Как се принавива говорител ! басак и т.нат...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Как се принавива говорител ! басак и т.нат...

Мнениеот passat123 » Съб 22 дек 2007 22:49

Как се принавива говорител , има ли си някой представа !
По - точно колко струва машинкта и можели без нея или пък продават ли готови пренавити рулца за басове ! :P

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 23 дек 2007 0:29

Колега относно пренавиването,защо не напишеш една тема в форума на този сайт http://www.bgaudio.org/ ,НО силно ти препоръчвам да прочетеш правилата преди да постваш,че са много надути от онзи форум!
Успех! :wink:

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Съб 29 дек 2007 4:00

По принцип в България има няколко фирми, които се занимават с пренавиване - в Пловдив, Благоевград са по-големите. Но моя съвет е, ако е изгорял и да го пренавиеш няма да има същите данни и бързо ще се предаде на яко разпъване. По-добре мисли за нов. :lol:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 29 дек 2007 10:00

зависи за какво ще го пренавиваш.за повишаване на мощността или защото е изпращял и ще ремонтираш.и все пак ме съмнява някой да тръгне да се занимава , доста време занимавка е

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Съб 29 дек 2007 23:18

Значе е изгорял , по - точна прегря и заби . Но се съмнявам дали ако се принавиии ще се оправи и ще има същите свойста , замислих се в думите на колегата :cry: ! Не знам едни момчета ми казаха , че като се принавиии ще си има същите свойста но ме съмнява !

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Съб 29 дек 2007 23:28

Ами както ти казах малко трудно ше постигне същите данни... Ако искаш кажи за какъв точно говорител става въпрос. Но според мен няма смисъл. Работя с доста апаратура и преди доста говорители пращах за пренавиване, но се убедих, че няма смисъл. В дискотеката специално басите 18" ми изгаряха отново още на втората седмица. А същите стойности не могат да ги постигнат поради простия факт, че ако примерно говорителя ти е Pioneer, няма от къде да му намерят същата хартия и да направят същата гъстота на намотката... Използват само шасито и магнита на стария говорител.

Потребителски аватар
Kalata_Rock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalata_Rock » Нед 30 дек 2007 11:01

Да се пренавие намотката на говорител и да има същите х-ки е практически навъзможно...единствено можеш да смениш цялата му трептяща с-ма,но не вярвам говорителят ти да е благоевградски :lol: и все пак ако е скъп гони производителя...

Потребителски аватар
GTIsound
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIsound » Вто 01 яну 2008 18:16

Аз си ги ремонтирам ръчно. Честно казано е доста играчка но...
Голямата играчка е разлепването на гофрата и трептилката!
Както казаха колегите, постигането на същите параметри е много трудно!

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Вто 01 яну 2008 22:34

Аз вече дадох баса на едни момчете уж наййй добрите в Русе !
Бас ен Бас е фирмата но явно както викате се лъжа вместо да се подобри ще стане по зле ! Значе по слабичък! :D

nikigada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikigada » Чет 17 яну 2008 22:52

Никакъв проблем няма да се постигнат предишните параметри като се пренавие един говорител!!! Зависи кой го пренавива!!! Когато се пренавива говорител се разлепва само капачката а след това и самата шпула а не трептилката и гофера защото не може да се центрова после!!!!!!!!!!!!! А говоритела си го изпекал защото ти изкривява музиката и ти не я чуваш а това не е добре, когата един говорител изкривява от стъпалото шпулата става като печка защото тогава през нея тече постоянен ток а постоянен ток през намотка е ................................... убиииииц!!!!

Потребителски аватар
GTIsound
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIsound » Пет 18 яну 2008 0:20

nikigada написа:Никакъв проблем няма да се постигнат предишните параметри като се пренавие един говорител!!! Зависи кой го пренавива!!! Когато се пренавива говорител се разлепва само капачката а след това и самата шпула а не трептилката и гофера защото не може да се центрова после!!!!!!!!!!!!!.....

Е по-голяма глупост от това не бях чувал :D

nikigada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikigada » Пет 18 яну 2008 13:21

Кое по точно е глупост??? Ако не си в час както си и личи не говори така!!! Ако конструкцията на говоритела не позволява ремонт по начина които съм описал т.е. има цяла мембрана тогава се разхвърля всично в противен случай ................. както казах!!! Това е от мен мисля имам повече опит от теб така че нека да не спорим а това че се променят параметрите на говоритела след НЕПРАВИЛНО пренавиване е неоспоримо!!!!

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Съб 19 яну 2008 2:41

nikigada написа:Кое по точно е глупост??? Ако не си в час както си и личи не говори така!!! Ако конструкцията на говоритела не позволява ремонт по начина които съм описал т.е. има цяла мембрана тогава се разхвърля всично в противен случай ................. както казах!!! Това е от мен мисля имам повече опит от теб така че нека да не спорим а това че се променят параметрите на говоритела след НЕПРАВИЛНО пренавиване е неоспоримо!!!!

:weep: Ти ми разби всякакви видове разбирания относно пренавиване на говорител. Аз досега не съм виждал да се пренавие говорител без да му се смени хартията, а ти направо ме хвърли в тъч с тея центровки... :shock

nikigada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikigada » Нед 20 яну 2008 11:14

Здрасти DJ защо да се сменя мембраната ако е здрава не сменя разлепва се капачката след това шпулата пренавива се лакира се поставе се обратно центрова се в междината на магнита залепва се свързват се изводите за мустаците лепи се капачката! Това е реда за пренавиване за нормален говорител с капачка за говорители с цяла мембрана е по сложно!!!!! Ако не знаеш отиди да говориш с един колега казва се Росен Русинов президент на фирма РОБОКС в Търговище той ще ти обясни как стоят въпросите с пренавиване и ремонт на говорители!!!!!!!

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Нед 20 яну 2008 12:24

nikigada написа:...един колега казва се Росен Русинов президент на фирма РОБОКС в Търговище той ще ти обясни как стоят въпросите с пренавиване и ремонт на говорители!!!!!!!

Мнооого добре се познаваме с него. Всяка седмица съм при него... :lol:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”