По - точно колко струва машинкта и можели без нея или пък продават ли готови пренавити рулца за басове !
Как се принавива говорител ! басак и т.нат...
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Как се принавива говорител ! басак и т.нат...
Как се принавива говорител , има ли си някой представа !
По - точно колко струва машинкта и можели без нея или пък продават ли готови пренавити рулца за басове !
- kikata
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател:
- Контакти:
Колега относно пренавиването,защо не напишеш една тема в форума на този сайт http://www.bgaudio.org/ ,НО силно ти препоръчвам да прочетеш правилата преди да постваш,че са много надути от онзи форум!
Успех!
Успех!
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Ами както ти казах малко трудно ше постигне същите данни... Ако искаш кажи за какъв точно говорител става въпрос. Но според мен няма смисъл. Работя с доста апаратура и преди доста говорители пращах за пренавиване, но се убедих, че няма смисъл. В дискотеката специално басите 18" ми изгаряха отново още на втората седмица. А същите стойности не могат да ги постигнат поради простия факт, че ако примерно говорителя ти е Pioneer, няма от къде да му намерят същата хартия и да направят същата гъстота на намотката... Използват само шасито и магнита на стария говорител.
- Kalata_Rock
- Автомобил:
- Двигател:
-
nikigada
- Автомобил:
- Двигател:
Никакъв проблем няма да се постигнат предишните параметри като се пренавие един говорител!!! Зависи кой го пренавива!!! Когато се пренавива говорител се разлепва само капачката а след това и самата шпула а не трептилката и гофера защото не може да се центрова после!!!!!!!!!!!!! А говоритела си го изпекал защото ти изкривява музиката и ти не я чуваш а това не е добре, когата един говорител изкривява от стъпалото шпулата става като печка защото тогава през нея тече постоянен ток а постоянен ток през намотка е ................................... убиииииц!!!!
- GTIsound
- Автомобил:
- Двигател:
nikigada написа:Никакъв проблем няма да се постигнат предишните параметри като се пренавие един говорител!!! Зависи кой го пренавива!!! Когато се пренавива говорител се разлепва само капачката а след това и самата шпула а не трептилката и гофера защото не може да се центрова после!!!!!!!!!!!!!.....
Е по-голяма глупост от това не бях чувал
-
nikigada
- Автомобил:
- Двигател:
Кое по точно е глупост??? Ако не си в час както си и личи не говори така!!! Ако конструкцията на говоритела не позволява ремонт по начина които съм описал т.е. има цяла мембрана тогава се разхвърля всично в противен случай ................. както казах!!! Това е от мен мисля имам повече опит от теб така че нека да не спорим а това че се променят параметрите на говоритела след НЕПРАВИЛНО пренавиване е неоспоримо!!!!
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
nikigada написа:Кое по точно е глупост??? Ако не си в час както си и личи не говори така!!! Ако конструкцията на говоритела не позволява ремонт по начина които съм описал т.е. има цяла мембрана тогава се разхвърля всично в противен случай ................. както казах!!! Това е от мен мисля имам повече опит от теб така че нека да не спорим а това че се променят параметрите на говоритела след НЕПРАВИЛНО пренавиване е неоспоримо!!!!
Ти ми разби всякакви видове разбирания относно пренавиване на говорител. Аз досега не съм виждал да се пренавие говорител без да му се смени хартията, а ти направо ме хвърли в тъч с тея центровки... -
nikigada
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти DJ защо да се сменя мембраната ако е здрава не сменя разлепва се капачката след това шпулата пренавива се лакира се поставе се обратно центрова се в междината на магнита залепва се свързват се изводите за мустаците лепи се капачката! Това е реда за пренавиване за нормален говорител с капачка за говорители с цяла мембрана е по сложно!!!!! Ако не знаеш отиди да говориш с един колега казва се Росен Русинов президент на фирма РОБОКС в Търговище той ще ти обясни как стоят въпросите с пренавиване и ремонт на говорители!!!!!!!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”