3CL_AEE_1.6FI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G3CL_AEE_1.6FI » Вто 20 сеп 2005 6:46

:) При мене проблема се реши като си изчистих хуууубавичко дроселната клапа с коресилин :wink: Преди това обаче се наложи да си проверя всички датчици с мултицет - а пък то си е голяма кушия :? Препоръчвам ти да започнеш от клапата - най-лесно е:wink:

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Вто 20 сеп 2005 8:06

аз имам същия проблем двигателя е PB , ниски обороти + придърпването докато набира , имам два датчика син и черен
би трябвало да е синия / ако греша ме поправете/
след като го изключа трябва да повиши обороти, и това означава че е заминал ??? но на топъл или на студен двигател ?

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Вто 20 сеп 2005 9:14

Ice___Cool написа:Намира се някъде то веригата за водно охлаждане. Най-лесно можеш да разбереш като го откачиш и ако колата почне да робати на по-високи обороти, занчи ти е заминал. Разбира се варианта с измерване с мултицет е най-добър, но и бабешкия способ работи :D

Аз не разбирам много, но ако правилно чета когато го откача чипа ще приеме че колата е студена, а когато е изпушил и закачен приема че е топла ????????????????? ... между другото какви характеристики трябва да му меря с мултицет-а gruebel

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Вто 20 сеп 2005 9:53

Датчика по принцип е син и е с 2 крака. Мериш между двата крака и трябва да има съпротивление от порядъка на 100ома ако не се лъжа, (може и да не е толкова) което да се променя при загряване. По принцип като го откачиш компа решава че имаш откачен датчик и слага на авариен режим - колата гори повече така. Око се променят оборотите - отивай за датчик, цената му е около 10-15лв. нов

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Вто 20 сеп 2005 13:31

Ша ме извините за невежеството ама де да го търся този датчик. Колата е Golf III 1.6 92' моноинжекция 75hp двигател ABU.

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Вто 20 сеп 2005 15:26

tankishev написа:Ша ме извините за невежеството ама де да го търся този датчик. Колата е Golf III 1.6 92' моноинжекция 75hp двигател ABU.

Пробвай около двигателя да го намериш :lol:

По-горе съм ти написал, някъде по охладителната система - там където един дебел маркуч влиза в двигателя - датчика е син на цвят с букса

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Вто 20 сеп 2005 20:26

........може и да е жълт с 4 крачета (моя е такъв)

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Вто 20 сеп 2005 21:03

Syncro написа:........може и да е жълт с 4 крачета (моя е такъв)

Май май ... гледах гледах ама 2 крако синьо животно не намерих ... особенно пък в района споменат. Сега ще хвана фенера и отивам да търся жълто с 4 крака... Syncro къде точно се намира при теб.

Потребителски аватар
G3CL_AEE_1.6FI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G3CL_AEE_1.6FI » Сря 21 сеп 2005 12:38

При мене е отзад на двигателя (като застанеш срещу него) долу в ниското - под въздушния филтър :x
Голяма набутвация :evil:

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Сря 21 сеп 2005 22:43

Ако правилно съм разбрал говорим за този датчик:
Изображение

Изображение
Ако за това говорим то трябва да търсиш някъде тук:
Изображение

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Чет 22 сеп 2005 10:38

Намерих го.... макар при мен да е на друго място. Syncro мерси за снимката.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”