въпрос към компютърджиите спешно :) и Весела Коледа

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kopitko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

въпрос към компютърджиите спешно :) и Весела Коледа

Мнениеот kopitko » Вто 25 дек 2007 11:00

добро утро.. Вчера исках да си форматна малко харда и си инсталирах партишън меджик 8.05.Разделих си харда на 2 равни по 75гб и форматирах едната част за да мога да инсталлна уиндоус на нея. Инсталирах уиндоуса на C:/, след като съм форматирал и всичко ток и жица.Сега обаче в D:/ няма нищо от това ,което съм прехвърлил там преди инсталацията на уиндоус. Моля за помощ, дава ми , че имам само 5 гб свободни и 70 заети, но не мога да видя Информацията

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Вто 25 дек 2007 11:13

пробва ли дали не са скрити файловете :roll:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 25 дек 2007 11:21

По-скоро гоорим за проблем с файловата система.
Дай десен бутон на My Computer и има Manage.Оттам иди на Disk Managment и виж дяловете на какви факлови системи са.Ако на въпросното D ти дава непозната пробвай през Partition-a да convert-неш дяла в друга файлова система ;)
Успех!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 25 дек 2007 11:28

Аз знам че като го разделиш, трябва да форматираш и двети части, но никога не съм ползвал партишън меджик .

Потребителски аватар
kopitko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kopitko » Вто 25 дек 2007 11:28

И на C i D ми дава че са NTFS i ca Healhty... не е и от hidden files...

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 25 дек 2007 11:37

Добре де,след като си правил формат и си преинсталирал,за чий ти е бил тоя пертейшън меджик? Не може ли просто,като си преинсталирал да си го разделиш и форматираш?

Последна промяна от kaiser666 на Вто 25 дек 2007 12:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Вто 25 дек 2007 11:39

Така с дистанционни съвети си рискуваш информацията на харда.
Намери някой който разбира докато още има шанс да не се загуби всичко.
Има вариант тези файлове да са наследили права за достъп само от определен потребител и сега като си затрил стария windows те да са заключени за потребителя... въпреки че тогава шеше поне да ги виждаш...
Просто така дистанционно нищо не може да се каже.

Потребителски аватар
kopitko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kopitko » Вто 25 дек 2007 11:43

разделих защото в :c/ имах неща които ми трябваха и ги хвърлих на д... сега ще питам едно съседче хакерче. мерси за отговорите

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 25 дек 2007 11:54

Не съм фен на логическото разделяне точно по тази причина. Възможи са всякакви проблеми и дефекти. Въпреки, че до сега не съм имал проблем с пртишън меджика предпочитам разделянето при инсталация на всяка нова машина.
Настоящият проблем не ми говори нищо и за съжаление не знам какво да те посъветвам...
Ако се стигне до пълна загуба на информация мога само да ти препоръчам още един преинстал, изтриване на дяловете и разделянето им отново още от сетъпа на уина.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 25 дек 2007 20:10

ако разбирам правилно ситуацията е била следната:

- имаш 1 партишън на целия диск
- делиш с ПМ 8.05 на 2 дяла
- копираш на Д: данни
- форматираш С: и инксталираш ХР или Виста

В такъв случай, ако предишната ОС е била ХР или Виста, файловете са записани с права за достъп от асдмина на ПРЕДИШНАТА инсталация.
Ти си админ на ДРУГ Уиндоус и вероятно нямаш права :)

2 варианта ти предлагам

- ПМ 8.05 и му казваш да конвертира Д: до ФАТ32 - автоматично фиксва правата - щото няма такива :)
или
- десен бутон върху Д: от експлорера, отиваш на properties, security - advanced , owner - и си даваш права на притежател, след което си даваш и фул права.

Това е ако няма нещо омазано по файловата система, което не ми се вярва.
Успех и БЕЗ ПАНИКА :)

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Вто 25 дек 2007 23:16

restless прав си за правата но дали има конверсия от ntfs към FAT32 без риск от загуба на данни. Не ми се е налагало скоро но поне преди година такава конверсия беше рискована.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 26 дек 2007 8:58

maniak написа:restless прав си за правата но дали има конверсия от ntfs към FAT32 без риск от загуба на данни. Не ми се е налагало скоро но поне преди година такава конверсия беше рискована.
ами аз ползвам тази функция откакто на бял свят е Partition Magic 8... поне 5-6 години, даже не помня откога и никога не съм имал проблеми(загуба на данни).

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 26 дек 2007 10:57

Ако само правата са проблем щеше да ги вижда и да му дава проблем (че няма права) като цъкне на някой фаил....Да обаче то му ги няма фаиловете :).
По-скоро става въпрос за дефект във фаиловата система (и на мен ми се е случвало) така че по-добрия вариатн е да конвертира във ФАТ32 за което както казахте може да се ползва ПМ :)
Иначе по повод правата аз съм се прецаквал така (пуснах си Security-то след което формат на Ц и инсталация на нов уиндоус...след което го изядох голям).За целта може да се преразпределят правата отново с админските права на новия уиндоус ама понеже е много дълго ще го обеснявам ако се наложи ;)
Успех!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 26 дек 2007 11:29

restless написа:
maniak написа:restless прав си за правата но дали има конверсия от ntfs към FAT32 без риск от загуба на данни. Не ми се е налагало скоро но поне преди година такава конверсия беше рискована.
ами аз ползвам тази функция откакто на бял свят е Partition Magic 8... поне 5-6 години, даже не помня откога и никога не съм имал проблеми(загуба на данни).

Защо имам спомен, че на FAT32 не може да се записват файлове по-големи от 2 ГБ?
В този ред на мисли, ако има някакви ISO-та на програми или филми от по няколко ГБ какво ще стане?

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 26 дек 2007 12:36

groznika написа:
restless написа:

Защо имам спомен, че на FAT32 не може да се записват файлове по-големи от 2 ГБ?
В този ред на мисли, ако има някакви ISO-та на програми или филми от по няколко ГБ какво ще стане?
Абсолютно си прав по принцип, макар че на практика са допустими файлове до 4ГБ
Честно, не съм сигурен какво ще стане в такъв случай ...
Колкото до видимостта, така е не е нормално да не се виждат изобщо но не е невъцможно, един скандиск би трябвало да каже ако има проблем.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”