Първата стъпка е да се ракачи '-' на акумулатора и да се пусне част от антифриза.Аз го направих от долното съединение на радиатора:

След това се маха решетката, защитаваща всмукателния отвор на парното:

Като се свали решетката болтовете се отвиват!
Прехвърляме се вътре и се започва разглобяването.

След това свалих нишата под жабката и самата жабка:

под жабката има още 1 "самотен" шрафт, който я дъжи:

Свалят се всички решетки на въздуховодите:

.. после и самата "коруба" на решетките :

Идва ред на врътките на парното, касетофон и копчетата по централната конзола:

Всички знаем, че централната конзола е много крехка и трябва по внимателската с нея.Ето къде трябва да се отвие (червено).Жълтата стрелка показва къде се намира пластмасов "палец":

Следват: волан, лостовете за чистачки, пластмасите около контактнич ключ, декоративната пластмаса около таблото (сваля се преди да се свали централната конзола) и самото табло:

Свалят се пищялките (или говорители ) от таблото:

... опорните планки под централната конзола:

Идва ред и на самото табло.Държи се на 4 болта - по 2 от всяка страна:

Преди да се дърпа таблото се отвобождава инсталацията от щипките, които са на него.Аз нагъцках всички кабели на мястото на уредите

Кутията с радиаторчето и клапите е вече пред очите ни.

За да се свали се отвиват два болта от към двигателния отсег ( плюс двата болта при решетката ):

След като ги отвием и освободим маркучите влизаме вътре и дърпаме цялата кутия към нас ( върви комплект с врътките )

На снимките клапите изглеждат добре, но това е само привидно.Щом ги докоснах с пръсти дунапрена взе да се разпада.Радиаторчете ми беше Valeo, 99% оригинално ( не знам как не беше протекло ), но доста задръстено отвътре.Кутията се разчленява на две и кутията, в която се намира радиаторчето се разчленява още веднъж:

... клапите почистени от дунапрена:

Презастраховам се срещу бъдещи изгаряния на дунапрена с алуминиева ламарина и нитове:

.. новите части:

Облепих отнов клапите с дунапрен :

Всичко е сглобено и процедурата продължава по обратния ред.

Дано да съм бил полезен.